Så testar du din konverteringsgrad med TrustBox Optimizer

Denna funktion ingår i tilläggsmodulen Convert.

Skaffa modulen

TrustBox Optimizer är ett verktyg för konverteringsoptimering som är inbyggt i alla våra TrustBoxar. Du kan använda verktyget för att mäta och förbättra effekten som dina TrustBoxar har på din webbsajts konverteringsgrad. I den här artikeln går vi igenom hur kommer du kommer igång med konverteringstester.

Vi tillämpar principerna för A/B-tester för att jämföra effekten av två eller fler TrustBoxar på din webbsajt. Baserat på den insamlade datan rekommenderar vi den bästa inställningen eller placeringen av din TrustBox, vilket hjälper dig att optimera din webbsidas konverteringsgrad.

Konfiguration

1. Logga in på ditt företagskonto och välj Visa upp omdömen > Delning på sociala medier > TrustBox Optimizer. Klicka på Starta nytt test.
  2. Klicka på Lägg till widget.
  3. Välj den TrustBox du vill testa från översikten. När du har konfigurerat klart din TrustBox klickar du på Lägg till widget för att testa.
  4. Upprepa steg 2 till 3 för att välja och konfigurera ytterligare TrustBoxar för att jämföra dessa. Du kan lägga till upp till 3 varianter per test. Om du vill att ditt test ska inkludera en variant utan en TrustBox, klickar du på Lägg till en variant utan widget.
  5. Under Hur många besökare ska se denna variant? använder du skjutreglaget för att ange vilken procentandel av dina besökare som ska se respektive variant.
  6. Klicka på Nästa. Om du inte känner dig bekväm med att göra ändringar i din webbsidas källkod eller att använda Google Tag Manager, kan du klicka på Be en utvecklare att göra det för att dela instruktionerna och koden med en utvecklare. Eller så följer du nedanstående steg.

Lägg till testkoden på din webbsajt

Obs: Kom ihåg att ta bort all kod från tidigare tester innan du implementerar koden till ett nytt test.

Klicka på Lägg själv till koden och följ instruktionerna för att implementera koden på din webbsajt. Se till att placera TrustBoxen på en konverteringspunkt som är relevant för ditt företag, t.ex. på dina produktsidor eller din betalsida.

Vi rekommenderar att du fyller i de övriga fälten mellan hakparenteserna när du lägger till koden för mätning av konverteringsgrad, då detta hjälper dig att se hur testvarianterna påverkar din omsättning.

Nedan ser du exempel på tre variabler som du kan inkludera i testet. Om du använder Google Tag Manager kan du helt enkelt kopiera och klistra in koden där.

Variabel Beskrivning Datatyp Exempel
ORDER_TOTAL Totalt beställningsvärde Tal 20129,95
CURRENCY Beställningsvaluta Sträng SEK
BASKET_SIZE Antal artiklar i korgen Tal 3

Mer information om hur du lägger till TrustBoxar i olika e-handelssystem hittar du i våra supportartiklar i ämnet.

Håll koll på dina testresultat

Logga in på ditt företagskonto och välj Visa upp omdömen > Delning på sociala medier > TrustBox Optimizer. Klicka på testet som körs för att se hur dina TrustBoxar presterar.

Vi kombinerar antalet sidvisningar och konverteringar för att beräkna hur de olika varianterna påverkar din konverteringsgrad och omsättning.

Du kan läsa mer om hur du tolkar testresultaten i vår supportartikel.

Så här avbryter du ett test

1. Logga in på ditt företagskonto och välj Visa upp omdömen > Delning på sociala medier > TrustBox Optimizer. Välj det test du vill avbryta och klicka på Avbryt test.

Obs: När du avbryter testet försvinner Trustboxen automatiskt från din webbsajt, men detta tar inte bort själva koden.

1. Utifrån testresultaten bestämmer du dig för vilken testvariant du vill behålla, för att därefter ta bort attributet data-group från div-koden som i exemplet nedan. Walkthrough_running_a_conversion_optimization_Test__with_the_trustbox_optimiser_5.png
  2. Om du vill ta bort TrustBoxarna helt och hållet måste du ta bort all kod från <head></head> och <body></body>-sektionerna. Walkthrough_running_a_conversion_optimization_Test__with_the_trustbox_optimiser_6.png
  3. Slutligen tar du bort koden för spårning av konverteringar (såvida du inte planerar att göra ytterligare tester i framtiden). Walkthrough_running_a_conversion_optimization_Test__with_the_trustbox_optimiser_7.png

Nästa TrustBox Optimizer: Förstå resultaten av konverteringsoptimeringstestet