Så hanterar du dina användargenererade bilder

Denna funktion ingår i tilläggsmodulen Product Reviews.

Skaffa modulen

Dina kunder kan dela med sig av sina egna bilder på dina produkter i samband med att de lämnar ett omdöme. Dessa bilder kan du sedan visa upp på din webbsida för att ge dina besökare en bättre shoppingupplevelse. I denna artikel förklarar vi hur du hanterar dina användargenererade bilder.

Vad är användargenererade bilder?

I samband med att kunder lämnar ett produktomdöme får de möjligheten att ladda upp sina egna bilder på din produkt. Detta alternativ har automatiskt lagt till i omdömesformuläret för alla dina produkter.

Bilder kan laddas upp i dessa filformat: JPEG, PNG, WebP, TIFF, GIF, och SVG.

Visa upp bilder

Det bästa sättet att visa upp omdömen med bilder på din webbsida är genom att använda TrustBoxar som visar produktomdömen. När du använder dessa TrustBoxar inkluderas bilderna automatiskt. De visas på två ställen: under varje omdöme och i samlat format längst upp i din TrustBox. Så här kan det se ut:

Obs: Trustpilot är omdömespartner med Google för produktomdömen, så bilder kopplas automatiskt till Google Shopping och visas även där. Kontakta gärna Google för mer information.

Stäng av insamlingen av bilder

Användargenererade bilder aktiveras automatiskt för alla dina produkter som kan få omdömen. Men om du inte vill att kunder ska kunna ladda upp bilder, kan du alltid stänga av denna funktion. Så här gör du:

1. Ta dig till ditt företagskonto på Trustpilot och klicka på Omdömen > Produktomdömen > Inställningar.
  2. Under Användargenererade bilder finns en knapp. Klicka på Nej för att avaktivera funktionen.

Det går inte att avaktivera visning av bilder som kunder redan har hunnit ladda upp tillsammans med ett omdöme. Stänger du av denna funktion, så avaktiverar du bara möjligheten att få in fler nya bilder.

Granskning och rapportering av bilder

För att undvika olämpligt innehåll granskas alla användargenererade bilder innan de visas online.

Du kan även rapportera en bild för skadligt eller olagligt innehåll, eller om den innehåller reklam eller marknadsföring, eller personliga uppgifter.

Obs: En bild kan inte rapporteras för dålig kvalitet. Om du ser en bild som du tycker borde förbättras, rekommenderar vi att du kontaktar omdömeslämnaren och ber denne att skicka in en bild med bättre kvalitet.