Produktegenskaper: Be dina kunder betygsätta olika aspekter av din produkt

Produktegenskaper låter dina kunder betygsätta olika aspekter av alla dina produkter. Genom att visa upp betyg på produktegenskaper på din produktsida kan du förbättra användarupplevelsen och eventuellt öka din konverteringsgrad.

Vad är produktegenskaper?

Produktegenskaper är de olika delar som utgör din produkt och som kan betygsättas individuellt. För kläder kan egenskaperna exempelvis vara passform, kvalitet och valuta för pengarna.

Vad är betygsättning av produktegenskaper?

Precis som din produkts övergripande stjärnbetyg, kan dina kunder betygsätta din produkts enskilda egenskaper på en skala från 1 till 5. Detta påverkar inte produktens övergripande betyg, men låter folk se hur enskilda produktegenskaper håller måttet. Dina kunder kan betygsätta fördefinierade egenskaper och de kan föreslå egna, vilket gör det enkelt för dem att betygsätta det som är viktigast för dem samtidigt som de ger dig värdefull feedback.

Varför är betygsättning av produktegenskaper värdefullt?

Genom att visa betyg på produktegenskaper direkt på din produktsida kan du hjälpa dina kunder att fatta välgrundade köpbeslut. Vår Product Reviews-TrustBox och vår Product Reviews SEO-TrustBox stödjer redan visning av produktegenskaper med tillhörande betyg. Allt du behöver göra är att aktivera betyg på produktegenskaper på konfigurationssidan för din valda Product Reviews-TrustBox. Dina befintliga TrustBoxar kommer automatiskt att börja visa betyg på produktegenskaper när detta aktiverats, så du behöver inte implementera koden på nytt.

Båda våra Product Reviews Trustbox-widgets ger en översikt över egenskapsbetygen för varje produkt, vilket ger dina kunder den kunskap de behöver för att köpa produkten från din sida. Dessa widgets kan helt enkelt förbättra användarupplevelsen och öka din konverteringsgrad.

Betyg på produktegenskaper ger dig värdefull produktinsikt som kan hjälpa dig att utveckla dina produkter, och ta reda på varför vissa produkter gör bra ifrån sig, vad som fungerar och vad som behöver mer arbete.

Observera att det för närvarande inte är möjligt att visa produktegenskaper i Product Reviews MultiSource-TrustBoxen, men vi jobbar på det.

Vilka produkter kan få egenskapsbetyg?

Vi stödjer för närvarande produktkategorierna Kläder, Accessoarer och Elektronik. Fler produktkategorier och produktspecifika egenskaper kommer att läggas till inom kort. Om din produkt tillhör andra kategorier, kommer konsumenter bli ombedda att betygsätta de allmänna egenskaperna "kvalitet" och "valuta för pengarna" istället för produktspecifika egenskaper.

Påverkar betygsättning av produktegenskaper svarsfrekvensen för mina produktomdömen?

Våra undersökningar visar att det är mer sannolikt att användare som blir ombedda att betygsätta egenskaper slutför sitt omdöme, jämfört med de som endast betygsätter produkten som en helhet. Vi har även lagt märke till en liten ökning av längden på omdömen för produkter som inkluderar egenskapsbetyg. Varför? Vi tror att om man frågar kunder om specifika egenskaper hjälper det dem att tänka närmare på produkten vilket gör det enklare för dem att skriva sitt omdöme.

Hur aktiverar jag produktegenskaper?

Produktegenskaper är en integrerad del av produktomdömen. Det betyder att de är tillgängliga och aktiverade för alla dina produkter. Observera att denna funktion för närvarande endast är tillgänglig för företag verksamma i den engelsktalande marknaden. Men den kommer att bli tillgänglig för resten av världen inom kort.

Om du vill avaktivera produktegenskaper kan du gå till Trustpilot Business > Produktomdömen > Produktegenskaper och klicka på NO-knappen.

Kom ihåg att ställa in din produktkatalog.

Om din produkt inte hör till någon av kategorierna med produktspecifika egenskaper, kommer dina kunder bli ombedda att lämna feedback för allmänna egenskaper som "kvalitet" och "valuta för pengarna".

