Ställ in lokala omdömen för dina företagsplatser

När dina befintliga kunder pratar om ditt företag lyssnar dina potentiella kunder.

Börja samla in omdömen redan idag!

Samla in lokala företagsomdömen om dina olika butiker eller avdelningar så att du enkelt kan hantera, jämföra och visa upp din kundnöjdhet. Det är också ett fantastiskt sätt att sticka ut i lokala sökningar.

Med Trustpilot Local berikar du dina företagsomdömen med relevant information om ditt företags olika platser. Du får en global TrustScore för hela ditt företag, samt en lokal TrustScore för varje enskild plats.

Vi visar dig hur du kan ställa in platser på Trustpilot och börja samla in lokala omdömen om ditt företags olika butiker eller avdelningar. Du kan sedan hantera dina platsspecifika omdömen och analysera dina lokala resultat, samt visa upp lokala omdömen på din webbsajt.

Riktlinjer för namngivning av platser

När du skapar platser i Trustpilot Business kan det vara en bra idé att använda namn som är enkla, tydliga och beskrivande. På så sätt kan du enkelt hålla koll på dina platser och hjälpa dina kunder att hitta den rätta platsen att lämna ett omdöme om. Här kommer några tips på hur du kan namnge dina platser:

• Varje platsnamn måste vara unikt.
    • Använd: korta, beskrivande namn såsom "Stockholm" och "London, Baker Street Shop"
    • Använd inte: vaga namn som Stockholm1, Stockholm2, etc.
  • Undvik att använda ditt företagsnamn i platsnamnet. Det inkluderas redan i URL-länken och sidhuvudet.
    • Använd: platsnamn som "Amsterdam"
    • Använd inte: platsnamn i stil med "FöretagX – Amsterdam"
  • Försök undvik att använda interpunktion, specialtecken eller marknadsföring i ditt platsnamn.
    • Använd: platsnamn som "Berlin"
    • Använd inte: platsnamn i stil med "street@berlin#buynowdiscount!1!"

Så lägger du till flera platser

Det enklaste sättet att lägga till dina företagsplatser är att importera dem i en .csv-fil.

1. Logga in på Trustpilot Business och gå till Inställningar > Inställningar för offentlig profil > Platser. Gå till inställningar, Inställningar för offentlig profil, Platser
  2. På sidan Platser klickar du på Importera flera platser.
  3. Ladda upp en .csv-fil med dessa platsspecifika fält i följande ordning:
      • Platsnamn
      • ID (detta används när du bjuder in dina kunder till att skriva omdömen om en specifik plats)
      • Gatuadress
      • Postnummer
      • Ort
      • Land
      • Telefonnummer (valfritt, men rekommenderas)
      • URL-adress (valfritt, men rekommenderas)

Obs: Den korrekta landskoden för Sverige är SE.

4. Kontrollera din .csv-fil för att se till att dina platsnamn följer våra riktlinjer för namngivning av platser. När en plats väl har börjat få omdömen, behöver du kontakta vårt Compliance-team om du vill ändra platsens namn.
  5. Ladda upp din .csv-fil, och granska dina uppgifter för att se till att dina platser laddades upp ordentligt. Uppdatera uppgifterna om du upptäcker något som inte stämmer.
  6. Kryssa i rutan för att bekräfta att du har läst och följt våra riktlinjer och klicka sedan på Bekräfta importen.

Så lägger du till en plats

1. Logga in på Trustpilot Business och gå till Inställningar > Inställningar för offentlig profil > Platser. Gå till inställningar, Inställningar för offentlig profil, Platser
  2. På sidan Platser klickar du på Lägg till en plats.
  3. På sidan Lägg till en plats anger du följande information:
    • Platsnamn
    • ID (detta används när du bjuder in dina kunder till att skriva omdömen om en specifik plats)
    • Gatuadress
    • Postnummer
    • Ort
    • Land
    • Telefonnummer (valfritt, men rekommenderas)
    • URL-adress (valfritt, men rekommenderas)

Redigera eller radera en plats

Du kan alltid lägga till nya platser och redigera informationen om dina befintliga platser. För att redigera en plats klickar du på Redigera-ikonen under platsen du vill redigera.

Du kan endast radera en plats om den inte har fått omdömen.

När en plats väl har fått omdömen, kan du endast radera den ifall platsen inte längre finns. Om detta händer, klickar du på knappen Begär att ta bort. Om din begäran godkänns, kommer din plats att tas bort.

Obs: Omdömen om raderade platser raderas inte. De förblir synliga på ditt företags huvudprofil.