​Produktegenskaper: Be dina kunder betygsätta olika aspekter av din produkt

Funktionen för produktegenskaper låter dina kunder betygsätta olika aspekter av alla dina produkter. Du kan även visa upp betyg på produktegenskaper på din produktsida för att förbättra användarupplevelsen och eventuellt öka din konverteringsgrad.

Vad är produktegenskaper?

Produktegenskaper är de olika aspekterna av din produkt som kan betygsättas var för sig. T.ex. för kläder kan egenskaperna vara passform, kvalitet och valuta för pengarna.

Vad är betygsättning av produktegenskaper?

Precis som din produkts övergripande stjärnbetyg, kan dina kunder betygsätta din produkts enskilda egenskaper på en skala från 1 till 5. Detta påverkar inte produktens övergripande betyg, men låter folk se hur enskilda produktegenskaper håller måttet. Dina kunder kan betygsätta fördefinierade egenskaper och de kan föreslå egna, vilket gör det enkelt för dem att betygsätta det som är viktigast för dem, samtidigt som de ger dig värdefull feedback.

Varför är betygsättning av produktegenskaper värdefullt?

Genom att visa upp egenskapsbetyg direkt på din produktsida kan du hjälpa dina kunder att känna sig trygga i sina köpbeslut. Våra Product Reviews- och Product Reviews SEO-TrustBoxar stöder redan visning av produktegenskaper och deras betyg. Allt du behöver göra är att aktivera egenskapsbetyg på konfigurationssidan för den Product Reviews-TrustBox du använder. Dina befintliga TrustBoxar kommer automatiskt börja visa egenskapsbetyg när de väl är aktiverade, så du behöver inte implementera koden igen.

Product Reviews-TrustBoxarna ger en fullständig översikt över egenskapsbetygen för varje produkt, vilket ger dina kunder den produktkunskap de behöver för att köpa från din sida. Kort sagt, kan dessa widgets förbättra användarupplevelsen och öka din konverteringsgrad.

Betyg på produktegenskaper ger dig värdefull produktinsikt som kan hjälpa dig att utveckla dina produkter, och ta reda på varför vissa produkter gör bra ifrån sig, vad som fungerar och vad som behöver mer arbete.

Observera att det för närvarande inte är möjligt att visa produktegenskaper i MultiSource-Trustboxen, men vi jobbar på det.

Vilka produkter kan få egenskapsbetyg?

Vi stöder för närvarande produktkategorierna Kläder, Accessoarer och Elektronik. Fler produktkategorier och produktspecifika egenskaper kommer att läggas till inom kort. Om din produkt tillhör andra kategorier, kommer konsumenter bli ombedda att betygsätta de allmänna egenskaperna "kvalitet" och "valuta för pengarna" istället för produktspecifika egenskaper.

Påverkar betygsättning av produktegenskaper svarsfrekvensen för mina produktomdömen?

Våra undersökningar visar att det är mer sannolikt att användare som blir ombedda att betygsätta egenskaper slutför sitt omdöme, jämfört med de som endast betygsätter produkten som en helhet. Vi har även lagt märke till en liten ökning av längden på omdömen för produkter som inkluderar egenskapsbetyg. Varför? Vi tror att om man frågar kunder om specifika egenskaper hjälper det dem att tänka närmare på produkten vilket gör det enklare för dem att skriva sitt omdöme.

Hur aktiverar jag produktegenskaper?

Produktegenskaper är en integrerad del av produktomdömen. Det betyder att de är tillgängliga och aktiverade för alla dina produkter. Observera att denna funktion för närvarande endast är tillgänglig för företag verksamma i den engelsktalande marknaden. Men den kommer att bli tillgänglig för resten av världen inom kort.

Om du vill avaktivera produktegenskaper kan du gå till Trustpilot Business > Produktomdömen > Produktegenskaper och klicka på OFF-knappen.

Kom ihåg att ställa in din produktkatalog.

Om din produkt inte tillhör en kategori med produktspecifika egenskaper, kommer konsumenter bli ombedda att ge feedback på allmänna egenskaper som "kvalitet" och "valuta för pengarna".

Produktegenskaper är inte applicerbart på alla mina produkter. Behöver jag en widget för att visa produktomdömen och en annan för produktegenskaper?

Nej, du behöver bara implementera Product Reviews-TrustBoxen. Om produkten har egenskapsbetyg kommer widgeten att aktivera dem automatiskt. Om produkten inte har egenskapsbetyg kommer widgeten att automatiskt avaktivera egenskapsbetygen och endast visa produktens övergripande stjärnbetyg och omdömen.

Vad ser mina kunder när de blir ombedda att betygsätta produktegenskaper?

Vi har gjort produktegenskaper till en naturlig del av omdömesprocessen. Så här ser en produktomdömessida ut:

Kan jag lägga till egna egenskaper?

Inte för närvarande. Vi stöder för närvarande egenskaperna listade ovan, men vi kommer fortsätta att utveckla denna funktion och lägga till fler egenskaper för specifika produktkategorier.

Stöder ni skräddarsydda egenskaper?

Inte för närvarande, men kontakta gärna Martin Mouritzen eller din Customer Success-manager om du har feedback gällande denna funktion.

Finns det en widget för produktegenskaper?

Ja, om du använder Product Reviews-TrustBoxen behöver du bara klicka på "Aktivera egenskaper i Product Reviews-TrustBoxen" på ditt företagskonto.

Som med våra vanliga SEO-TrustBoxar för produktomdömen, har Product Reviews-TrustBoxen samma kraftfulla Schema-uppmärkning som förbättrar din SEO.

Kommer mina egenskapsbetyg försvinna för alltid om jag inaktiverar produktegenskaper på mitt företagskonto?

Nej, du kommer bara inte längre kunna samla in dem. Alla gamla omdömen behåller sina egenskaper och ingen data försvinner, ifall du bestämmer dig för att aktivera dem igen vid ett senare tillfälle.

Kommer exporten av produktomdömen inkludera produktegenskaper?

Ja, exportfilen innehåller alla betygsatta egenskaper för varje omdöme.