Trustpilots Shopify-integration: Hantera flera webbutiker

Kom igång nu

Om du har flera webbutiker eller domäner på Shopify kan du använda vår integration för att samla in och visa omdömen för varje enskild butik. I denna artikel går vi igenom hur du hanterar och konfigurerar dem.

Du kan läsa om hur du installerar och använder vår Shopify-integration i vår guide för detta. Guiden beskriver också hur du konfigurerar inställningarna för alla dina Shopify-butiker samtidigt. Om du istället vill konfigurera inställningarna för varje webbutik individuellt, följer du istället nedanstående instruktioner.

Hantera flera webbbutiker

Shopify har inte en funktion som tillåter att flera butiker hanteras på ett och samma Shopify-konto. Företag kan däremot ha flera Shopify-konton, med en butik per konto.

Företag med flera webbutiker

Om ditt företag har flera webbutiker – exempelvis en för respektive land – bör samtliga butiker tillhöra samma Business Unit. Så här gör du:

1. Installera Trustpilot-integrationen för varje butik, och välj rätt Business Unit när du loggar in på integrationen.
  2. Om du blir tillfrågad ifall du vill ominstallera med samma inställningar väljer du Skip.

Följande funktioner kommer gälla för alla dina webbutiker:

• Möjligheten att aktivera/inaktivera produktomdömen
  • Samtliga inställningar under Invitation förutom Additional language settings.

Följande funktioner kan konfigureras separat för varje enskild webbutik:

• Avancerade inställningar för produktomdömen
  • Ytterligare språkinställningar
  • Tidigare beställningar

Webbutiker fördelade på olika företag

För att konfigurera inställningar för olika företag – t.ex. katter.se samt hundar.se – behöver du kontrollera att domänerna i fråga har sin egen Business Unit på Trustpilot.

Det gör du genom att installera Trustpilot-integrationen för varje domän, och välja rätt Business Unit i samband med respektive inloggning. På så sätt kan du konfigurera inställningar individuellt för dina olika företag.

Ändra enskilda butikers inbjudningsmall för företagsomdömen

Om integrationen identifierar flera domäner under samma företag kan du ändra språkinställningarna för respektive webbutik.

Obs: Denna funktion stöds inte om du har konfigurerat dina butiker via en tredjepartsplugin.

Inbjudningsmallen som väljs under Select settings for all websites kommer gälla för samtliga butiker. För att göra ett undantag klickar du på +Add additional languages. Därefter kommer du kunna ange en specifik mall för individuella webbsajter med följande inställningar:

• Website: Välj vilken webbutik som du vill använda en annan mall för.
  • Language: Filtrera mallar efter språk.
  • Email template: Visar de inbjudningarmallar för företagsinbjudningar som finns tillgängliga för valt språk.

Föregående Trustpilots Shopify-integration: Lägg till en TrustBox

Nästa Radera Trustpilots Shopify-integration