Så skapar du en CSV-fil för produktomdömen

Denna funktion ingår i tilläggsmodulen Product Reviews.

Skaffa modulen

I denna artikel går vi steg för steg igenom hur du skapar en fil med din kunddata, så att du kan skicka produktomdömesinbjudningar.

Först behöver du skapa ett kalkylblad med din kunddata i ett program som Google Sheets eller Microsoft Excel.

Förbered din fil med Google Sheets

Så här förbereder du din fil för import:

1. Öppna ett nytt, tomt kalkylark i Google Sheets.
  2. Namnge en kolumn "Customer Email".
  3. Namnge ytterligare kolumner enligt följande (på engelska):
    • Customer name
    • Reference number (kundens interna referensnummer)
    • SKU
    • Product name
    • Product URL
    • Image URL (valfri)
    • Ange relevanta uppgifter i respektive fält.CSV_file_ex.png
  4. Spara filen i CSV-format genom att välja Ladda ned i menyn Arkiv, och välj sedan Kommaavgränsade värden (.csv, nuvarande ark).

Obs: Om kundens referensnummer (Reference number) och e-mail (Customer Email) matchar varandra, kommer produktomdömesinbjudningarna till kunden i fråga kombineras i ett och samma e-mail.

Förbered din fil med Microsoft Excel

Om du använder Excel följer du stegen ovan, skillnaden är bara den att du behöver spara din fil i formatet UTF-8.

Importera din CSV-fil

Din CSV-fil är nu klar för import. Du kan öppna filen i ett enkelt textredigeringsprogram såsom Anteckningar, där den borde se ut som följande:

CSV_file_ex2.pngFör att importera din fil behöver du bara:

1. Gå till ditt företagskonto > Samla in omdömen > Bjud in kunder.
  2. Välj Ladda upp en fil - Företags- och produktomdömen under Bjud in manuellt.
  3. Klicka på Välj fil och ladda upp din CSV-fil med relevant kund- och produktdata.

Din data är nu importerad så att du kan konfigurera din avsändarinformation, redigera din mall och komma igång med att skicka inbjudningar.