Var visas mina omdömen?

De omdömen du lämnar på Trustpilot kan komma att visas på ett antal olika ställen. I denna artikel kan du läsa om var du kan hitta dina omdömen.

På företagets Trustpilot-profil

Du kan alltid hitta ditt omdöme på företaget i frågas Trustpilot-profil. Det är det enda stället som ditt omdöme garanterat kommer visas offentligt.

Ditt omdöme kommer så småningom att trängas undan av andra, nyare omdömen som hamnar längre upp på sidan. Med tiden kan det därför bli svårare att hitta ditt omdöme på företagets Trustpilot-profil, men oroa dig inte - det är fortfarande där! På företagets profilsida kan du filtrera omdömena efter stjärnbetyg och språk för att enklare hitta ditt omdöme.

På vilka andra ställen visas mitt omdöme?

På Trustpilot

Ditt omdöme kan komma att visas på andra ställen på Trustpilots webbsida. Somliga av dessa sidor är synliga för alla, medan andra endast kan ses av dig och dina vänner.

• Mina omdömen - Varje omdömeslämnare har en personlig profil på Trustpilot, och varje omdöme du skriver läggs till i sektionen Mina omdömen på din profil. Håll markören över din profilbildsikon längst upp till höger på Trustpilots webbsida, och klicka därefter på Mina omdömen i rullgardinsmenyn.
  • Vänners omdömen - Om du har anslutit ditt Trustpilot-konto till ditt Facebook-konto kan dina omdömen även visas under dina vänners Mina omdömen-sektioner, liksom deras omdömen under din. Du kan inaktivera detta genom att redigera dina Inställningar för sociala medier.
  • Trustpilots startsida - På Trustpilots startsida visas några av de senaste omdömena om olika företag. Dessa byts ut så fort det publiceras nyare omdömen. Vi får in hundratusentals nya omdömen varje dag, så sannolikheten för att just ditt ska synas på vår startsida är ganska liten. Om det ändå visas på startsidan är det förmodligen bara för en kort stund.

Hos verksamheten

Ibland kan en verksamhet välja att visa ditt omdöme offentligt. Detta kan vara på deras webbsida, på sociala medier eller offline i deras marknadsföringsmaterial. Detta utökar ditt omdömes räckvidd och gör att det når en bredare publik.

• På deras webbsida - TrustBoxar är widgets som företag har på sina webbsidor för att visa upp kundomdömen. Innehållet hämtas från Trustpilots webbsida och uppdateras regelbundet, så det är mindre sannolikt att gamla omdömen dyker upp här.
  • Facebook - Om ett företag som du har lämnat ett omdöme om har aktiverat Trustpilot-pluginen på sin Facebook-sida kan dina omdömen även komma att visas där, under den separata fliken Trustpilot Reviews.
  • I marknadsföringsmaterial - Trustpilot har en funktion för företagsanvändare som heter Bildgenerator som låter företag välja ut ett citat från ett omdöme, lägga till en bakgrundsbild och dela den på deras webbsidor och sociala medier. På så sätt kan företag sprida sina favoritomdömen till fler potentiella kunder på ett visuellt engagerande sätt.

I Google-sökresultat

Eftersom Trustpilot är en Google-partner kan ditt Trustpilot-omdöme komma att ingå i Google Seller Ratings. Det kan även komma att ingå i Google Product Ratings. Google kan välja att visa ditt omdöme när de visar omdömen om ett företag.