​Kontrollpanelen för ​Organic reach

I kontrollpanelen för Organic reach får du en översikt över hur din Trustpilot-profil presterar i organiska Google-sökningar, samt tips på hur kan optimera prestandan.

Om du använder TrustBoxar, kan du även se viktig information om dina TrustBoxars räckvidd i kontrollpanelen.

För att hitta kontrollpanelen för Organic reach loggar du in på Trustpilot Business och klickar sedan på Analytics i menyn till vänster. Klicka sedan på fliken Organic reach högst upp på sidan.

Hur din Trustpilot-profil presterar i Google-sökningar

När din Trustpilot-profil dyker upp i Google-sökningar, ökar människors förtroende för dig. De ser att ditt företag tror på transparens och välkomnar feedback.

Diagrammen i sektionen How your Trustpilot profile is performing in organic Google search ger dig information om din Trustpilot-profils räckvidd och förslag på vad du kan göra för att optimera din prestanda.

Denna sektion visar:

• Antalet gånger din Trustpilot-profil visades i Googles organiska sökresultat
  • Din Trustpilot-profils genomsnittliga placering i sökresultaten på Google
  • Antalet gånger användare klickade på din Trustpilot-profil
  • Den genomsnittliga klickfrekvensen beräknad i procent (klickar/visningar)

Obs: Det kan förekomma en fördröjning på 2-3 dagar från det att Google samlar in datan och till den blir tillgänglig i Trustpilot Business.

Vad är en Google-visning?

En visning syftar på hur ofta en sida dyker upp i Google-sökningar. Varje gång en URL-länk (som din företagsprofils webbadress eller https://www.trustpilot.com/review/[COMPANYNAME]) dyker upp i ett sökresultat, registrerar Google en visning.

De främsta sökorden som leder till din Trustpilot-profil

Tabellen Top search terms leading to your Trustpilot profile visar de sökord som genererar högst antal klickar på din Trustpilot-profil från organiska Google-sökningar.

Kolumn Beskrivning
# Sökordets placering
Search term Sökordet som användes i den organiska Google-sökningen
Impressions Antalet visningar som kom från sökordet
Average position Din profils genomsnittliga placering i sökresultat när sökordet används
Avg. click-through rate Den genomsnittliga klickfrekvensen när sökordet används

För en utökad lista på de Google-sökningar din Trustpilot-profil dyker upp i, kan du klicka på Export för att se och exportera listan som en CSV-fil.

Obs: För sekretesskäl anger Google inte data för alla visningar i organiska sökresultat.

Hur dina TrustBoxar presterar

Om du använder TrustBoxar på ditt företags webbsida, hittar du i denna sektion av kontrollpanelen samlad statistik på hur dina TrustBoxar presterar. På så vis får du veta om du har implementerat dem på ett optimalt sätt eller om du skulle kunna få mer värde ur dina TrustBoxar.

Du ser antalet gånger en sida med en av dina TrustBoxar har laddats, samt hur många gånger en TrustBox har blivit synlig för en besökare efter att sidan har laddats.

Du hittar även en “loads-to-views ratio” som ger dig ett övergripande mått på hur effektiva dina TrustBoxar är. Om måttet är lågt, innebär det att få besökare ser dina TrustBoxar och att du troligtvis inte får ut optimalt värde från dem.