​Hur byter jag profilbild på Trustpilot?

Det kan hända att din profil inte automatiskt får en bild när du skapar ditt Trustpilot-konto, beroende på hur du registrerar dig. Om du vill kan du enkelt byta eller ladda upp en ny bild.

Hur byter jag bild?

Först av allt behöver du se till att vara inloggad. Gå till Trustpilots startsida och klicka på Logga in längst upp till höger.

1. Logga in med den e-mailadress och det lösenord som du använde när du skapade ditt konto

Om du lämnade ditt första omdöme som svar på en omdömesinbjudan, skapades det ett konto åt dig i samband med att du publicerade det. Vi skickade även ett välkomst-e-mail till dig vid samma tillfälle. Detta innebär att du kan logga in på ditt konto och redigera ditt användarnamn och dina kontoinställningar.

Du loggar in på din profil antingen genom att klicka på länken i ditt välkomst-e-mail eller genom att ange den e-mailadress din omdömesinbjudan skickades till och begära ett nytt lösenord. Nu när du är inloggad kan du följa guiden nedan.

1. Klicka på din profilbildsikon längst upp till höger
  2. Välj Mina inställningar i rullgardinsmenyn
  3. Klicka på Ladda upp up en ny profilbild
  4. Ett nytt fönster öppnas. Välj vilken bild du vill använda och klicka på Öppna

Obs: När bilden laddats upp kan det ta upp till 20 minuter innan den blir synlig på Trustpilot.

Du kan också ta bort din profilbild genom att klicka på Ta bort profilbild.

Vad kan jag använda som profilbild?

Din profilbild kan vara hur färgglad och kreativ som helst. Se bara till att du har rätt att använda den (dvs. att det är din bild) samt att den inte strider mot Trustpilots användarriktlinjer.

Som tumregel bör du undvika att använda bilder som är stötande, olämpliga för barn eller som inte lämpar sig i professionell miljö – t.ex. logotyper (särskilt om de inte tillhör dig), nakenbilder och sådant som kan klassas som hets mot folkgrupp.

Om du väljer att använda ett fotografi rekommenderar vi att du väljer en tydlig bild med bra upplösning.

Måste jag ha en profilbild?

Inte alls. Om du föredrar att inte ha en profilbild kan du helt enkelt låta bli att ladda upp en. Om du redan har en profilbild kan du ta bort den genom att följa stegen ovan, varpå vi i stället visar en grå silhuett.