​​Trustpilots kostnadsfria Magento 2-plugin: så laddar du ner, installerar och konfigurerar den

Tillgängligt för:

• Free
  • Lite
  • Pro
  • Enterprise
Denna funktion ingår i vårt Free-paket! Testa redan idag!

Med Trustpilots kostnadsfria Magento-plugin kan du automatisera din omdömesinsamling, lägga till flera TrustBox-widgets och bjuda in tidigare kunder till att skriva omdömen.

Läs om hur du laddar ner, installerar och konfigurerar pluginen för att kunna börja dra nytta av Trustpilot på din e-handelssajt.

Obs: Denna plugin är utvecklad för företag som använder Magentos e-handelsplattform. Använder du en annan plattform? Här hittar du våra andra integrationer. Tänk på att om du använder andra automatiska inbjudningsmetoder, behöver du inaktivera dem för att undvika att skicka dubbla inbjudningar till dina kunder.

Trustpilots Magento 2-plugin i korthet

• Automatisera dina omdömesinbjudningar — varje ny beställning utlöser ett e-mail till kunden med en inbjudan till att lämna ett omdöme om ditt företag på Trustpilot.
  • Skicka inbjudningar till dina tidigare kunder utan besvär.
  • Lägg till flera TrustBox-widgets på din webbsida med hjälp av pluginen.
  • Magento 2-pluginen har stöd för flera butiker i versionerna 2.1, 2.2 och 2.3.

Så ställer du in Magento 2-pluginen

Du kan ansluta din Magento 2 webbutik till Trustpilot på två olika sätt:

• Ladda ner Magento 2-tillägget från Magento Marketplace.
  • Ladda ner och installera pluginen med hjälp av Composer.

Magento 2 - Installera pluginen i din webbutik

Ladda ner och installera pluginen från Magento Marketplace

Så här installerar du Trustpilots plugin på Magento Marketplace helt utan kostnad.

1. Gå till Magento Marketplace, sök efter Trustpilot Reviews M2-tillägget och klicka på Add to Cart.
  2. Klicka på kundvagnsikonen längst upp till höger och därefter på knappen Proceed to Checkout.
  3. Om det behövs, registrera dig eller logga in på ditt Magento Marketplace-konto och avsluta genom att klicka på Place Order. Observera att Trustpilot-tillägget är kostnadsfritt.
  4. På orderbekräftelsesidan klickar du på Install.
  5. På sidan My Access Keys väljer du Create a New Access Key för att skapa en ny nyckel. Välj ett namn till nyckelparet och kopiera sedan den privata respektive öppna nyckeln.
  6. Logga in på din Magento Admin Panel.
  7. Klicka på System > Web Setup Wizard > Extension Manager/Component Manager.
  8. Om du inte har anslutit din butik till Magento Marketplace än klickar du på Sign In för att ansluta den. Det dyker då upp två tomma fält där du klistrar in den privata respektive öppna nyckeln du kopierade tidigare.
  9. Välj Refresh/Sync för att uppdatera listan över tillgängliga tillägg.
  10. Klicka på Review and Install.
  11. Leta upp Trustpilot-tillägget i listan och klicka på Install.
  12. Följ standardproceduren, genomför kontrollen, gör en säkerhetskopia och installera tillägget.
  13. Gå tillbaka till din webbutiks Magento Admin och klicka på Stores > Configuration.
  14. Ändra konfigurationens omfattning från Default Config till Main Website eller Store View.
  15. Scrolla ner till Trustpilot, expandera panelen och klicka på General.
  16. Scrolla tillbaka upp och klistra in integrationsnyckeln du kopierade från ditt företagskonto på Trustpilot.
  17. Klicka på Save Config.

Ladda ner och installera pluginen med hjälp av Composer

Det krävs teknisk kunskap och tillgång till din webbutiks kommandotolk (terminal) för att installera Trustpilot-pluginen i din Magento 2-plattform. Du kan använda Composer för att installera pluginen.

Obs: Din webbutik kommer inte att vara tillgänglig under de 5-15 minuter som installationen tar. Vi rekommenderar att du installerar pluginen vid en tidpunkt då din webbutik har så låg aktivitet som möjligt. Glöm inte att göra en säkerhetskopia innan du sätter igång.

Logga in på din Magento-server med SSH (Secure Shell) och kör följande kommandon:

1. Gör en säkerhetskopia genom att gå till din Magento-installations rotkatalog och köra kommandot nedan (observera att din webbsida inte kommer att vara tillgänglig under säkerhetskopieringen): php bin/magento setup:backup --code --db --media
  2. Aktivera underhållsläge: php bin/magento maintenance:enable
  3. Ladda ner och installera Trustpilot-pluginen med hjälp av Composer: composer require “trustpilot/module-reviews”
  4. Om detta är första gången du installerar en plugin med hjälp av Composer kommer Magento att be dig ange inloggningsuppgifterna till ditt Magento Marketplace-konto. Du hittar dina kontouppgifter under https://marketplace.magento.com > My profile > Access Keys > Create A New Access Key. Din Public key är ditt användarnamn och din Private key är ditt lösenord.
  5. Aktivera Trustpilot-pluginen: php bin/magento module:enable Trustpilot_Reviews --clear-static-content
  6. Uppdatera databasschemat. Observera att detta kommando är globalt och aktiverar alla Magento-plugins som du har installerat, så var försiktig. php bin/magento setup:upgrade
  7. Kör compile-kommandot. Detta kommando krävs endast i produktionsläge: php bin/magento setup:di:compile
  8. Använd statiskt innehåll. Detta kommando krävs endast i produktionsläge: php bin/magento setup:static-content:deploy
  9. Inaktivera underhållsläge: php bin/magento maintenance:disable

Ange integrationsnyckeln

Nu när du har installerat Trustpilots plugin kan du logga in på Magento Admin och slutföra integrationen genom att ange integrationsnyckeln.

