Översikt över trafiksidan

På sidan som visar din trafik kan du få en överblick över hur din Trustpilot-profil har presterat under de senaste 28 dagarna. Du kan se hur din Trustpilot-profil presterat i sökmotorer och hur dina besökare har hittat och interagerat med din profilsida. I denna artikel får du en översikt av sidans innehåll.

Trafiksidan ger dig värdefull information om din profilsida, sökmotorsresultat och widgetprestanda. Du når sidan genom att gå in på ditt företagskonto och där klicka på Trafik i den vänstra menyn.

Profilsida

När du går in på trafiksidan så är det första du ser en sammanfattning av hur din profilsida har presterat de senaste 28 dagarna.

Dina profilbesökare

Du kan se hur många som besökt din profil per dag under Dina profilbesökare, tillsammans med ett diagram över hur antalet har ändrats under 28-dagarsperioden.

Så hittar dina besökare dig

Precis till höger om "Dina profilbesökare" kan du se hur dina besökare har hittat din profilsida. Den här informationen är uppdelad på sökmotorer, Trustpilots sökfunktion, Trustpilots kategorier, sociala medier och TrustBox-widgetar.

Du får också några skräddarsydda förslag på hur du kan förbättra din SEO och prestandan på din profilsida.

Prestation i sökmotorer

Nästa avsnitt ger detaljerad information om din profils prestanda i sökmotorer och baseras på trafik från Google.

Prestandamått och data

I denna sektion kan du se följande data:

• Rankning i sökresultat: Detta är din profils genomsnittliga position i Googles organiska sökresultat, för alla söktermer din profil rankar i.
  • Visningar i sökresultat: Detta är antalet gånger som din profil visades i Googles organiska sökresultat.
  • Besökare från sökresultat: Detta visar antalet användare som såg din profil i ett sökresultat på Google och sedan klickade sig vidare till din sida på Trustpilot.
  • Klickfrekvens: Här kan du se den procentuella andelen av visningar i Googles organiska sökresultat som har lett till att någon besökt din Trustpilot-profil.

Vad besökare söker på

Härnäst kommer lite nyckelordsdata. Här ser du de fem söktermer som oftast lett besökare till din profilsida, tillsammans med antalet visningar, sökrankning och den genomsnittliga klickfrekvensen för nyckelordet.

Här finns dina besökare

Du får också en överblick över var dina besökare befinner sig. I kartan som visas kan du se var dina besökare finns samt en uppdelning av antalet besökare per plats.

Hur dina widgetar presterar

Slutligen kommer du kunna få en snabb översikt över hur dina TrustBox-widgetar presterar.

Widgetvisningar och besökare från widgetar

• Widgetvisningar är det kombinerade antalet visningar för alla dina aktiva widgetar. Här kan du se antalet visningar tillsammans med en procentandel och ett diagram över hur utvecklingen har sett ut de senaste 28 dagarna.
  • Besökare från widgetar är antalet besökare som har klickat sig vidare till din profil från en av dina widgetar. Här visas även information om hur utvecklingen har varit.

Prestanda för aktiva widgetar

Här kan du se en lista över de widgetar som är mest aktiva och hur de presterar. Du kan se hur många sidladdningar, visningar, profilvisningar och den genomsnittliga klickfrekvensen dessa widgetar har.

Dina widgetvisningar

Här kan du se ett diagram av dina widgetvisningar så att du kan följa utvecklingen under tidsperioden.