Så avregistrerar du dig från Trustpilots e-postutskick och omdömesinbjudningar

För oss är det viktigt att du bara får e-postmeddelanden som du vill ha. Därför finns det en avregistreringslänk längst ner i de flesta av våra e-postmeddelanden. Däremot behöver vi kunna skicka vissa e-postmeddelanden till dig om du exempelvis glömt dina inloggningsuppgifter, eller vid andra kontorelaterade ärenden.

Vilka typer av e-postmeddelanden kan jag avregistrera mig från?

Du kan avregistrera dig från alla våra marknadsföringsmejl såsom uppdateringar om senaste nytt på Trustpilot eller liknande, genom att klicka på avregistreringslänken längst ner i e-postmeddelandet.

Du kan också välja vilka e-postmeddelanden du vill ta emot genom att redigera dina profilinställningar på Trustpilot:

  1. Logga in på Trustpilot.
  2. För markören över ditt namn längst upp till höger på sidan och välj Mina inställningar i rullgardinsmenyn.
  3. Scrolla ner till E-postinställningar och konfigurera dina inställningar.
  4. Klicka på Spara.

Återregistrera dig

Om du har klickat på en avregistreringslänk av misstag, kan du klicka på återregistrera i bekräftelsemeddelandet.

Du kan också återregistrera dig via ditt användarkonto på Trustpilot:

    1. Logga in på Trustpilot.
    2. För markören över ditt namn längst upp till höger på sidan och välj Mina inställningar i rullgardinsmenyn.
    3. Scrolla ner till E-postinställningar och konfigurera dina inställningar.
    4. Klicka på Spara.

Vilka e-postmeddelanden kan jag inte avregistrera mig från?

Du kan inte avregistrera dig från konto- och servicerelaterade meddelanden då vi behöver försäkra oss om att du kan ta del av viktig information. Detta gäller exempelvis om du har glömt dina inloggningsuppgifter eller om du behöver återställa dessa.

Det här omfattar också de e-postmeddelanden du får när du registrerar dig på Trustpilot eller lämnar ett omdöme för första gången. Det första e-postmeddelandet du får från oss innehåller nämligen dina inloggningsuppgifter och annan viktig information om hur du ställer in ditt konto.

Om du inte vill ta emot några som helst konto- eller servicerelaterade e-postmeddelanden kan du alltid radera ditt Trustpilot-konto och dina omdömen. Då kommer du inte att få några e-postmeddelanden alls från Trustpilot.

Omdömesinbjudningar via e-post

Om du har fått inbjudningar till att skriva omdömen på Trustpilot från företag som använder våra tjänster, eller från oss å deras vägnar, räknas dessa företag som personuppgiftsansvariga för inbjudningarna och för personuppgifterna som är kopplade till dem. Och Trustpilot räknas som personuppgiftsbiträde.

Om du inte vill att några företag ska kunna skicka omdömesinbjudningar till dig via Trustpilot, kan du avregistrera dig från alla inbjudningar via avregistreringslänken i e-postmeddelandet med din inbjudan. När du klickar på avregistreringslänken får du två alternativ. Du kan antingen avregistrera dig från omdömesinbjudningar från det specifika företag som skickat omdömesinbjudningen, eller från samtliga företag som använder Trustpilot.

Du kan också hindra samtliga företag från att skicka omdömesinbjudningar till dig genom att ändra dina inställningar i ditt användarkonto på Trustpilot (följ bara samma steg som ovan). Det går också bra att kontakta oss på privacy@trustpilot.com.

Obs: Vi kan endast avregistrera dig från omdömesinbjudningar som skickas via Trustpilots automatiserade system. Företag kan fortfarande skicka inbjudningar via sina egna system. Om du vill avregistrera dig från dessa inbjudningar bör du följa instruktionerna som företaget i fråga tillhandahåller i sitt e-postmeddelande.

 

Föregående Så här kommer du åt, laddar ner, korrigerar eller raderar dina personuppgifter

Nästa: ​Vem ska jag kontakta om jag har frågor eller klagomål angående Trustpilots databehandling eller sekretesspolicy? (för användare)

Var denna artikel till hjälp?