​Interagera med dina omdömeslämnare

Gör anspråk på din Trustpilot-profil så att du kan hantera och besvara dina omdömen, få insikter baserade på statistik, kontakta omdömeslämnare, och använda vårt verktyg "Hitta användare".

Har du sett ett omdöme på din profil som du verkligen skulle vilja svara på? Eller har du kanske upptäckt ett omdöme vars författare du inte kan identifiera, och vill höra av dig till hen för att få mer information om upplevelsen? Skapa ett Företagskonto och gör anspråk på ditt företags Trustpilot-profil så att du kan börja nå ut och interagera med dina omdömeslämnare.

Besvara omdömen

När du besvarar ett omdöme blir ditt svar synligt för alla som besöker din Trustpilot-profil. Du har därmed en chans att kommentera det som omdömeslämnaren tar upp, eller helt enkelt tacka för ett fint omdöme.

Genom att visa att du tar dig tid att interagera med och besvara dina omdömen signalerar du till potentiella kunder som landar på din Trustpilot-profil att du bryr dig om dina kunder och uppskattar feedback.

Att besvara omdömen är bra ur flera synvinklar: ditt svar på ett negativt omdöme är både en möjlighet att visa dina besökare hur väl du hanterar kritik och en chans att rätta till det som gått snett för omdömeslämnaren. Enligt vår erfarenhet är potentiella kunder intresserade av hur du hanterar negativa omdömen, så försök att se dem som en möjlighet. Inte nog med att du kan ställa saker och ting till rätta för omdömeslämnaren – ditt svar kan också hjälpa dig att vinna nya kunder.

Tips när du besvarar omdömen

Kontakta omdömeslämnare

Ibland kan det hända att du inte känner igen händelseförloppet som beskrivs i ett organiskt omdöme. Då du inte kan se omdömeslämnarens mailadress i ett organiskt omdöme, kan du använda funktionen "Hitta användare" för att kontakta omdömeslämnaren och be om mer information om hens köp- eller serviceupplevelse. Alla meddelanden som du skickar via detta verktyg delas direkt med omdömeslämnaren och är privata.

När du har skickat din förfrågan har omdömeslämnaren 5 dagar på sig att besvara den. Om du inte får något svar inom denna period, och om du har anledning att tro att omdömeslämnaren inte har haft en äkta köp- eller serviceupplevelse hos ditt företag, kan du rapportera omdömet av denna anledning.

Läs mer om "Hitta användare"-funktionen.

Rapportera omdömen

Ibland publiceras omdömen som strider mot Trustpilots användarriktlinjer.

Om detta händer dig kan du rapportera omdömet till vårt Compliance-team som i sin tur utreder problemet som du har identifierat och bedömer huruvida det kan åtgärdas eller ej.

Det är mycket viktigt att du endast rapporterar omdömen som strider mot våra användarriktlinjer eftersom missbruk av rapporteringsfunktionen kan leda till att den stängs av för ditt konto.

Läs mer om när det är okej att rapportera ett omdöme.

Föregående Bjud in dina kunder för att få verifierade omdömen

Nästa Grundinställningar