​Så här väljer du ett användarnamn till ditt Trustpilot-konto

Varje Trustpilot-konto måste ha ett användarnamn. Det är helt upp till dig om du vill vara lätt att identifiera eller om du vill behålla en viss grad av anonymitet.

Ditt användarnamn är inte permanent som på många andra plattformar – du kan ändra det när du vill.

Vad kan jag ha för användarnamn?

Du kan välja ditt användarnamn själv. Vissa av våra omdömeslämnare använder bara sitt förnamn, medan andra inte har någonting emot att visa sitt fullständiga namn.

Om du föredrar att vara anonym kan du välja något helt annat än ditt namn – se bara till att användarnamnet är lämpligt för en omdömesplattform och att det står i linje med våra användarriktlinjer. Du får till exempel inte utge dig för att vara någon annan, och vi tillåter inte heller hatpropaganda, svordomar, ärekränkning, nedsättande uttalanden eller reklam.

Observera att vi använder din e-mailadress som identifierare för ditt konto, så det kan finnas andra omdömeslämnare med samma användarnamn. Det är till exempel inte omöjligt att det finns fler än en med användarnamnet "Sven Svensson" på Trustpilot.

Varför har ni använt mitt fullständiga namn?

Om du registrerade dig på Trustpilot genom att koppla din profil till ett socialt mediekonto (t.ex. Facebook) har du godkänt att vi får tillgång till viss information, såsom ditt namn och din profilbild. Om du har ditt fullständiga namn som användarnamn på Facebook kommer det således att överföras till Trustpilot. Läs mer om detta i vår sekretesspolicy för omdömeslämnare.

Om du lämnade ditt första omdöme som svar på en omdömesinbjudan skapade vi en profil åt dig med hjälp av de uppgifter som företaget försåg oss med. Om de angav ditt fullständiga namn är det också det användarnamn som automatiskt tilldelades dig på Trustpilot. Om du vill korrigera eller ändra ditt användarnamn, se stycket nedan.

Hur ändrar jag mitt användarnamn?

Du kan enkelt ändra ditt användarnamn och andra inställningar på Trustpilot – följ instruktionerna i denna artikel.

Obs: Det kan ta upp till 20 minuter innan dina ändringar blir synliga på Trustpilot.