​Guide: Trustpilots OpenCart-app

Samla enkelt in både företags- och produktomdömen. Anslut din OpenCart-plattform till Trustpilot och börja samla in omdömen automatiskt.

*Denna app är utvecklad för företag som använder OpenCarts e-handelsplattform. Använder du en annan plattform? Här hittar du fler av våra appar.

Snabb överblick

• Varje ny beställning i din OpenCart-webbutik utlöser ett e-mail till kunden med en inbjudan till att lämna ett omdöme om ditt företag på Trustpilot.
  • OpenCart-pluginen har stöd för flera butiker i versionerna 2.x och 3.x.

Så här ställer du in OpenCart-appen

Anslut din OpenCart-plattform till Trustpilot i 3 enkla steg:

1. Ange din OpenCart-version
  2. Konfigurera dina e-mailinställningar
  3. Installera pluginen i din OpenCart-webbutik

Ange din OpenCart-version

1. Gå till Trustpilot Business, klicka på Integrationer > Gå till appsidan, välj OpenCart och klicka på Anslut nu.
  2. Du omdirigeras nu till OpenCarts integrationsguide. Klicka på Fortsätt.
  3. Ange din nuvarande OpenCart-version.

Konfigurera dina e-mailinställningar

Ange dina e-mailuppgifter:

1. Avsändarnamn: Den avsändarinformation som visas i kundernas inkorgar när de tar emot dina omdömesinbjudningar. Obs: För närvarande är avsändar-e-mailen som standard Trustpilots e-mailadress noreply.invitations.
  2. Svars-e-mail: Den e-mailadress du vill att dina kunder ska använda om de vill svara på dina e-mail.
  3. Trustpilot-webbsida: Den målsida på Trustpilot som du vill att dina kunder ska skickas till för att skriva sina omdömen. Trustpilot har separata webbsidor för olika länder och språk, t.ex. se.trustpilot.com för Sverige.
  4. Fördröjning: En beställning från din OpenCart-plattform utlöser automatiskt ett e-mail till kunden. Ställ in antalet dagar du vill att vi ska vänta innan e-mailet skickas. Den maximala fördröjningen är 90 dagar.
  5. Vill du även inkludera en produktomdömesinbjudan? Om du använder vår produktomdömesfunktion kan du välja Ja för att inkludera produktomdömesinbjudningar.
  6. Välj en e-mail-mall:
    • Välj den mall du vill använda för utskick till dina kunder. Du kan komma åt och redigera dina mallar under fliken Redigera din mall på ditt företagskonto. Läs mer här.
    • Förhandsgranska e-mailet genom att skicka ett test-e-mail till dig själv. Obs: Test-e-mail är för närvarande endast tillgängliga för företagsomdömen. Färdigställ installationen genom att klicka på Fortsätt.
  7. Bekräfta dina e-mailuppgifter, läs och godkänn Trustpilots villkor och klicka på Fortsätt.

Installera pluginen i din webbutik

Ladda ner Trustpilots plugin

När du är klar med dina e-mailinställningar är det dags att ladda ner Trustpilots plugin på din dator. Detta gör du genom att välja Klicka här för att ladda ner filen.

Därefter klickar du på Kopiera nyckeln och går till din OpenCart-webbutik.

Ladda upp Trustpilots plugin i OpenCart

Nu när du har laddat ner Trustpilots plugin kan du logga in på OpenCart Admin och installera den.

1. För att ladda upp Trustpilots plugin i din webbutik använder du funktionen Extension Installer i OpenCart Admin.
  2. När du laddat upp pluginen går du till fliken Extensions och ställer in filtret så att det visar Modules.
  3. Scrolla ner för att hitta Trustpilots modul och klicka på Install.
  4. Klicka sedan på Edit.
  5. På konfigurationssidan för pluginen klistrar du in installationsnyckeln du kopierade från ditt företagskonto på Trustpilot.
  6. Klicka på ikonen Save.
  7. Gå därefter till Extensions > fliken Modifications och klicka på Refresh.
  8. Gå slutligen tillbaka till Trustpilot Business och avsluta integrationen genom att klicka på Klar! Jag har installerat pluginen.
Trustpilot ansvarar inte för några tredjepartslänkar i denna artikel, inklusive innehållet på andra webbsidor som artikeln länkar till.