Hej! Hur kan vi hjälpa dig?

Sök på Trustpilots Supportcenter för att läsa om Google Seller Ratings, Rich Snippets, TrustBoxar och produktomdömen, samt för att se steg-för-steg-guider som visar hur du redigerar dina omdömen och kontoinställningar

Jag vill radera min profil på Trustpilot (för företag)

Om du inte längre vill använda Trustpilots företagstjänster kan vi hjälpa dig att radera dina inloggningsuppgifter och återställa din offentliga profilsida till dess ej registrerade tillstånd.

Obs: Återställandet av din offentliga profilsida till dess ej registrerade tillstånd innebär endast att du inte längre kan logga in på ditt företagskonto. Varken din offentliga profilsida eller ditt företags befintliga omdömen raderas, och det hindrar inte folk från att lämna omdömen om ditt företag på Trustpilot i framtiden.

Vad är skillnaden mellan mitt företagskonto och min offentliga profilsida?

Ditt företagskonto är den delen av din Trustpilot-profil som endast du och dina medarbetare har tillgång till. Här kan du logga in och t.ex. besvara omdömen, rapportera omdömen som strider mot våra riktlinjer och kontakta omdömeslämnare du inte känner igen. Det är också här du kan skicka inbjudningar och och upprätta integrationer med olika eCommerce-system.

Såhär ser dina omdömen ut inifrån ditt företagskonto:

Din offentliga profil är den sida på Trustpilots webbplats där dina kunder kan lämna omdömen om ditt företag. Eventuella befintliga omdömen om ditt företag raderas inte bara för att du återställer din profil till dess ej registrerade tillstånd.

Nedan ser du ett exempel på en offentlig profilsida:

Blir jag av med alla omdömen om jag återställer min offentliga profilsida till dess ej registrerade tillstånd?

Trustpilot är en nätbaserad omdömescommunity där omdömena ägs av sina respektive författare. Av denna anledning kan vi inte ta bort eller gömma eventuella befintliga omdömen om ditt företag.

När vi tar bort ditt företagskonto återställs din offentliga profil till dess ej registrerade tillstånd. Konsumenter kommer fortfarande att kunna söka efter och lämna omdömen om ditt företag, men utan företagskonto (dvs. möjligheten att logga in och hantera dina omdömen) kommer du inte att kunna besvara dina omdömen på Trustpilot.

Genom att radera ditt företagskonto avsäger du dig möjligheten att interagera med dina omdömen (t.ex. rapportera och besvara dem samt kontakta omdömeslämnarna), utan att för den sakens skull kunna radera själva omdömena. Läs denna artikel för mer information.

Hur återställer jag min profil till dess ej registrerade tillstånd?

Om du har läst och förstått ovanstående och fortfarande vill återställa din offentliga profilsida till dess ej registrerade tillstånd kan du kontakta en av våra supportmedarbetare.

Du kan kontakta supportteamet via vår livechatt (klicka på knappen Have questions? längst ner till höger i supportcentret) eller vårt kontaktformulär (klicka på Kontakta support längst upp på sidan i supportcentret).

En av våra supportmedarbetare kommer därefter att besvara din förfrågan och utföra din begäran.

Kommentarer

0 kommentarer

Artikeln är stängd för kommentarer.