Så använder du Automatisk Feedback Service (AFS) med Shopify

Du kan använda Automatisk Feedback Service (AFS) med Shopify för att skicka omdömesinbjudningar automatiskt till dina kunder efter att de har haft en köp- eller serviceupplevelse med ditt företag. Vi har även en egen integration för Shopify, men det går bra att använda AFS som ett alternativ.

Tänk på att om du redan använder vår Shopify-integration bör du inte använda AFS också för då kommer dina kunder få dubbla omdömesinbjudningar.

För att komma igång behöver du lägga till din AFS-adress i dina inställningar för e-mailaviseringar. Så här gör du:

1. Gå in på ditt företagskonto och ta dig till Samla in omdömen > Automatisk Feedback Service
  2. Hitta och kopiera din unika Trustpilot-mailadress.
  3. Logga in på ditt Shopify-konto.
  4. Gå till Settings > Notifications.
  5. Skrolla till Staff order notifications och klicka på Add recipient.
  6. Välj Email address i rullgardinsmenyn Notification method och klistra sedan in den unika Trustpilot-mailadress som du kopierade.
  7. Nu behöver du lägga till en Structured Data Snippet till aviserings-e-mailen som du precis ställde in. Gå till Templates och klicka på New order
  8. Lägg till en Structured Data Snippet i mallen.
    • Lägg till denna kod för företagsomdömen:
<<!--<script type="application/json+trustpilot">
    {
"recipientName": "{{ customer.name  }}",
"recipientEmail": "{{ customer.email }}",
"referenceId": "{{ id }}",
    }
</script>-->

Klicka på Spara.

• Lägg till denna kod för produkt- och företagsomdömen:
<<!--<script type="application/json+trustpilot">
    {
"recipientEmail": "{{ customer.email }}",
"recipientName": "{{ customer.name }}",
"referenceId": "{{ order_name }}",
"products": [
{% for line in line_items %}
{
"productUrl": "https://{{shop.domain}}/products/{{ line.product.id }}",
"imageUrl": "{{ line | img_url: 'thumb' }}",
"name": "{{ line.title }}",
"sku": "{{ line.sku }}"
},
{% endfor %}
]
}
</script>-->

Klicka på Spara.

Nu är aviseringen klar. Du kommer nu att se en översikt över alla dina omdömesinbjudningar på din instrumentpanel på Trustpilot Business.