Har du en fråga? Låt oss hitta svaret.

Trustpilots kostnadsfria OpenCart-plugin: så laddar du ner, installerar och konfigurerar den

Med Trustpilots kostnadsfria OpenCart-plugin kan du automatisera din insamling av företags- och produktomdömen. Med denna plugin kan du även lägga till flera TrustBox-widgets och bjuda in tidigare kunder till att lämna omdömen.

I denna artikel kan du läsa om hur du laddar ner, installerar och konfigurerar pluginen i din webbutik.

Obs: Denna plugin är utvecklad för företag som använder OpenCarts e-handelsplattform. Använder du en annan plattform? Här hittar du fler av våra integrationer. Tänk på att om du använder andra automatiska inbjudningsmetoder, behöver du inaktivera dem för att undvika att skicka dubbla inbjudningar till dina kunder.

Trustpilots OpenCart-plugin i korthet

• Automatisera dina omdömesinbjudningar — varje ny beställning utlöser ett e-mail till kunden med en inbjudan till att lämna ett omdöme om ditt företag på Trustpilot.
  • Skicka snabbt och enkelt förfrågningar till tidigare kunder!
  • Lägg till flera TrustBox-widgets med hjälp av pluginen.
  • OpenCart-pluginen har stöd för flera butiker i versionerna 2.x och 3.x.

Så ställer du in OpenCart-pluginen

Anslut din OpenCart-webbutik till Trustpilot i 2 enkla steg:

1. Ladda ner OpenCart-pluginen till din dator.
  2. Ladda upp och aktivera pluginen i din webbutik.

Så laddar du ner OpenCart-pluginen

Gå till Trustpilot Business > Integrationer > E-handelsintegrationer > OpenCart, och klicka på Anslut nu. Ange din OpenCart-version och klicka på Ladda ner.

Så installerar du OpenCart-pluginen

Nu när du har laddat ner Trustpilots plugin kan du logga in på din OpenCart Admin-sida och installera den. Det finns 3 tillgängliga versioner — se till att ladda ner den versionen som matchar din OpenCart-butik.

1. Gå till din OpenCart Admin-sida och klicka på Extensions > Installer i menyn till vänster.

1. Klicka på Upload och välj den plugin-fil som du precis laddade ner från Trustpilot.
  2. När uppladdningen av Trustpilot-pluginen är klar får du ett bekräftelsemeddelande.
  1. Gå till Extensions > Extensions och välj Modules. Scrolla ner tills du hittar Trustpilot och klicka på Install.

1. Gå till Extensions > Modifications och kryssa i rutan bredvid Trustpilot och klicka sedan på Refresh.

Tänk på att om du använder OpenCart 3.x, behöver du rensa ditt cacheminne. Gå till Dashboard > Developer Settings och klicka på Refresh.

Därefter får du ett nytt bekräftelsemeddelande och Trustpilot-fliken dyker upp till vänster på din admin-sida. Klicka på Trustpilot-fliken och bekräfta att du förstår och godkänner våra sekretessvillkor innan du fortsätter.

Så konfigurerar du OpenCart-pluginen

När du väl har installerat pluginen har du följande konfigureringsalternativ:

• Ange dina e-mailuppgifter
  • Lägg till flera TrustBox-widgets med hjälp av pluginen
  • Bjud in tidigare kunder till att lämna omdömen

Ange dina e-mailuppgifter

Gå till Invitations och fyll i dina e-mailuppgifter:

• Sender Name: Den avsändarinformation som visas för kunden när hen får dina omdömesinbjudningar. Obs: För närvarande är avsändar-e-mailen som standard Trustpilots e-mailadress noreply.invitations.
  • Reply-to Email: Den e-mailadress du vill att dina kunder ska använda för att besvara dina e-mail.
  • Trustpilot website: Den målsida på Trustpilot som du vill att dina kunder ska skickas till för att skriva sina omdömen. Trustpilot har separata webbsidor för olika länder och språk, t.ex. se.trustpilot.com för Sverige.
  • Send Delay: En beställning från din OpenCart-webbutik utlöser automatiskt ett e-mail till kunden — ställ in antalet dagar du vill att vi ska vänta innan e-mailet skickas. Den maximala fördröjningen är 90 dagar.

Konfigurera inbjudningsutlösaren

Under General-fliken kan du konfigurera det som utlöser dina utskick av inbjudningar till dina kunder.

Välj Order confirmed om du vill att inbjudningar ska skickas till dina kunder när status i OpenCart är Processing. Välj Order completed om du vill att inbjudningar ska skickas till dina kunder när status i OpenCart är Complete/Shipped. Klicka på Save changes när du är klar med konfigurationen.

Lägg till en TrustBox med hjälp av pluginen

Du kan lägga till flera TrustBox-widgets på dina webbsidor med hjälp av din OpenCart-plugin.

1. För att förhandsgranska en TrustBox kan du gå till din OpenCart Admin-sida och klicka på TrustBox-fliken i menyn längst upp.
  2. Välj den TrustBox som du vill förhandsgranska och dra och släpp den på din webbsida. Placera den sedan där du vill ha den.
  3. För att publicera TrustBoxen på din webbsida klickar du på Publish Changes.

Fler konfigureringsalternativ:

• Page - Du kan placera TrustBoxar på din målsida, kategorisida, eller produktsida. Om du föredrar att placera dem på en annan sida, skriver du bara in den specifika webbadressen.
  • Position - Välj var på din sidan du vill placera TrustBoxen.
  • Horizontal offset - Vågrät placering.
  • Vertical offset - Lodrät placering.

*Om du väljer Product-TrustBoxen uppdateras SKU-attributen automatiskt. Kom ihåg att lägga till den på din produktsida.

Bjud in tidigare kunder till att lämna omdömen

Med Trustpilot-pluginen kan du bjuda in kunder från de senaste 7 dagarna upp till de senaste 3 månaderna. Välj tidsintervallet du vill ha och klicka på Sync up orders, så synkroniseras dina tidigare beställningar med Trustpilots inbjudningssystem.

Översikt över synkroniserade beställningar

Nu kommer du att se en översikt över dina synkroniserade beställningar, så att du ser vilka som lyckades synkroniseras och vilka som misslyckades.

Längst ner på sidan kommer du att se en lista med misslyckade beställningar tillsammans med detaljerad information. Du kan testa att synkronisera dem igen genom att klicka på Re-sync.

Inkludera produktomdömesinbjudningar

Om du använder Trustpilots produktomdömesfunktion kan du skicka produktomdömesinbjudningar med OpenCart-pluginen.

Klicka på on/off-knappen för Product review invitations för att aktivera produktomdömen.

När du har aktiverat denna funktion kan du konfigurera fälten för produkt-SKU, GTIN och MPN i OpenCart för att låta Trustpilot veta var på din OpenCart-plattform du sparar denna information. Kom ihåg att klicka på Save changes när du är klar med konfigurationen.

Tänk på att vi för närvarande inte har någon testmiljö tillgänglig för denna plugin.

Trustpilot ansvarar inte för några tredjepartslänkar i denna artikel, inklusive innehållet på andra webbsidor som artikeln länkar till.