Företagstransparens – insyn i hur företag använder sig av Trustpilot

Alla företag på Trustpilot har en sida som ger insyn i hur de använt Trustpilot de senaste 12 månaderna.

I linje med vårt förtroendelöfte ger vi insyn i hur varje företag samlar in, besvarar och rapporterar omdömen. Denna information visas på respektive företagsprofil.

Vilken information visas på sidan för Företagstransparens?

Översikt över Företagstransparens

Grundläggande information

Här kan du se huruvida företaget:

• har registrerat sin företagsprofil på Trustpilot
  • ber sina kunder om omdömen
  • betalar för att få tillgång till extra funktioner på Trustpilot

Omdömeskällor

Här visas vilka insamlingsmetoder företaget använder sig av, samt genomsnittligt stjärnbetyg för respektive metod.

Sammanslagningar

Om företaget har ingått i en sammanslagning av företagsprofiler visas här uppgifter om när denna genomfördes, vilka profiler som ingick samt tidigare TrustScore och antal omdömen för dessa företagsprofiler.

Stjärnbetyg

Här visas betygsfördelningen för nya omdömen om företaget.

Svar

Här visas hur ofta och snabbt företaget besvarar negativa omdömen.

Rapportering

Här visas uppgifter om företagets rapporteringsaktivitet, inklusive:

• antalet rapporterade omdömen
  • de rapporterade omdömenas stjärnbetyg
  • andelen omdömen som rapporterats av ogiltiga anledningar
  • vad som hände med de rapporterade omdömena

Var finns sidan för Företagstransparens?

Företagstransparens finns på varje företagsprofil på Trustpilot. Längst upp till höger finns rutan Företagstransparens som ger en sammanfattning. Klicka på Se en detaljerad översikt för att komma till sidan för Företagstransparens.

Box för Företagstransparens med knappen Se en detaljer översikt markerad