Så bifogar du en fil i ett e-postprogram

Har vårt Content Integrity-team bett dig bifoga någon dokumentation i ett e-postmeddelande? Kanske är det så att en av våra supportmedarbetare hjälper dig att felsöka och du behöver skicka en skärmdump för att kunna få rätt hjälp? Här kan du läsa om hur du bifogar filer.

När du har kontaktat oss för att få hjälp kan vi behöva be dig skicka en skärmdump eller någon annan slags dokumentation. Dokumentationen kan ge oss information som behövs för att kunna lösa problem som uppstått.

Om du är osäker på hur du ska ta en skärmdump kan du läsa mer om det här. När din fil är klar för att skickas behöver du bara bifoga filen till ett e-postmeddelande och skicka den till oss.

Hur du bifogar en fil

Exakt hur du bifogar en fil beror på vilket e-postprogram som du använder, men tillvägagångssättet brukar generellt vara liknande. Så här brukar man göra:
  1. Gå till meddelandet som du vill bifoga filen till. Om du redan har varit i kontakt med oss är det viktigt att du svarar på meddelandet vi skickade till dig. Om du skickar ett nytt meddelande kommer det att studsa.
  2. Hitta menyalternativet för att bifoga filer. Det kanske står "Bifoga fil" eller visas som en symbol för ett gem. Klicka på menyalternativet för att se dina filer.
  3. Leta upp och välj filen eller filerna som du vill bifoga. Om du använder dig av en dator kan du oftast lägga till flera filer på en gång genom att hålla ner Ctrl-tangenten medan du väljer filerna du vill bifoga.
  4. Klicka på "Öppna" eller någon annan liknande knapp för att bekräfta att du vill bifoga de filer du valt.
  5. Skriv färdigt ditt meddelande. Sedan behöver du bara trycka på skicka. Då kommer dina filer att skickas med som bilagor till ditt meddelande.