Trustpilots OpenCart-integration för versionerna 2.0-2.2x och 2.3x

Med vår OpenCart-integration kan du automatisera din insamling av företags- och produktomdömen, lägga till flera TrustBox-widgets, och bjuda in kunder till att skriva omdömen. I denna artikel visar vi hur du kommer igång med version 2.0-2.2x och version 2.3x.

Obs: Vi har för närvarande ingen testmiljö tillgänglig. Och denna integration är inte kompatibel med Internet Explorer.

Denna artikel är för OpenCart version 2.0-2.2x eller 2.3x. Om du använder version 3.0 så kan du läsa om den integrationen i denna artikel

Ladda ner integrationen

1. Gå in på ditt företagskonto och navigera till Integrationer > E-handel > OpenCart.
  2. Under Ange din OpenCart-version använder du rullgardinsmenyn för att välja den relevanta versionen. Klicka på Ladda ner.

Installera integrationen

1. Från din administratörssida på OpenCart navigerar du till Extensions > Extension Installer. Du hittar denna sida genom att föra muspekaren över pusselikonen.
  2. Klicka på Upload. Nu väljer du den plugin-fil som du precis laddade ner och klickar på Open.
  3. Efter att tillägget har laddats upp går du till Extensions > Modules.

Version 2.0.x-2.2.x:

Version 2.3x:

1. Leta upp Trustpilot och klicka på den gröna Install-symbolen.
  2. Du kommer då att se Trustpilot-symbolen i den nedre vänstra menyn. Klicka på den.

Obs: Om Trustpilot-symbolen inte dyker upp, gå till Extensions > Modifications och klicka på Refresh-symbolen.

1. Välj din Business-Unit från rullgardinsmenyn. Markera kryssrutan för att godkänna villkoren. Klicka på Confirm.

Konfigurera integrationen

När du har installerat integrationen visas Trustpilot-fliken på din administratörspanel. Du hittar den i den vänstra panelen. Härifrån kan du ändra dina inställningar.

Konfigurera dina inbjudningar

En beställning från din OpenCart-webbutik utlöser automatiskt ett e-mail till kunden med en inbjudan till att skriva ett omdöme om ditt företag på Trustpilot. Så här ställer du in inbjudningar:

1. Från din administratörssida på OpenCart navigerar du till Trustpilot. Klicka på Invitations.
  2. Konfigurera inbjudningsutlösaren Invitation Trigger genom att välja mellan två alternativ. Välj Order confirmed om du vill att inbjudningar ska skickas till dina kunder när deras beställning bearbetas. Välj Order completed om du vill att inbjudningar ska skickas till dina kunder först när beställningen är avklarad.
  3. Du kan också anpassa ytterligare inställningar under Sender name, Reply-to email, Trustpilot website, Send delay, Language of email template och Email template.
  4. Klicka på Save changes.

Inkludera produktomdömesinbjudningar

Om du använder dig av Trustpilots produktomdömen för ditt företag kan du slå på alternativet att inkludera dem i dina e-mailinbjudningar.

1. Från din administratörssida på OpenCart navigerar du till Trustpilot. Klicka på Product Reviews.
  2. Använd on/off-knappen Enable to start getting product reviews under Turn product review invitations on för att aktivera produktomdömesinbjudningar.
  3. Fyll i fälten SKU (Stock Keeping Unit), GTIN (Global Trade Item Number) och MPN (Manufacturer Part Number). Dessa fält är valfria.
  4. Klicka på Save changes för att spara inställningarna.

Bjud in kunder

Du kan bjuda in kunder från den senaste veckan upp till de senaste 6 månaderna.

1. Från din administratörssida på OpenCart navigerar du till Trustpilot. Klicka på Past Orders.
  2. Välj önskad tidsperiod under Select all your orders from the past.
  3. Klicka på Sync up orders för att spara.

Lägg till eller radera en TrustBox

Du kan lägga till flera TrustBox-widgets på din webbsida med din OpenCart-integration.

1. Från din administratörssida på OpenCart navigerar du till Trustpilot. Klicka på TrustBox
  2. Under Choose a TrustBox, väljer du TrustBoxen och layouten som du vill använda.
  3. Under Preview on, väljer du vilken sida som du vill visa TrustBoxen på. Du kan sedan förhandsgranska TrustBoxen genom att dra och släppa den på din webbsida.
  4. Det finns flera konfigurationsalternativ för din TrustBox. Om du är nöjd med positioneringen och konfigurationen av din TrustBox klickar du på Publish changes.
  5. Om du vill ta bort en TrustBox för du muspekaren över TrustBoxen och klickar på papperskorgen. Genom att använda rullgardinsmenyn för papperskorgen kan du också välja att ta bort opublicerade TrustBoxar genom Delete unpublished TrustBoxes eller välja att ta bort alla Trustboxar från webbsidan genom Delete all TrustBoxes from website . Välj vad du vill göra, och klicka sedan på Publish changes.

Koppla från integrationen

Du kan koppla från integrationen när du vill. Följ bara dessa steg:

1. Från din administratörssida på OpenCart navigerar du till Trustpilot. Klicka på Settings.
  2. Klicka på Clear the Integration Key. Klicka därefter på Save changes.

Om du vill ta bort integrationen:

1. Från din administratörssida på OpenCart navigerar du till Extensions > Modules. Leta fram Trustpilot och klicka på Uninstall-symbolen för att avinstallera. Klicka på OK.
  2. Gå till Extensions > Modifications. Markera kryssrutan bredvid Trustpilot review module. Klicka på papperskorgsikonen längst upp till höger.

Obs: Trustpilot ansvarar inte för några tredjepartslänkar i denna artikel, inklusive innehållet på andra webbsidor som artikeln länkar till.