Guide: Använd produktomdömes-TrustBoxar för att få Rich Snippets för SEO Följ

Denna guide är utformad för att hjälpa dig att få ut maximalt av Trustpilots TrustBoxar för produktomdömen. Vi har lagt till en ny funktion i våra TrustBoxar som gör det möjligt att få Rich Snippet-stjärnor i organiska sökresultat på ett väldigt enkelt sätt. Denna guide fokuserar på det arbete du behöver lägga ner och vad du måste prioritera för att få Rich Snippets i Googles organiska sökningar (SERP).

Att visa upp produktomdömen på din webbsida är ett utmärkt sätt att konstant hålla dina produktsidor uppdaterade med unikt innehåll och dirigera mer organisk trafik till dem.

För att komma igång med Rich Snippets i Google-sökningar måste du fullfölja två steg.

1. Du måste installera TrustBoxen på din(a) produktsida/-sidor och verifiera att den är korrekt implementerad.
  2. Du bör be Google att genomsöka din(a) produktsida/-sidor för att säkra att de indexerar den nya strukturerade data-uppmärkningen och det nya omdömesinnehållet.

Dessutom är det viktigt att alltid komma ihåg att Google gynnar webbsidor som laddar snabbt och har en så enkel konstruktion som möjligt.

Klicka här om du vill läsa mer om hur du installerar en TrustBox.

OBS: Rich Snippets hänger helt och hållet på Google. Även om du lever upp till alla deras riktlinjer är det fortfarande upp till Google om de visar Rich Snippets på sökresultatsidor eller ej.

Steg 1: Verifiera att du har implementerat din TrustBox korrekt

Börja med att verifiera att SEO-TrustBoxen är synlig för alla användare

För att öka dina chanser att få Rich Snippets bör din Product Reviews SEO TrustBox vara synlig för dina besökare omedelbart efter att de landat på din(a) produktsida/-sidor, dvs. utan att de behöver scrolla. Omdömen bör inte gömmas bakom flikar eller 'Expandera alla'-länkar, eftersom Google sannolikt kommer att ignorera dem i så fall.

Även om det av designmässiga skäl kan verka lockande att gömma din Product Reviews SEO TrustBox bakom en flik, avråder Google från detta då det ger dina användare en dålig upplevelse av sidan. Dessutom har denna teknik länge missbrukats av SEO-spammare, så du gör bäst i att undvika att gömma produktomdömen bakom flikar och 'Expandera alla'-länkar.

Kontrollera därefter manuellt att SEO-TrustBoxen har implementerats och att schema.org-uppmärkningen har laddats

Du måste säkerställa att din sajt laddar in rätt data i Schema-uppmärkningen. Fälten 'product SKU' och 'product title' är obligatoriska. Så här verifierar du att rätt data laddas in:

Gå till produktsidan i din webbläsare:

1. Högerklicka på TrustBoxen, klicka på Inspect Element och kontrollera fälten data-sku och data-name
  2. Scrolla till sidhuvudet för att hitta json-ld (eller sök efter aggregateRating)

Du bör nu se något i stil med detta:

Verifiera att fälten name och sku är korrekta.

Bekräfta till sist att SEO-TrustBoxen för produktomdömen har en korrekt schema.org-uppmärkning

Kopiera URL:en till produktsidan som innehåller din SEO-TrustBox och klistra in den i verktyget Google’s Structured Data Testing.

Du kommer nu att se en testskärm liknande den i skärmdumpen nedan. Om testverktyget inte upptäcker Schema-uppmärkningen, läs avsnittet Om Structured Data Tool inte visar någon Schema-uppmärkning nedan, och återvänd till detta avsnitt när din kod har upptäckts.

Till höger på testskärmen ser du en box med rubriken Product. Se till att den står på 0 Errors.

Klicka på Product. Boxen ska då öppnas och visa den data som Google lyckas läsa i uppmärkningen, som nedan:

När du klickar på datan i rutan till höger kommer motsvarande HTML-uppmärkning att markeras i rutan till vänster. Kontrollera att alla fält (AggregateRating, number of reviews osv.) stämmer.

Om Structured Data Tool inte visar någon Schema-uppmärkning

Om Schema-uppmärkningen inte visas kan det bero på att dina produktsidor laddar för långsamt. Långsamt laddande sidor hindrar Structured Data Tool från att läsa Schema-uppmärkningen, och kan påverka din affärsverksamhet negativt på flera olika sätt.

Läs avsnittet Dina produktsidor laddar för långsamt nedan om du vill ha mer information om potentiella konsekvenser av långsamt laddande sajter och produktsidor, samt för att lära dig hur du kan lösa detta problem.

Steg 2: Be Googlebot att genomsöka och indexera dina produktsidor

Din SEO-TrustBox för produktomdömen är nu korrekt implementerad och visar nytt omdömesinnehåll skapat av dina kunder. Det är dags att be Google att genomsöka dina produktsidor.

För att försäkra dig om att Google har indexerat ditt omdömesinnehåll, bör du be Google att genomsöka din(a) produktsida/-sidor så fort de(n) får sitt första omdöme. Om du säljer tusentals produkter på din webbsida rekommenderar vi att du i första hand ber Google att genomsöka dina mest populära produkter. När dina omdömen indexerats bör Rich Snippets börja dyka upp i Googles sökresultat inom kort.

