Så aktiverar du tvåstegsverifiering

I denna artikel går vi igenom hur du aktiverar och hanterar tvåstegsverifiering för att skydda ditt företagskonto på Trustpilot.

Tvåstegsverifiering gör det möjligt för Trustpilot att verifiera din identitet med ett extra säkerhetssteg. När verifieringen är aktiverad kommer du bli ombedd att ange en sexsiffrig verifieringskod varje gång du loggar in, samt när du ändrar den e-mailadress eller det lösenord som är registrerat på ditt konto.

Verifieringskoderna skickas via sms. Av säkerhetsmässiga skäl är varje kod unik och löper ut efter 60 sekunder.

Aktivera verifieringen

1. Logga in på ditt företagskonto och gå till Inställningar > Personligt konto.

1. Klicka på Aktivera tvåstegsverifiering under Säkerhetsinställningar.
  2. Ange ditt lösenord och klicka på Fortsätt.
  3. Ange ditt telefonummer och klicka på Lägg till. Du får ett sms från oss för att verifiera ditt telefonnummer med en sexsiffrig kod.

Obs: Se till att inkludera landskoden i ditt telefonnummer.
  1. När du får ett sms med en sexsiffrig kod från oss, anger du denna i rutan Verifiera ditt telefonnummer. Klicka därefter på Verifiera.

Logga in med tvåstegsverifieringen

När du aktiverat verifieringen kommer du behöva både den sexsiffriga koden och dina inloggningsuppgifter för att logga in på ditt konto.

1. Gå till ditt företagskontos inloggningssida. Ange dina inloggningsuppgifter för att logga in. Du får nu automatiskt ett sms med en sexsiffrig kod från oss.
  2. När du får koden anger du denna på nästa sida och klickar därefter på Logga in.
Obs: Du kommer inte behöva använda verifieringskoden igen om du inte loggar ut från ditt företagskonto på Trustpilot.

Inaktivera tvåstegsverifieringen

Om du inte längre vill använda dig av tvåstegsverifieringen, kan du inaktivera den. Om du skulle ändra dig igen kan du när som helst återaktivera den.

1. Logga in på ditt företagskonto och gå till Inställningar > Personligt konto.
  2. Klicka på Inaktivera bredvid tvåstegsverifiering under Säkerhetsinställningar.
  3. Ange ditt lösenord och klicka på Inaktivera. Du får ett sms från oss för att verifiera inaktiveringen med en sexsiffrig kod.
  4. När du får ett sms med en sexsiffrig kod från oss, anger du denna i rutan. Klicka därefter på Verifiera. En bekräftelsmeddelande kommer nu synas.

Återställ ditt konto med tvåstegsverifieringen

Om du inte längre har tillgång till din telefon eller inte kan ta emot verifieringskoden via sms, kan du återställa ditt konto med tvåstegsverifieringen. Gå in på ditt företagskontos inloggningssida och ange dina inloggningsuppgifter för att logga in. Klicka därefter på Har du inte tillgång till din telefon?