Jag kan inte längre skicka manuella inbjudningar

Som en del av vårt fortsatta arbete med att öka förtroendet och transparensen avvecklar vi nu manuella inbjudningar. I den här artikeln går vi igenom vad detta innebär.

Alla nya kunder, både betalande och de som använder våra gratistjänster, har 90 dagar på sig från det första användningstillfället att ladda upp en fil med kunddata.

Under 2020 delade vi vårt förtroendelöfte som beskriver de steg som vi tar för att bygga upp ännu större förtroende för vår plattform. Det är viktigt för oss på Trustpilot att våra användare känner sig säkra på att den feedback de ser är äkta.

För att skydda omdömenas integritet på vår plattform måste företag kunna samla in feedback på ett opartiskt sätt.

Därför upphör vårt stöd för manuella inbjudningsmetoder, och vi uppmuntrar företag som tidigare använt dem att byta till en av våra automatiska inbjudningsmetoder. Automatisk insamling av omdömen resulterar i färre falska och vilseledande omdömen, vilket säkerställer större integritet i insamlingsprocessen för omdömen.

Vad händer efter 90 dagar?

Du måste byta till en automatisk metod för att fortsätta skicka omdömesinbjudningar.

De här metoderna är snabba, enkla och gratis! De ger dig många valmöjligheter för att anpassa och kontrollera dina omdömesinbjudningar. När en omdömeslämnare skriver ett omdöme efter att ha tagit emot en automatisk inbjudan, kommer omdömet i fråga att få etiketten ”Verifierat” på Trustpilot.

Vi har flera olika automatiska inbjudningsalternativ att välja mellan, så du kommer säkert att hitta ett som passar just dig. Du kan se en översikt över samtliga här.

Hur är det med grundläggande inbjudningar?

Från och med den 20 september 2022 stödjer vi inte längre användningen av grundläggande inbjudningar via länk för att samla in företags-, produkt- och platsomdömen.

Detta innebär:

• Omdömen som lämnas via en grundläggande inbjudan får inte längre etiketten Med inbjudan. De ses som organiska omdömen och har ingen etikett.
  • Företag som fortsätter att samla in en stor mängd omdömen via grundläggande inbjudningar får nu ett meddelande på sin profilsida som informerar konsumenter om att företaget använder en inbjudningsmetod som inte stöds.
  • Vårt supportteam erbjuder inte längre support för grundläggande inbjudningar.

Om du använder dig av grundläggande inbjudningar behöver du sluta använda dem genom att ta bort länken från all din kommunikation såsom nyhetsbrev, marknadsföringskampanjer, reklam etc. Byt därefter till en av våra automatiska metoder för att kunna fortsätta skicka ut omdömesinbjudningar.

Hur är det med unika länkar?

Trustpilot stödjer inte längre unika länkar som inbjudningsmetod. Det innebär att omdömen som samlats in med hjälp av en unik länk inte längre får etiketten ”Med inbjudan”. De ses som organiska omdömen och har ingen etikett.

Unika länkar kan endast användas:

Notera att det finns vissa begränsningar:
  • Från och med november 2022 har Safari inaktiverat användningen av cookies från tredje part, som krävs för att använda vårt integrerade omdömesformulär. Det betyder att Safari-användare inte kan skicka in omdömen via formuläret.
  • Googles webbläsare Chrome tillåter inte heller cookies från tredje part sedan 2024, så ha det i åtanke när du väljer den här inbjudningsmetoden.

Vi rekommenderar att du använder Trustpilot Business API-länk för att skapa en anpassad knapp som länkar till ditt omdömesformulär.