Trustpilots PrestaShop-integration: Hantera flera webbutiker

Denna funktion ingår i paketen Free, Plus, Premium, Advanced och Enterprise.

Om du har flera webbutiker eller domäner på PrestaShop kan du använda vår integration för att samla in och visa omdömen för varje enskild butik. I denna artikel går vi igenom hur du hanterar och konfigurerar dem.

Du kan läsa om hur du installerar och använder vår PrestaShop-integration i vår guide för detta. Guiden beskriver också hur du konfigurerar inställningarna för alla dina PrestaShop-butiker samtidigt. Om du istället vill konfigurera inställningarna för varje webbutik individuellt, följer du istället nedanstående instruktioner.

Hantera flera webbbutiker

1. När integrationen har installerats väljer du butiken du vill konfigurera i menyn längst uppe till höger. Ändringar som görs under "All shops" gäller för alla dina butiker.
  2. Klicka på Trustpilot-integrationen i menyn till vänster.
  3. Logga in med inloggningsuppgifterna för din företagsprofil på Trustpilot. Välj den Business Unit som motsvarar webbutiken eller webbutikerna som du valt.
  4. Läs igenom villkoren och godkänn genom att välja I understand and accept och klicka sedan på Confirm.
  5. Om du blir tillfrågad ifall du vill ominstallera med samma inställningar väljer du Skip.
  6. Konfigurera integrationsinställningarna för webbutiken/domänen du valt.

Följande inbjudningsfunktioner kan inte konfigureras separat och kommer gälla för alla dina webbutiker:

• Möjligheten att aktivera/inaktivera produktomdömen
  • Samtliga inställningar under Invitation förutom Additional language settings.

Följande funktioner kan konfigureras separat för varje enskild webbutik:

• Avancerade inställningar för produktomdömen
  • Ytterligare språkinställningar
  • Tidigare beställningar

Nu är integrationen på plats för den vald butik. Upprepa ovanstående steg för dina övriga PrestaShop-butiker.

Ändra enskilda butikers inbjudningsmall för företagsomdömen

Om integrationen identifierar flera domäner under samma företag kan du ändra språkinställningarna för respektive webbutik.

Denna funktion stöds inte om du har konfigurerat dina butiker via en tredjepartsplugin.

Inbjudningsmallen som väljs under Select settings for all websites kommer gälla för samtliga butiker. För att göra ett undantag klickar du på +Add additional languages. Därefter kommer du kunna ange en specifik mall för individuella webbsajter med följande inställningar:

• Website: Välj vilken webbutik som du vill använda en annan mall för.
  • Language: Filtrera mallar efter språk.
  • Email template: Visar de inbjudningarmallar för företagsinbjudningar som finns tillgängliga för valt språk.

Lägg till TrustBoxar i flera webbutiker med samma affärsenhet:

Integrationens TrustBox-förhandsvisning visar alltid den webbutik där pluginen installerats först. Om du implementerar en TrustBox på mål-, kategori- eller produktsidan kommer den att visas i alla dina webbutiker som ingår i affärsenheten.

Om du vill använda en annan TrustBox för företagsomdömen i respektive butik klickar du på Lägg till en ny sida, för att därefter lägga till den aktuella domänen.

Detta alternativ bör endast användas för Trustboxar för produktomdömen.

Föregående: Trustpilots PrestaShop-integration: Lägg till en TrustBox

Nästa Radera Trustpilots PrestaShop-integration