Trustpilots omdömesinsikter

Denna funktion ingår i tilläggsmodulen Insights.

Skaffa modulen

Omdömesinsikter är en sida på ditt företagskonto med verktyg för att analysera språket i dina omdömen. Med hjälp av maskininlärning kan du identifiera trender i din feedback och hålla koll på vad dina kunder känner för olika aspekter av din verksamhet.

Trustpilots omdömesinsikter hittar du på ditt företagskonto under Omdömen > Omdömesinsikter.

Filterfunktionen

Längst upp på sidan finns en filterfunktion som du kan använda för att sortera informationen du vill analysera.

Obs: Sidan visar automatiskt resultat som är inom ett 4-veckors datumintervall. Det går bra att använda flera filter samtidigt.
  1. Logga in på ditt företagskonto och välj Omdömen > Omdömesinsikter.
  2. Klicka på datumintervall, taggar, platser eller land. Välj ett filter och klicka sedan på Använd.

1. Om du vill analysera ett specifikt ämne kan du klicka på ämnet i ämnesöversikten.
  2. Då hamnar du på en sida som visar en översikt över ämnet du valde. Här kan du söka efter ett specifikt nyckelord i sökfältet eller filtrera efter datum, taggar, stjärnbetyg, attityd, och/eller land. Klicka på Använd.

Obs: Om du väljer mer än en tagg att filtrera med, kommer omdömen att filtreras med enbart en av taggarna. Exempelvis, om du filtrerar på taggarna A och B kommer du se de som är taggade med A och de som är taggade med B. Omdömen som är taggade med både A och B kommer inte att visas.

Ämnesöversikten

Överst på sidan ser du en översikt över alla ämnen som vi för närvarande spårar för ditt företag samt relevant information om dem.

• Ämne: Vår maskininlärningsalgoritm sorterar igenom miljontals omdömen för att hitta kluster av relaterade ord. Dessa kluster används sedan för att forma och definiera ett ämne.
  • Favoriter: Bredvid varje ämne finns en stjärnikon. Klicka på den för att markera ämnet som favorit.

• Attitydpoäng: Varje ämne har en attitydpoäng. När algoritmen upptäcker att ett av dina ämnen nämns i ett omdöme körs meningen genom en attitydmodell som betecknar den som positiv, negativ eller neutral.

Obs: Vår attitydmodell tränas om med jämna mellanrum så att den blir bättre, så poängen kan ändras över tid.
  • Omdömen: Antalet omdömen som nämner ämnet inom datumintervallet.
  • Indikator: Hur ämnet presterade jämfört med motsvarande tidigare datumintervall.

• Senaste exempel: Det senaste exemplet på ämnet i ett av dina omdömen.

Ta dig från 4 till 5 stjärnor

Den här delen visar dina senaste 4-stjärniga omdömen som innehåller negativ feedback. Genom att kolla närmare på negativ feedback i dessa omdömen, kan du identifiera vad som hindrade dem från att bli femstjärniga.

Omtalade ämnen per stjärnbetyg

I den här delen finns värmekartor över attityder i dina omdömen. Här kan du se hur positiva och negativa omnämnanden fördelats i dina omdömen med olika stjärnbetyg. Analysera dem för att identifiera ditt företags styrkor, svagheter och friktionspunkter där en attityd motsäger ett omdömes stjärnbetyg. Klicka på en cell för att komma till översiktssidan för ämnet. Där kan du se alla omdömen där ämnet nämns.

Översikt över ett ämne

Du kan se en sammanfattning och detaljinformation om varje ämne. Det är bara att leta fram ett ämne du vill lära dig mer om under Ämnen och klicka på det. Under Resultat ser du statistik och grafer relaterade till ämnet.

• Attitydpoäng: Attitydpoäng för ämnet som nämnts i dina omdömen inom det angivna datumintervallet.
  • Omdömen: Antalet omdömen där ämnet nämnts inom datumintervallet.
  • Indikator: Hur ämnet presterade jämfört med motsvarande tidigare datumintervall.
  • Andel omdömen: Andel av ditt totala antal omdömen där ämnet nämnts.
  • Attitydpoäng över tid: Det här diagrammet visar attitydpoängen för ämnet i dagliga, veckovisa eller månatliga intervaller under den relevanta perioden. Intervallerna väljs baserat på datumintervallet. Håll muspekaren över en datapunkt för att se attitydpoängen och hur många omdömen som den är baserad på.

• Attityd per stjärnbetyg: Diagrammet visar antalet gånger detta ämne har nämnts i dina omdömen inom datumintervallet, och om det har varit på ett positivt, negativt eller neutralt sätt.

