​​Produktomdömen och Google Shopping-annonser

Visa upp dina produktomdömen över hela internet. Använd dig av dina produktomdömen för en förbättrad närvaro på Google med Google Shopping-annonser.

Vad är Google Shopping-annonser och var är de tillgängliga?

Enligt Google hjälper Google Shopping-annonser dig att framhäva ditt online-lager och ditt lokala lager, boosta trafik till din webbsida och din lokala butik, samt hitta fler kvalificerade leads. Shopping-annonser med betyg finns tillgängliga i flera länder.

Med vår produktomdömesintegration kan du lägga till stjärnor till dina Shopping-annonser för att förbättra din klickfrekvens.

För att dra nytta av stjärnor i Shopping-annonser behöver du:

• Ett Google AdWords-konto.
  • Ett Google Merchant Center-konto.
  • Mata in alla dina produkter direkt till Google Shopping.

Viktigt: Google Shoppings produktflöde är inte samma som det produktomdömesflöde som Trustpilot skickar till Google Shopping. Google behöver få in både produktflöden för att du ska kunna få Rich Snippet-stjärnor på Google.

Varför visas inte mina produktomdömen i Google Shopping-annonser?

Tre vanliga anledningar:

1. Du har inte ansökt om att ditt stjärnbetyg ska visas i Google Shopping-annonser. Läs Googles Produktdataspecifikation för mer information om hur du skickar ett flöde med dina produkter till Google.
  2. Du har inte uppfyllt Googles minimikrav för produktomdömen. Ditt företag måste ha minst 50 produktomdömen i sitt flöde för att få synas i Google Shopping. För att en viss produkt ska få synas i Google Shopping måste den ha minst tre omdömen, varav minst ett ska vara skrivet av en inbjuden kund.
  3. De SKU:er och/eller produkt-URL:er som du skickat till Google skiljer sig från de du skickat till Trustpilot.

Hur lång tid tar det för produktomdömen att dyka upp i Google Shopping-annonser efter att Trustpilot har skickat mitt produktomdömesflöde?

Trustpilot skickar nya produktomdömen till Google dagligen. Men det kan ta tid för Google att bearbeta datan. Ha tålamod, men kolla även att du följer våra råd i denna artikel.