Så skapar du en CSV-fil för produktomdömen

Kom igång nu

I denna artikel går vi steg för steg igenom hur du skapar en fil med dina kunddata, så att du kan skicka produktomdömesinbjudningar.

Först behöver du skapa ett kalkylblad med dina kunddata i ett filprogram som Google Sheets eller Microsoft Excel.

Skapa en fil med Google Sheets

Gör så här:

1. Öppna ett nytt, tomt kalkylark i Google Sheets.
  2. Ange dina kunddata i följande ordning:
    • Kundens e-postadress
    • Kundens namn
    • Referensnummer (kundens interna referensnummer)
    • SKU
    • Produktnamn
    • Produkt-URL
    • Bild-URL (valfri)

Obs: Din Produkt-URL och Bild-URL måste inkludera http:// eller https://

1. Spara filen i CSV-format genom att klicka på Arkiv > Ladda ned och välj sedan Kommaavgränsade värden (.csv).

Obs: Om kundens referensnummer och e-postadress matchar varandra, kommer omdömesinbjudningarna för olika produkter kombineras i ett och samma e-postmeddelande.

Skapa en fil med Microsoft Excel

Om du använder Excel följer du samma steg som ovan, skillnaden är bara den att du behöver spara din fil i formatet UTF-8.

Importera din CSV-fil

Din CSV-fil är nu klar för import. Du kan öppna filen i ett enkelt textredigeringsprogram såsom Anteckningar, där den borde se ut som följande:

CSV-fil

Följ denna guide för att importera din fil och börja skicka produktomdömesinbjudningar till dina kunder.