Så skapar du en CSV-fil för platsomdömen

Med platsomdömen kan du samla in, hantera och visa omdömen om ditt företags olika platser. Följ instruktionerna i denna artikel för att komma igång med platsomdömen.

Det första du behöver göra är att skapa ett kalkylblad med din platsinformation i rätt format i ett program som Google Sheets eller Microsoft Excel.

Förbered din fil med Google Sheets

Så här förbereder du din fil för import:

1. Öppna ett nytt, tomt kalkylark i Google Sheets.
    2. Filen ska innehålla följande data för varje plats. Fält som markerats med ett * är obligatoriska. Om ett ickeobligatoriskt fält inte är relevant lämnar du cellen tom.
  • Platsnamn*
  • ID (detta används när du bjuder in dina kunder till att skriva omdömen om en specifik plats)*
  • Gatuadress*
  • Gatuadress 2
  • Postnummer*
  • Ort*
  • Stat/Provins/Region
  • Landskod* (t.ex. SE, DK)
  • Telefonnummer
  • Webbsida
Obs: Säkerställ att informationen som du skriver in följer våra namnkonventioner.

1. Spara filen i CSV-format genom att välja Ladda ned i menyn Arkiv, och välj sedan Kommaavgränsade värden (.csv, aktuellt arbetsblad).

Förbered din fil med Microsoft Excel

Om du använder Excel följer du stegen ovan, skillnaden är bara den att du behöver spara din fil i formatet UTF-8.

Skicka in din fil

Nästa steg är att ladda upp filen med din platsinformation till ditt företagskonto. Så här gör du:

1. Gå in på ditt företagskonto och gå till Inställningar > Profilinställningar> Platser. Klicka på Importera flera platser.
  2. Du kan antingen dra och släppa din fil i området, eller klicka på bläddra bland filer.
  3. Ladda upp din CSV-fil, och granska därefter dina uppgifter för att se till att allt blivit rätt. Uppdatera uppgifterna om du upptäcker något som inte stämmer.
  4. Kryssa i rutan för att bekräfta att du har läst och följt våra riktlinjer och klicka sedan på Bekräfta importen.

Du kan också lägga till specifika platser manuellt. Läs mer om hur du gör i denna artikel.

Föregående Introduktion till platsomdömen

Nästa Så här lägger du till en företagsplats