​Var visas mina omdömen?

De omdömen du lämnar på Trustpilot kan komma att visas på ett antal olika ställen. I denna artikel kan du läsa om var du kan hitta dina omdömen.

På företagets Trustpilot-profil

Det ställe där ditt omdöme huvudsakligen visas är förstås på företaget i frågas Trustpilot-profil. I många fall är det även det enda stället ditt omdöme kommer att visas på.

Ditt omdöme kommer så småningom att trängas undan av andra, nyare omdömen som hamnar längre upp på sidan. Med tiden kan det därför bli svårare att hitta ditt omdöme på företagets Trustpilot-profil. Hur lång tid detta tar beror dock på hur mycket omdömen företaget får.

På vilka andra ställen kan dina omdömen visas?

Dina omdömen hjälper andra omdömeslämnare och användare att fatta bättre köpbeslut och avgöra huruvida ett företag är pålitligt eller ej innan de handlar hos dem. De allra flesta omdömena kommer endast att visas på den företagsprofil där de ursprungligen publicerades. Det finns dock några andra ställen där ditt omdöme eventuellt kan förekomma, till exempel:

1. Under fliken Mina omdömen på ditt Trustpilot-konto

Varje omdömeslämnare har en personlig profil på Trustpilot, och varje omdöme du skriver läggs till i sektionen Mina omdömen på din profil. För att hitta dem klickar du på din profilbildsikon längst upp till höger på Trustpilots webbplats, och därefter på Mina omdömen i rullgardinsmenyn.

Om du letar efter ett omdöme du har skrivit hittar du det lättast här. Härifrån kan du också redigera, uppdatera och radera dina omdömen, samt lämna ytterligare omdömen om samma företag om du har haft fler köp- eller serviceupplevelser.

2. Under fliken Mina omdömen på dina vänners Trustpilot-konton

Om du har anslutit ditt Trustpilot-konto till ditt Facebook-konto kan dina omdömen även visas under dina vänners Mina omdömen-sektioner, liksom deras omdömen under din. Du kan ändra detta genom att redigera dina Inställningar för sociala medier.

3. På företagets Facebook-sida

Om ett företag som du har lämnat ett omdöme om har aktiverat Trustpilot-pluginen på sin Facebook-sida kan dina omdömen även komma att visas där, under den separata fliken Trustpilot Reviews.

Precis som på företagets Trustpilot-profil trängs äldre omdömen undan till förmån för nyare sådana, så ditt omdöme kommer att bli mindre synligt ju längre tiden går.

4. Om företaget väljer att framhäva ditt omdöme

Trustpilot har en funktion för företagsanvändare som heter Bildgeneratorn, med vilken företag kan välja ut ett citat från ett omdöme, kombinera det med en bakgrundsbild och dela det på sina sociala medier.

På så sätt kan företag sprida sina favoritomdömen till fler potentiella kunder på ett visuellt engagerande sätt.

5. I Google Seller Ratings

Eftersom Trustpilot är en Google-partner kan ditt Trustpilot-omdöme komma att ingå i Google Seller Ratings, om Google väljer ut det när de visar omdömen om ett företag.

6. På företagets egen webbsida

Trustpilot erbjuder flera olika alternativ för företag som vill visa sina Trustpilot-omdömen på sina egna webbsidor, t.ex. olika typer av plugins och widgets.

Innehållet hämtas från Trustpilots webbsida och uppdateras regelbundet, så det är mindre sannolikt att gamla omdömen dyker upp här.

7. På Trustpilots startsida

På Trustpilots startsida visas några av de senaste omdömena om olika företag. Dessa byts ut så fort det publiceras nyare omdömen.

Det kan vara bra att ha detta i åtanke när du lämnar ett omdöme. Dock får vi in hundratusentals nya omdömen varje dag, så sannolikheten för att just ditt ska synas på vår startsida är ganska liten. Om det ändå visas på startsidan är det förmodligen bara för en kort stund.