​Kan jag avregistrera mig från Trustpilots e-mailutskick?

De flesta av våra e-mail innehåller en avregistreringslänk som du kan klicka på om du inte längre vill ta emot våra e-mailutskick. Om du vill kunna lämna omdömen på Trustpilot finns det dock vissa meddelanden som vi måste kunna skicka till dig.

Du ska inte behöva ta emot e-mail som du inte vill ha, så i de flesta av Trustpilots e-mail finns det en avregistreringslänk. Det finns dock vissa meddelanden som du inte kan avregistrera dig från, till exempel e-mail med nya inloggningsuppgifter och andra kontorelaterade ärenden.

Vilka typer av e-mail kan jag avregistrera mig från?

Det finns avregistreringslänkar i alla e-mail som rör:

• Dina omdömen
  • Inspiration
  • Tips om företag och produkter
  • Information om Trustpilot
  • Nya funktioner på Trustpilot

Vad är det för meddelanden som inte har någon avregistreringslänk?

Vissa e-mail innehåller ingen avregistreringslänk, vanligtvis konto- eller servicerelaterade meddelanden som vi måste se till att du får.

Du kan till exempel inte avregistrera dig från e-mail om dina inloggningsuppgifter, för om du glömmer ditt lösenord och behöver återställa det måste vi kunna skicka ett nytt till dig.

Det finns heller ingen avregistreringslänk i e-mailen du får när du registrerar dig på Trustpilot eller lämnar ditt första omdöme. Det första e-mailet du får från oss innehåller nämligen dina inloggningsuppgifter och annan viktig information om hur du ställer in ditt konto.

Om du inte vill ta emot några som helst konto- eller servicerelaterade e-mail kan du alltid radera din profil och dina omdömen. Då kommer du inte att få några e-mail alls från Trustpilot.

Vad händer när jag klickar på avregistreringslänken?

Om befinner dig i USA och klickar på avregistreringslänken får du upp en lista med olika typer av e-mailutskick som du kan avregistrera dig från. Du kan välja vilka typer av meddelanden du inte längre vill ta emot genom att avmarkera motsvarande rutor.

Om du befinner dig i Europa (eller vilket annat land som helst än USA) och klickar på avregistreringslänken avregistreras du automatiskt från alla typer av e-mailutskick som inte är servicerelaterade.

Kommer jag inte heller att få omdömesinbjudningar om jag avregistrerar mig från Trustpilots e-mailutskick?

Företag kan fortfarande skicka omdömesinbjudningar till dig även om du har avregistrerat dig från Trustpilots e-mailutskick, eftersom det är företagen själva och inte Trustpilot som står bakom dessa meddelanden. Omdömesinbjudningar ska innehålla en separat avregistreringslänk. Om du avregistrerar dig via denna länk avregistrerar du dig från alla inbjudningar till att lämna omdömen på Trustpilot som skickas via våra automatiserade system – inte bara från företaget i fråga.

Hoppsan! Jag råkade avregistrera mig av misstag.

Det är sånt som händer. Om du har råkat klicka på avregistreringslänken av misstag och vill återregistrera dig direkt klickar du helt enkelt på återregistreringsknappen i bekräftelsemeddelandet.

Du kan också återregistrera dig via ditt Trustpilot-konto.

1. Logga in och klicka på Mina inställningar.
  2. Under sektionen E-mailinställningar, scrolla ner till Ditt bidrag till communityn och kryssa i rutan Inbjudningar till att lämna omdömen om företag på Trustpilot.
  3. Klicka på Spara e-mailinställningar.

Så ja! Nu kan du återigen ta emot omdömesinbjudningar från företag.