Få Review Snippets med TrustBoxar för produktomdömen

Denna funktion ingår i tilläggsmodulen Product Reviews.

Skaffa modulen

Den här artikeln hjälper dig att maximera värdet av dina TrustBoxar för produktomdömen, så att du kan uppnå Review Snippet-stjärnor i organiska sökresultat.

Genom att installera en TrustBox för produktomdömen på dina produktsidor ser du till att dina sidor alltid är uppdaterade, i form av unikt innehåll som ökar din trafik. Detta kvalificerar dig också till att få Review Snippet-stjärnor, som framhäver dina produkter i sökresultaten.

Vi har två TrustBoxar som kan användas för att få Review Snippets: Product Reviews SEO och Product Reviews MultiSource SEO.

Obs: Det är Google som avgör huruvida du får Rich Snippet-stjärnor i dina annonser. Även om du uppfyller Googles kriterier för detta är det ingen garanti för att få Review Snippets.

Så kontrollerar du att du implementerat din TrustBox korrekt

För att få Review Snippets behöver du först kontrollera att din TrustBox har implementerats korrekt, genom att följa nedanstående instruktioner.

Se till att alla besökare kan se din SEO-TrustBox

Ge din TrustBox en framträdande plats på dina produktsidor, så att dina besökare inte behöver scrolla för att se din TrustBox. Tänk också på att du kanske inte får Review Snippets om du gömmer din TrustBox bakom flikar eller "visa mer"-länkar.

Kontrollera att Schema-uppmärkningen har lästs in korrekt

Du kan säkerställa att din webbsida läser in rätt data i Schema-uppmärkningen, genom att inkludera fälten med produkt-SKU och produkttitel.

1. Gå till produktsidan i din webbläsare. Högerklicka på TrustBoxen och klicka sedan på Inspektera.

Obs: Beroende på vilken webbläsare du använder ser detta kommando olika ut. Om du använder Chrome klickar du på Inspektera, och om du använder Safari klickar du på Inspektera element

1. Se till att HTML-elementet inkluderar de korrekta "data-sku"- och "data-name"-fälten.
  2. Scrolla till sidans <head>-element för att hitta json-ld-elementet. Du kan också söka efter aggregateRating. Kontrollera att fälten name och sku är korrekta.

Dina TrustBoxar inkluderar olika schema-typer, beroende på hur de är installerade:

• TrustBoxar som är installerade med en e-handelsintegration märks upp med produkt, beskrivning, bild och varumärke.
  • TrustBoxar som är installerade utan en e-handelsintegration märks endast upp med produkt.

Tips: Vi rekommenderar inte att du lägger till din egen uppmärkning av samma schema-typ utöver de som är inkluderade i våra SEO-optimerade TrustBoxar för produktomdömen. Dublicerad uppmärkning kan ha negativ inverkan på din SEO.

Kontrollera att din SEO-TrustBox är kvalificerad för Review Snippets

Du kan enkelt testa att dina produktsidor med SEO-TrustBoxar är optimerade och kvalificerar sig för Review Snippets. Kopiera webbadressen för din produktsida med SEO-TrustBoxen och klistra in den i Googles Test av utökade resultat. Produktsidan hämtas och analyseras varpå en testrapport skapas. Testrapporten uppmärksammar dig på eventuella problem och/eller varningar.

Låt Google genomsöka och indexera dina produktsidor

När du implementerat din SEO-TrustBox korrekt, är det dags att låta Google att genomsöka dina sidor, för att försäkra dig om att Google har indexerat ditt omdömesinnehåll. Om du säljer tusentals produkter på din webbsida rekommenderar vi att du i första hand ber Google att genomsöka dina mest populära produkter. Så här gör du:

1. Logga in på din Google Search Console och välj din webbsida.
    2. Ange webbadressen för sidan som innehåller TrustBoxen i fältet Granska en webbadress på [din webbsidas namn].
    3. När datan har hämtats, klickar du på Begär indexering.
    4. Upprepa denna process för alla webbadresser som innehåller samma TrustBox.

Om du får ett meddelande som säger "Webbadressen finns inte på Google", testa då att klicka på Testa den aktiva webbadressen för att ta reda på varför Google inte kan genomsöka din sida.

När dina omdömen har indexerats av Google bör Review Snippets börja dyka upp i Googles sökresultat.

Obs: Om din webbsida har låg auktoritet, dvs. inte genomsöks av Google särskilt ofta, och du inte heller ber Google att hämta ditt nya innehåll, kan det ta över tre månader innan Google genomsöker dina produktsidor.