Så skapar du en CSV-fil för din produktkatalog

Denna funktion ingår i tilläggsmodulen Product Reviews.

Skaffa modulen

Vill du lägga till produkter i din produktkatalog? I den här artikeln kan du läsa om hur du skapar en korrekt formaterad CSV-fil för detta.

Vad är en produktkatalog?

En produktkatalog är en lista över ditt företags alla produkter som du samlar in omdömen för. Den innehåller produktdata såsom produktnamn, foton och GTIN (Global Trade Item Number).

För att skapa din produktkatalog behöver du i ett program som Google Sheets eller Microsoft Excel skapa ett kalkylblad med din produktinformation.

Förbered ditt kalkylark med Google Sheets

Så här förbereder du din fil:

1. Öppna ett nytt, tomt kalkylark i Google Sheets.
  2. Filen ska innehålla följande kolumnnamn och motsvarande data för varje produkt:
    • sku (obligatorisk)
    • title
    • link
    • image_link
    • gtin
    • mpn
    • brand
    • price
  3. Spara filen i CSV-format genom att välja Ladda ned i menyn Arkiv, och välj sedan Kommaavgränsade värden (.csv, nuvarande ark).

Förbered din fil med Microsoft Excel

Om du använder Excel följer du stegen ovan, skillnaden är bara den att du behöver spara din fil i formatet UTF-8

Skicka in produktkatalog

Nästa steg är att skicka in din förberedda produktkatalog till vårt supportteam via detta formulär, så laddar de upp filen till ditt företagskonto på Trustpilot.

Du kan läsa mer om hur du hanterar din produktkatalog i denna artikel.