Så här verifierar du din domän

Det är viktigt för oss att innehållet på Trustpilot är sanningsenligt. Domänverifiering hjälper oss att säkerställa att endast verifierade webbsideägare interagerar med omdömeslämnare.

Genom att verifiera din domän kan du registrera ditt ägarskap av din domän på Trustpilot. När du har registrerat din domän kan du använda Trustpilot för att visa upp användbar information om ditt företag, interagera med omdömeslämnare och bjuda in kunder till att lämna omdömen om ditt företag.

Så verifierar du med en e-mailadress som matchar din domän

Se först till att du har registrerat din profil på Trustpilot. Det vanligaste sättet att verifiera din identitet är att använda en e-mailadress som matchar din webbsida.

Så här verifierar du din domän:

• I arbetsflödet Verifiera din domän, i fältet Jobb-e-mail anger du en e-mailadress som matchar ditt företags domän. Om du inte har en e-mailadress som matchar din domän, kan du använda en av de andra metoderna.

Exempel: Du försöker göra anspråk på webbsidan www.minwebbsida.se. Du registrerade dig på Trustpilot med e-mailadressen dittnamn@gmail.com. Det går helt utmärkt. Men för att förenkla verifieringsprocessen kan du verifiera din domän med e-mailadressen info@minwebbsida.se.

Ditt konto kommer fortfarande att vara kopplat till din @gmail.com-adress, men verifieringsprocessen blir mycket enklare när du verifierar med en adress som matchar din domän.

Så verifierar du din domän utan en matchande e-mailadress

I vissa fall kanske du inte har tillgång till en e-mailadress som matchar din webbsida. Om detta är fallet behöver du inte oroa dig – det finns fyra andra sätt du kan verifiera din domän.

Tips: Dessa metoder kan kräva vissa tekniska färdigheter och hjälp från din webbsideadministratör.

Lägg till en meta-tagg till din webbsida

Det är enkelt att lägga till en meta-tagg till din hemsida. Du behöver bara kopiera en kort HTML-kod och klistra in den i din webbsidas kod. Denna kod är endast en markör och ger inte Trustpilot tillgång till din webbsida. För att använda denna metod måste du kunna redigera HTML-koden i din webbsidas indexsida. Denna process utförs över en säker HTTPS-anslutning.

1. I arbetsflödet Verifiera din domän, under Verifiera med meta-tagg, klickar du på Kopiera för att kopiera meta-taggen som genererades för ditt konto.
  2. Klistra in tagg-koden på din webbsidas startsida, i <head>-sektionen före den första <body>-sektionen.
  3. Gå tillbaka till arbetsflödet och klicka på Verifiera domän. När domänen har verifierats kan du ta bort meta-taggen.

Obs: Du måste verifiera meta-taggen inom en månad från det att koden genereras.

Ladda upp en fil till din webbsida

Du kan även verifiera din domän genom att ladda upp en speciell HTML-fil till din webbsida. Du behöver admin-tillgång till din webbsidas rotmapp. Denna process utförs över en säker HTTPS-anslutning.

1. I arbetsflödet Verifiera din domän, under Verifiera med filuppladdning, laddar du ner HTML-filen.
  2. Ladda upp filen i din webbsidas rotmapp.
  3. Gå tillbaka till arbetsflödet och kopiera bekräftelseadressen och klistra sedan in den i en webbläsare.
  4. Klicka på Verifiera domän. När din domän har verifierats kan du ta bort filen.

Obs: Du måste verifiera filen inom en månad från det att den genereras.

Modifiera din domänvärds DNS-post

Du kan verifiera din domän genom att modifiera DNS TXT-posten hos din domänvärd. När du skickar in din sida för verifiering, kan vi bekräfta ägarskap av domänen. Posten har ingen inverkan på din webbsida eller e-mail. Tänk på att det kan ta upp till 72 timmar för din DNS-post att uppdateras.

Så här verifierar du din domän med TXT-posten:

1. I arbetsflödet Verifiera din domän, under Verifiera med DNS, klickar du på Kopiera för att kopiera TXT-posten.
  2. Öppna kontrollpanelen på ditt konto hos din domänvärd och modifiera dina DNS-poster. Lägg till din verifieringskod från steg 1 som en ny TXT-post. Läs gärna din domänvärds dokumentation om du behöver mer hjälp i detta steg.
  3. Gå tillbaka till arbetsflödet och klicka på Verifiera domän. När din domän har verifierats kan du ta bort TXT-posten.

Om du får ett felmeddelande bör du kontrollera att du har lagt in den nya TXT-posten korrekt och försöka igen.

Obs: Du måste verifiera TXT-posten inom en månad från det att den genereras.

Logga in på Google Search Console

Om du redan har aktiverat Google Search Console för din webbsida, är det väldigt enkelt att verifiera din domän.

1. Logga in på det Google-konto som har tillgång till din Google Search Console.
  2. Längst upp till vänster klickar du på Lägg till egendom. Ange ditt domännamn och klicka sedan på Fortsätt.
  3. I rutan Verifiera att du äger webbplatsen väljer du en av verifieringsmetoderna. Fortsätt med Googles verifieringsflöde.
  4. När du har verifierat din domän med Google, gå tillbaka till Trustpilots arbetsflöde och klicka på Verifiera domän.