Översikt: Trustpilots Företagsriktlinjer

För att ge företag en snabb överblick över Trustpilots regler har vi summerat de viktigaste delarna av våra Företagsriktlinjer i en överskådlig infografik.

OBS: Du hittar en större bild på infografiken på vår Pressida​​.

Insamling och besvarande av omdömen:

• En kund har rätt att lämna ett omdöme om ditt företag om denne har köpt eller beställt någonting av dig, eller använt sig av dina tjänster.
  • Om du bjuder in kunder till att lämna omdömen måste dessa inbjudningar vara neutrala. Det innebär att alla kunder måste bjudas in likvärdigt och identiskt, eller att urvalet måste ske på ett opartiskt sätt - t.ex. genom att bjuda in var tredje kund. Inbjudningarna måste också vara skrivna på ett sätt som inte försöker påverka kunderna att skriva positiva omdömen.
  • Företag måste besvara omdömen på ett legitimt och artigt sätt. Det är t.ex. inte okej med stötande språkbruk, diskriminering eller hot.

Trustpilot-verktyg:

• Du kan be dina kunder att ange referensnummer i samband med att de lämnar omdömen.
  • Om ditt företag använder Trustpilots designer, logotyper eller widgets måste det ske i överensstämmelse med våra riktlinjer (inklusive Trustpilots stilguide) och inte på ett sätt som är vilseledande. Din TrustScore måste t.ex. antingen vara up-to-date eller datumstämplad.

Detta är inte tillåtet:

• Vi tillåter i allmänhet inte företag att samla in omdömen på sina egna premisser. Det är heller inte tillåtet för ett företag att använda sin egen utrustning för att samla in kundomdömen.
  • Under särskilda omständigheter kan vi ta bort omdömen som strider mot våra Riktlinjer för användare - t.ex. om de är falska eller skrivna av anställda på företaget i fråga.
  • Företag har möjlighet att rapportera omdömen som strider mot våra Riktlinjer för användare, men vi tillåter inte missbruk av rapporteringsfunktionen.
  • Vi tolererar inte hot mot omdömeslämnare eller mot Trustpilot. Vid behov kan vi blockera tillgången till Trustpilot och informera vederbörande myndigheter.

Observera att detta är endast en sammanfattning! Klicka här för att läsa Företagsriktlinjerna i sin helhet (på engelska).

För omdömeslämnare och communitymedlemmar gäller våra Riktlinjer för användare. Här hittar du en översikt över dessa.

Ladda ner infografiken som PDF:

Bilagor