Trustpilots nya varumärke – så här byter du till vår nya look

Trustpilot har ett nytt varumärke! Vi har uppdaterat vår logotyp, våra stjärnor, våra TrustBoxar och allt vårt varumärkesmaterial. Den nya looken har skapats för att hjälpa företag att göra ett gott intryck, att komma i kontakt med sina kunder och att lättare förbättra sin service.

Det nya varumärket kommer att introduceras gradvis. I denna artikel får du reda på allt du behöver ha koll på:

• En översikt över varumärkeslanseringen.
  • Vad du behöver uppdatera: TrustBoxar, API-integrationer och anpassade widgets, marknadsföringsmaterial samt alla statiska bilder som innehåller vårt varumärkesmaterial.
  • Var du hittar vårt nya varumärkesmaterial och vår stilguide.

Övergången från det gamla till det nya varumärket

Juni - juli 2018
Under juni och juli kommer vi att uppdatera våra plattformar och produkter med det nya varumärket.

Följande uppdateringar sker automatiskt – du behöver inte göra någonting:

• Trustpilots konsument- och företagssajter kommer att gå över till vår nya look.
  • Dina inbjudningsmallar kommer att prydas av vår nya logotyp och stjärnor.
  • Dina integrerade omdömesformulär och Evaluate-TrustBoxar uppdateras med vår nya look.
  • Dina TrustBox-widgets för e-mailutskick (Signature och Newsletter) kommer att bytas ut mot de nya varianterna.
  • Alla sociala delningsfunktioner kommer att uppdateras: Bildgeneratorn, delning med ett klick, Facebook-fliken och Hootsuite-appen.

Följande uppdateringar måste du göra själv (valfritt):

Om du väntar kommer Trustpilot automatiskt att uppdatera TrustBoxarna åt dig, men vi rekommenderar verkligen att du gör det själv – på så sätt kan du uppdatera dina widgets och göra eventuella justeringar i din egen takt.

Följande uppdateringar måste du göra själv (obligatoriskt):

• Alla anpassade integrationer som innehåller statiskt marknadsföringsmaterial eller vårt Resources API.
  • Allt marknadsföringsmaterial som innehåller statiska bilder.

Vi rekommenderar att du uppdaterar direkt så att ditt innehåll förblir aktuellt – dock inte senare än den 31 augusti 2018.

Följande produkter kommer INTE att uppdateras med det nya varumärket:

• Kategori-badge
  • Trustpilot-badge

Prova gärna våra populära TrustBox-widgets i stället, eller använd vårt varumärkesmaterial i din nästa marknadsföringskampanj.

Så här uppdaterar du dina TrustBox-widgets

Våra uppdaterade TrustBoxar fungerar precis som förut, men de har fått ett nytt, förbättrat utseende. Du kan snabbt och enkelt uppdatera dina TrustBoxar till den nya designen:

1. Gå till Trustpilot Business och klicka på Uppdatera dina TrustBoxar
  2. Aktivera den nya TrustBox-designen
  3. Dina TrustBoxar kommer att uppdateras inom 30 minuter efter att du har aktiverat den nya designen. Kontrollera att de ser ut som de ska på din webbsida, och hör av dig till vårt supportteam om du har problem.

Alla TrustBox-widgets för webbsidor kommer att uppdateras automatiskt i juli, men du kan uppdatera dem redan nu och göra eventuella justeringar i din egen takt. Du kan däremot inte uppdatera dina TrustBoxar för e-mailutskick (Signature och Newsletter) på egen hand – det gör vi automatiskt åt dig.

Så här uppdaterar du dina API-integrationer och anpassade widgets

Om du har byggt en egen webbside-integration måste du uppdatera implementeringen på din webbsida manuellt.

Vår nya logotyp har inte samma dimensioner som den gamla. Justera implementeringen på din webbsida och se till att följa vår nya stilguide.

Uppdatera dina anpassade integrationer så fort som möjligt – dock inte senare än den 31 augusti 2018.

Om du använder statiska bilder

Om du har byggt en anpassad widget som innehåller statiska bilder kan du ersätta dessa med vårt nya varumärkesmaterial.

Om du använder bilder via vårt Resources API

Om du använder vårt Resources API måste du uppdatera din implementering med de nya stjärnbetygs- och logotypbilderna.

Observera att vi inte längre stödjer de gamla bilderna, inklusive alla nycklar som börjar med "image". Våra gamla bilder kommer att avvecklas i slutet av 2018.

Stjärnbetyg

Våra uppdaterade stjärnbetyg har ny form och färg, och dimensionerna är anpassade till 8-point grid-systemet.

Stjärnorna finns tillgängliga i följande storlekar:

• 128 x 24
  • 256 x 48
  • 512 x 96

De finns också tillgängliga som .svg-filer.

Du kan hämta stjärnbetygsmaterialet från samma API Endpoint, men använd den nya API-nyckeln och URL:en som leder till de nya bilderna.

De gamla stjärnorna:

De nya stjärnorna:

Logotyp

Vår uppdaterade logotyp har ett annorlunda utseende och nya dimensioner.

Logotypen finns tillgänglig i en ljus och en mörk version i följande storlekar:

• 72 x 18
  • 144 x 36
  • 288 x 72
  • 576 x 144

Den finns också tillgänglig som .svg-fil.

Du kan hämta logotypmaterialet från samma API Endpoint, men använd den nya API-nyckeln och URL:en som leder till de nya bilderna.

Den gamla logotypen:

Den nya logotypen:

Varumärke

Observera att du inte längre kan använda vår varumärkesikon fristående.

Varumärkesikonens Resources API Endpoint är förlegad och kommer att avvecklas i slutet av 2018. Vi rekommenderar att du använder den nya Trustpilot-logotypen i stället.

Så här uppdaterar du ditt marknadsföringsmaterial

Om du använder Trustpilots logotyp och stjärnbetyg i din marknadsföring (annonser, tryck, TV m.m.) kan du ersätta dem med vårt nya varumärkesmaterial. Följ vår nya stilguide noggrant.

Uppdatera allt ditt marknadsföringsmaterial så fort som möjligt – dock inte senare än den 31 augusti 2018.

Om du har några frågor får du gärna kontakta din Customer Success-manager eller vårt supportteam.