Alla mina produkter har inte produktegenskaper. Behöver jag en widget för att visa produktomdömen och en annan för produktegenskaper?

Nej, du behöver bara implementera antingen vår Product Reviews-TrustBox eller vår Product Reviews SEO-TrustBox. Om produkten har egenskapsbetyg kommer widgeten att aktivera dem automatiskt. Om produkten inte har egenskapsbetyg kommer widgeten att automatiskt avaktivera egenskapsbetygen och endast visa produktens övergripande stjärnbetyg och omdömen.

Vad ser mina kunder när de blir ombedda att betygsätta produktegenskaper?

Vi har gjort produktegenskaper till en naturlig del av omdömesprocessen. Så här ser en produktomdömessida ut:

Kan jag lägga till ytterligare egenskaper?

Om du kategoriserar dina produkter kan du lägga till ytterligare egenskaper inom dessa kategorier.

1. Gå till Trustpilot Business > Produktomdömen > Produktegenskaper och klicka på + Lägg till egenskap-knappen under relevant kategori.
  2. Välj upp till tre ytterligare egenskaper och klicka sedan på Spara egenskaper-knappen.

Hur kategoriserar jag mina produkter?

Du kan kategorisera individuella produkter eller, om du har ett stort antal produkter, kategorisera flera produkter samtidigt.

Så kategoriserar du en individuell produkt:

1. Navigera till Trustpilot Business > Produktomdömen > Produktkatalog.
  2. Hitta produkterna du vill kategorisera under Produktkatalog. I kolumnen Kategorier, i rullgardinsmenyn, klickar du på Visa alla kategorier-länken.

Du kan kategorisera dina produkter genom att gå till din produktkatalog. Här är två kolumner av särskilt intresse: i kolumnen Kategorier kan du ändra kategorier för dina produkter en efter en, och i den första kolumnen kan du välja flera produkter och ändra alla deras kategorier samtidigt (detta kan spara tid om du har ett stort antal produkter).

Du väljer en ny kategori genom att klicka på kategorin. Här kan du välja att antingen välja en tidigare vald kategori eller klicka på Visa alla kategorier.

När du väljer en kategori bör du försöka vara så specifik som möjligt. I framtiden kommer vi att lägga till fler analytiska funktioner för egenskaper, vilket kommer ge dig bättre insikt i dina produkter om de är korrekt kategoriserade.

När du har valt minst en mellankategori kan du klicka på Uppdatera kategori, vilket sparar de valda kategorierna för produkten/produkterna.

Kan jag lägga till användardefinierade egenskaper?

För närvarande stödjer vi inte användardefinierade egenskaper, men du kan begära egenskaper. Vi kan inte garantera att vi omedelbart kommer lägga till en egenskap vi fått en begäran om, men en begäran ger oss värdefull feedback angående vilka egenskaper företag efterfrågar.

Så begär du en egenskap:

1. Gå till Trustpilot Business > Produktomdömen > Produktegenskaper och klicka på + Lägg till egenskap-knappen under relevant kategori.
  2. Scrolla igenom tillgängliga egenskaper, och klicka sedan på + Begär egenskap-knappen.
  3. Ange egenskapen i textfältet, och klicka sedan på Begär-knappen.

Finns det en widget för produktegenskaper?

Ja, om du använder Product Reviews-TrustBoxen behöver du bara klicka på Visa betyg på produktegenskaper i alla mina Produktomdömes-TrustBoxar på ditt företagskonto.

Som med våra vanliga SEO-TrustBoxar för produktomdömen, har Product Reviews-TrustBoxen samma kraftfulla Schema-uppmärkning som förbättrar din SEO.

Kommer mina egenskapsbetyg försvinna för alltid om jag inaktiverar produktegenskaper på mitt företagskonto?

Nej, du kommer bara inte längre kunna samla in dem. Alla gamla omdömen behåller sina egenskaper och ingen data försvinner, ifall du bestämmer dig för att aktivera dem igen vid ett senare tillfälle.

Kommer exporten av produktomdömen inkludera produktegenskaper?

Ja, exportfilen innehåller alla betygsatta egenskaper för varje omdöme.