Så kör du ett konverteringsoptimeringstest med TrustBox Optimizer

Tillgängligt för:

• Free
  • Lite
  • Pro
  • Enterprise
Har du inte tillgång till denna funktion? Uppgradera nu!

TrustBox Optimizer är ett konverteringsoptimeringsverktyg som är inbyggt i alla våra TrustBoxar. Du kan använda TrustBox Optimizer för att spåra och förbättra TrustBoxens effekt på din webbsidas konverteringsgrad.

Vi tillämpar principerna för A/B-tester för att jämföra prestandan hos två eller fler TrustBox-widgets på din webbsida. Baserat på den insamlade datan rekommenderar vi den bästa inställningen eller placeringen av din TrustBox, vilket hjälper dig att optimera din webbsidas konverteringsgrad.

Så här startar du ett konverteringsoptimeringstest

Konfiguration

1. Gå in på ditt företagskonto > Visa upp omdömen > Widgets för webbsidor >TrustBox Optimizer och klicka på Starta nytt test.
  2. Klicka på Lägg till widget.
  3. Välj den widget du vill lägga till från översikten. Om du vill att ditt test ska inkludera en variant utan en TrustBox, ska du klicka på Lägg till en variant utan widget.
  4. När du har konfigurerat klart din TrustBox klickar du på Lägg till widget för att testa.

5. Använd skjutreglaget för att ange hur många procent av ditt totala antal besökare som ska se vardera testvariant.
  6. Upprepa steg 2 till 5 för att välja och konfigurera ytterligare TrustBoxar för att jämföra dessa. Du kan lägga till 3 varianter per test.
  7. Klicka på Nästa, följ instruktionerna och implementera varianterna på din webbsida på samma sätt som du brukar. Om du inte känner dig bekväm med att göra ändringar i din webbsidas källkod eller att använda Google Tag Manager, kan du klicka på Be en utvecklare att göra det för att dela instruktionerna och koden med en utvecklare.

Lägg till testkoden på din webbsida

Nästa steg är att lägga till Trustboxens kod-snippet och koden som spårar konverteringar på din webbplats. Obs: Kom ihåg att ta bort all kod från tidigare tester innan du implementerar koden till ett nytt test.

1. Klicka på Lägg själv till koden och följ instruktionerna för att implementera TrustBox-koden på din webbsida. Se till att placera TrustBoxen på en konverteringspunkt som är relevant för ditt företag, t.ex. på dina produktsidor eller din betalsida.
  2. Vi rekommenderar att du fyller i de övriga fälten mellan hakparenteserna med orderinformation under Koden för konverteringsmätning, så att du kan följa hur testvarianterna påverkar din omsättning.

Nedan ser du exempel på tre variabler som du kan inkludera i testet. Om du använder Google Tag Manager kan du helt enkelt kopiera och klistra in koden där.

Variabel Beskrivning Datatyp Exempel
ORDER_TOTAL Totalt beställningsvärde Tal 20129,95
CURRENCY Beställningsvaluta Sträng SEK
BASKET_SIZE Antal artiklar i korgen Tal 3

Mer information om hur du lägger till TrustBoxar i olika e-handelssystem hittar du i våra supportartiklar i ämnet.

Håll koll på dina testresultat

Gå in på ditt företagskonto > Visa upp omdömen > Widgets för webbsidor >TrustBox Optimizer och klicka på det pågående testet för att se hur dina testvarianter presterar.

Vi kombinerar antalet sidvisningar och konverteringar för att beräkna hur de olika varianterna påverkar din konverteringsgrad och omsättning.

Du kan läsa mer om hur du tolkar testresultaten i vår supportartikel.

Så här avbryter du ett test

1. Gå in på ditt företagskonto > Visa upp omdömen > Widgets för webbsidor >TrustBox Optimizer, välj testet du vill avbryta och klicka på Stoppa test. När du avbryter testat försvinner Trustboxen automatiskt från din webbsida, men du behöver själv se till att ta bort koden.
  2. Mot bakgrund av testresultaten bestämmer du dig för vilken testvariant du vill behålla, för att därefter ta bort attributet data-group från div-koden som i exemplet nedan.

3. Om du vill ta bort TrustBoxarna helt och hållet måste du ta bort all kod från <head></head> och <body></body>-sektionerna.

4. Slutligen tar du bort koden för spårning av konverteringar (såvida du inte planerar att göra ytterligare tester i framtiden).