Guide: Få Rich Snippets för SEO med TrustBoxar för produktomdömen

Denna funktion ingår i tilläggsmodulen Product Reviews.

Skaffa modulen

Maximera värdet av dina TrustBoxar för produktomdömen, och uppnå Rich Snippet-stjärnor i organiska sökresultat.

Genom att installera en TrustBox för produktomdömen på dina produktsidor ser du till att dina sidor alltid är uppdaterade, i form av unikt innehåll som ökar din trafik. Detta kvalificerar dig också till att få Rich Snippet-stjärnor, som framhäver dina produkter i sökresultaten.

Du ökar dina chanser att få Rich Snippets genom att:

• Se till att du implementerat din TrustBox korrekt.
  • Be Google att genomsöka och indexera dina produktsidor för att säkra att de indexerar din strukturerade datauppmärkning och det nya omdömesinnehållet.

Obs: Rich Snippets hänger helt och hållet på Google. Även om du lever upp till alla deras riktlinjer är det fortfarande upp till Google om de visar Rich Snippets på sina sökresultatsidor eller ej.

Så kontrollerar du att du implementerat din TrustBox korrekt

Följ instruktionerna nedan för att se till att du implementerat din TrustBox korrekt:

Kontrollera att SEO-TrustBoxen är synlig för alla användare

Se till att din TrustBox syns direkt på dina produktsidor, så att dina besökare inte behöver scrolla för att se din TrustBox.

Tänk också på att du kanske inte får Rich Snippets om du gömmer din TrustBox bakom flikar eller "visa mer"-länkar.

Kontrollera att Schema.org-uppmärkningen har lästs in korrekt

Du säkerställer att din webbsida läser in rätt data i Schema-uppmärkningen genom att inkludera fälten "product SKU" och "product title".

1. Gå till produktsidan i din webbläsare. Högerklicka på din TrustBoxen och klicka sedan på Granska element.
  2. Se till att HTML-elementet inkluderar de korrekta "data-sku"- och "data-name"-fälten.
  3. Scrolla till sidans <head>-element för att hitta json-ld-elementet. Du kan också söka efter aggregateRating. Kontrollera att fälten name och sku är korrekta.

Dina TrustBoxar inkluderar olika schema-typer, beroende på hur de är installerade:

• TrustBoxar som är installerade med en e-handelsintegration märks upp med produkt, beskrivning, bild och varumärke.
  • TrustBoxar som är installerade utan en e-handelsintegration märks endast upp med produkt.

Obs: Vi rekommenderar inte att du lägger till din egen uppmärkning av samma schema-typ utöver de som är inkluderade i våra SEO-optimerade TrustBoxar för produktomdömen. Dublicerad uppmärkning kan ha negativ inverkan på din SEO.

Kontrollera att SEO-TrustBoxen för produktomdömen har en korrekt Schema.org-uppmärkning

1. Kopiera webbadressen till produktsidan som innehåller din SEO-TrustBox och klistra in den i Googles Testverktyg för strukturerad data
    • Om testverktyget inte upptäcker Schema-uppmärkningen, är din sidas inläsningshastighet eventuellt för långsam.
  2. Kontrollera att det inte är något fel i fältet Product under Upptäckta.
  3. Klicka på Product för att visa den data som Google lyckas läsa i uppmärkningen.
  4. När du klickar på datan i rutan till höger kommer motsvarande HTML-uppmärkning att markeras i rutan till vänster. Kontrollera att alla fält, såsom AggregateRating och antal omdömen, stämmer.

Be Google att genomsöka och indexera dina produktsidor

När du implementerat din SEO-TrustBox korrekt, är det dags att be Google att genomsöka dina sidor, för att försäkra dig om att Google har indexerat ditt omdömesinnehåll.

Om du säljer tusentals produkter på din webbsida rekommenderar vi att du i första hand ber Google att genomsöka dina mest populära produkter. När dina omdömen har indexerats bör Rich Snippets börja dyka upp i Googles sökresultat.

Be Google att indexera dina produktsidor genom att göra följande:

1. Logga in på din Google Search Console och välj din webbsida.
  2. Ange webbadressen för sidan som innehåller TrustBoxen i fältet Granska en webbadress på [din webbsidas namn].
  3. När datan har hämtats, klickar du på Begär indexering.
    • Om du får ett meddelande som säger "Webbadressen finns inte på Google", testa då att klicka på Testa den aktiva webbadressen för att ta reda på varför Google inte kan genomsöka din sida.
  4. Upprepa denna process för alla webbadresser som innehåller samma TrustBox. När Google har indexerat dina sidor bör dina Rich Snippets börja att dyka upp i sökresultaten på Google.

Obs: Om din webbsida har låg auktoritet, dvs. inte genomsöks av Google särskilt ofta, och du inte heller ber Google att hämta ditt nya innehåll, kan det ta över tre månader innan Google genomsöker dina produktsidor.