1. Gå till Trustpilot Business > Integrationer > Magento 2 och kopiera integrationsnyckeln under Din API-nyckel är.
  2. Gå därefter tillbaka till Magento Admin och klicka på Stores > Configuration.
  3. Ändra "store view" från Default Config till Main Website (eller vilken som helst av dina övriga webbsidor).
  4. Klicka på Trustpilot > General och klistra in integrationsnyckeln du kopierade från ditt företagskonto på Trustpilot.
  5. Klicka på Save Config.

Så konfigurerar du Magento 2-pluginen

När du har installerat pluginen, visas Trustpilot-fliken i din Magento Admin Panel. Du kan behöva dina inloggningsuppgifter till ditt Trustpilot-företagskonto för att logga in.

• Läs de juridiska villkoren och bekräfta genom att klicka på I understand and accept the above och klicka sedan på Confirm.

Nu är det klart! Din webbutik är nu integrerad med Trustpilot och du kan börja bjuda in dina kunder till att lämna omdömen.

Du kan:

• Ange och ändra dina e-mailuppgifter.
  • Bjuda in tidigare kunder till att lämna omdömen.
  • Lägga till flera TrustBox-widgets med hjälp av pluginen.

Ange dina e-mailuppgifter

Gå till Invitations och fyll i dina e-mailuppgifter:

• Avsändarnamn – Den avsändarinformation som visas i kundernas inkorgar när de tar emot dina omdömesinbjudningar. Avsändar-e-mailen är som standard noreply.invitations@trustpilot.
  • Svars-e-mail – Den e-mailadress du vill att dina kunder ska använda om de vill svara på dina e-mail.
  • Trustpilot website – Den målsida på Trustpilot som du vill att dina kunder ska skickas till för att skriva sina omdömen. Trustpilot har separata webbsidor för olika länder och språk, t.ex. se.trustpilot.com för Sverige.
  • Send Delay – En beställning från din Magento-webbutik utlöser automatiskt ett e-mail till kunden. Ställ in antalet dagar du vill att vi ska vänta innan e-mailet skickas. Den maximala fördröjningen är 90 dagar.

Konfigurera inbjudningsutlösaren

Under General-fliken kan du konfigurera det som utlöser dina utskick av omdömesinbjudningar till dina kunder.

• Välj Order confirmed om du vill att inbjudningar ska skickas till dina kunder när Magento behandlar din beställning.
  • Välj Order completed om du vill att inbjudningar ska skickas till dina kunder när beställningen är avklarad.

Klicka på Save changes.

Inkludera produktomdömesinbjudningar

Om du använder Trustpilots produktomdömesfunktion kan du skicka produktomdömesinbjudningar med Magento-pluginen.

Aktivera Produktomdömesinbjudningar med on/off-knappen för att börja samla in produktomdömen.

När du har aktiverat dina produktomdömen, tala om för oss var du sparar dina produkters SKU-information genom att välja ett av alternativen i rullgardinsmenyn för SKU:er.

Du kan även konfigurera fälten för GTIN och MPN för att låta Trustpilot veta var på Magento-plattformen du sparar denna information. Klicka på Save changes när du är klar med konfigurationen.

Bjud in tidigare kunder till att lämna omdömen

Med Trustpilots plugin kan du bjuda in tidigare kunder som har lagt beställningar någon gång mellan de senaste 7 dagarna och upp till de senaste 6 månaderna.

• Välj en tidsperiod och klicka på Sync upp order för att synkronisera dina tidigare beställningar med Trustpilots inbjudningssystem.

Översikt över synkroniserade beställningar

Nu kommer du att se en översikt över dina synkroniserade beställningar, så att du ser vilka som lyckades synkroniseras och vilka som misslyckades.

Längst ner på sidan ser du en lista på misslyckade beställningar tillsammans med detaljerad information. Du kan testa att synkronisera dem igen genom att klicka på Re-sync.

Lägg till en TrustBox med hjälp av pluginen

Du kan lägga till flera TrustBox-widgets på dina webbsidor med hjälp av din Magento-plugin.

1. För att förhandsgranska en TrustBox kan du gå till din Magento Admin-sida och klicka på TrustBox-fliken i menyn längst upp.
  2. Välj den TrustBox som du vill förhandsgranska och dra och släpp den på din webbsida. Placera den sedan där du vill ha den.
  3. För att publicera TrustBoxen på din webbsida klickar du på Publish Changes.

Du kan även konfigurera dessa TrustBox-attribut:

• Page – Placera TrustBoxen på din målsida, kategorisida, eller produktsida. Om du föredrar att placera den på en annan sida, skriver du bara in den specifika webbadressen.
  • Position – Välj var på din sidan du vill placera TrustBoxen.
  • Horizontal offset – Vågrät placering.
  • Vertical offset – Lodrät placering.

Om du väljer Product-TrustBoxen uppdateras SKU-attributen automatiskt. Kom ihåg att lägga till den på din produktsida.

Tänk på att vi för närvarande inte har någon testmiljö tillgänglig för denna plugin.

Trustpilot ansvarar inte för några tredjepartslänkar i denna artikel, inklusive innehållet på andra webbsidor som artikeln länkar till.