Omdömen

Här finns en lista på alla omdömen där ämnet nämns. Hitta det bästa omdömesexemplet för att illustrera insikter och trender. Vi markerar alla meningar i omdömet som vår algoritm har kopplat till ämnet. Markeringsfärgen representerar attityden (grön för positivt, röd för negativt).

• Ämnen: Om ett omdöme berör fler ämnen, hittar du flera ämnesknappar under omdömestexten.

• Rapportera felklassificering: Klicka på den här knappen i ett omdöme för att informera oss om någon av ämnesklassificeringarna är felaktig.

• Exportera: Klicka här för att ladda ner dessa omdömen som en CSV-fil med information om ämne och attityd.

Hantera dina omdömesinsikter

Utöver att analysera dina omdömen och ämnen kan du också skapa, redigera och ta bort ämnen, och skapa månadsrapporter.

Skapa ett anpassat ämne

Som standard tillhandahåller omdömesinsikter en lista över Trustpilot-kurerade ämnen. Du kan också skapa dina egenanpassade ämnen för att få mer specifika insikter om ditt företag eller bransch.

1. Logga in på ditt företagskonto och välj Omdömen > Omdömesinsikter. Klicka på +Lägg till ämne. Ett popup-fönster kan visas om det är första gången du använder den här funktionen.
  2. Under Lägg till nyckelord som ska ingå i ditt ämne anger du nyckelord eller fraser som du vill ska kopplas till ämnet. Aktivera Avancerat för att exkludera omdömen som innehåller specifika nyckelord.
Obs: Godkända tecken är A-Z och 0-9. (För närvarande stöds tyvärr inte "å", "ä" och "ö", men vi arbetar på det!) Nyckelord måste avgränsas med kommatecken.
  1. När du anger ett nyckelord visas en förhandsgranskning av ämnet där du kan se antalet omdömen som matchar ett eller flera av nyckelorden från de senaste 6 månaderna. Du kan också se de senaste omdömen som nämner dina nyckelord. Använd dem för att estimera omdömesantalet som du kan förvänta dig för detta ämne.
  2. Klicka på Spara nyckelord. Under Ämnesdetaljer väljer du ett namn till ditt ämne och skriver en beskrivning. Klicka sedan på Spara ämne.
  3. Du skickas därefter till en ny sida där du kan se en översikt över ditt nya ämne samt ett bekräftelsemeddelande.

Redigera eller ta bort ett ämne

Du kan redigera eller ta bort anpassade ämnen när som helst.

1. Logga in på ditt företagskonto och välj Omdömen > Omdömesinsikter
  2. Hitta ämnet du som vill redigera eller ta bort. Klicka på pennikonen bredvid ämnets namn.
    • För att redigera ämnet, skriver du bara in dina ändringar och klickar på Spara ämne
    • För att ta bort ämnet klickar du på Radera ämne. Klicka på Ja, radera i dialogrutan.

Aktivera månadsrapporter

Månadsrapporten med omdömesinsikter skickas via e-post till administratörer för ditt företagskonto. Aktivera rapporten för att få utvald statistik och insikter baserat på en automatisk analys av dina omdömen från den senaste månaden.

Obs: För att kunna skapa en månadsrapport måste ditt företag ha samlat in minst 100 omdömen under den månad som rapporten omfattar.

1. Logga in på ditt företagskonto och gå till Inställningar > e-postaviseringar.
  2. Kryssa för kryssrutan bredvid Ja, jag vill ta emot sammanfattningar av omdömesinsikter och klicka sedan på Spara ändringar.

Skapa en anpassad månadsrapport

För att komplettera månadsrapporten med omdömesinsikter kan du också skapa din egen anpassade e-postrapport.

1. Logga in på ditt företagskonto och välj Omdömen > Omdömesinsikter.
  2. Klicka på Exportera längst upp till höger på sidan. I rullgardinsmenyn klickar du på Skicka rapport via e-post.
  3. Välj månad och år du vill exportera från. Klicka på Nästa.
  4. Välj de ämnen du vill ta med i exporten. Klicka på Nästa.
  5. Välj vem du vill skicka rapporten till. Klicka på Skicka rapport.
Obs: Det kan ta upp till 30 minuter att få en rapport via e-post.

Inaktivera månadsrapporter

Om du inte vill få månadsrapporter längre kan du inaktivera utskicket.

1. Logga in på ditt företagskonto och gå till Inställningar > e-postaviseringar.
  2. Ta bort krysset i rutan bredvid Ja, jag vill ta emot sammanfattningar av omdömesinsikter och klicka sedan på Spara ändringar.
Obs: Du kan också klicka på avregistreringslänken i e-postmeddelandet med månadsrapporten för att inaktivera utskicken.