Be Google att indexera dina produktsidor genom att:

1. Kopiera URL:erna till dina senaste produktomdömen från ditt Företagskonto.
  2. Logga in på din Google Search Console, välj din webbsida och gå till Crawl > Fetch as Google - se skärmdumpen nedan.
  3. Klistra in din produkt-URL och klicka därefter på Fetch and render.
  4. När Google har verkställt hämtningen klickar du på Submit to Index.
  5. Kryssa i rutan I'm not a robot, välj Crawl only this URL och klicka därefter på Go.

Upprepa stegen ovan för alla dina produkt-URL:er med omdömesinnehåll.

Googlebot hämtar sidan och informerar Google om att du har nytt innehåll. I takt med att du får fler produktomdömen kommer Google så småningom att börja genomsöka dina produktsidor automatiskt allt oftare. Till dess att Google genomsöker dina sidor tillräckligt ofta bör du fortsätta att be dem göra det manuellt.

Du kan skicka in upp till 500 individuella URL:er för genomsökning inom en 30-dagarsperiod.

OBS: Om din webbsida har låg auktoritet, dvs. inte genomsöks av Google särskilt ofta, och du inte heller ber Google att hämta ditt nya innehåll, kan det ta över tre månader innan Google genomsöker dina produktsidor.

Fler sätt att hjälpa Google att indexera dina produktsidor

Skapa en XML-sitemap för att hjälpa Googlebot att indexera dina produktsidor

E-handelssajter har ofta en komplex sidstruktur och -navigation, vilket innebär att produktsidor ofta är placerade långt ner i sidhierarkin. Det kan vara svårt för Google att navigera genom dessa sajter och genomsöka alla produktsidor.

En XML-sitemap innehållande URL:er till dina produktsidor kan hjälpa Google att hitta alla produkter på din webbsida.

Tips: Om du sorterar produkterna i din XML-sitemap efter senaste lämnade omdöme, kommer dessa produktsidor att vara det första Google ser när de genomsöker sitemapen.

Länka till produkter med nya omdömen för att hjälpa Googlebot att genomsöka dina produktsidor

När det gäller SEO anses varje webbplats startsida vara viktigast. Av denna anledning genomsöker Google vanligtvis startsidor oftare än webbplatsens övriga sidor.

För att ge dina produktsidor ett SEO-lyft rekommenderar vi att du länkar till dem direkt från startsidan.

Diagrammet nedan visar hur en e-handelssajt vanligtvis är uppbyggd.

Som du ser ligger produktsidorna inbäddade på ca 4 nivåers djup. Med tanke på att många e-handelssajter består av hundratals eller t.o.m. tusentals produkter har Googlebot väldigt många sidor att genomsöka.

För att hjälpa Google att genomsöka din sajt kan du använda följande teknik: skapa en modul på din startsida där användare och Google kan se de fem eller tio produkter som senast har fått ett omdöme, och se till att denna modul uppdateras dynamiskt i takt med att nya omdömen publiceras. Nästa gång Google genomsöker din startsida kommer de att hitta länkarna till produkterna med nyast omdömen. Det här är en smidig genväg jämfört med att navigera från startsidan via kategori- och underkategorisidor för att till slut landa på produktsidan. Se skärmdumpen nedan.

Du kan även implementera liknande moduler på dina kategorisidor, och därmed begränsa omdömena som visas till specifika kategorier.

Dela produktomdömen i sociala medier

När dina kunder lämnar produktomdömen på dina produktsidor - varför inte dela dessa i dina sociala medienätverk?

Sociala signaler spelar också stor roll i SEO. Genom att dela dina produktomdömen hjälper du Googlebot att se dessa, vilket ökar synligheten ytterligare för dina produktsidor.

Anledningar till att du inte ser Rich Snippets för dina produkter i Google-sökningar

Google har befogenhet att avaktivera Rich Snippets

"[Google] utför algoritmiska och manuella kvalitetskontroller för att säkerställa att strukturerad data lever upp till kraven på relevans. När [Google] hittar strukturerad data som inte lever upp till dessa krav förbehåller [Google] sig rätten att avaktivera Rich Snippets för de berörda sajterna, i syfte att bibehålla en högkvalitativ sökupplevelse för sina användare." (Google)

Dina produktsidor laddar för långsamt

Det finns många anledningar till att du bör optimera laddningshastigheten på dina produktsidor och på din webbsida i största allmänhet. Här är några av de viktigaste:

Laddningshastigheten för en sida spelar stor roll för SEO, både ur användbarhets- och konverteringssynpunkt.

• 40% av alla besökare lämnar en sida som tar mer än 3 sekunder att ladda!(1)
  • En fördröjning i sidrespons på 1 sekund kan resultera i en konverteringsminskning på 7%.
  • Om din webbutik drar in 1 miljon kr om dagen, kan en fördröjning på 1 sekund kosta dig så mycket som 20,5 miljoner kr i utebliven försäljning varje år.

Webbplatser med snabbt laddande sidor har fördel av att Google genomsöker fler sidor på dessa webbplatser. Dessutom belönar Google sådana webbsidor med bättre placeringar på sökresultatsidor.

Du kan kolla laddningshastigheten för dina produktsidor med hjälp av verktyget Google's PageSpeed Insights.

Exempel: Produktsidan nedan genererade timeout-meddelanden i Googles Structured Data Tool. När URL:en klistras in i PageSpeed Insights-verktyget får desktop-sidan värdet 40/100, vilket är kritiskt.

Om dina sidor får liknande värden rekommenderar vi att du i samarbete med dina utvecklare/ditt ingenjörsteam så fort som möjligt optimerar de element som Google föreslår, eller åtminstone de du har kontroll över.

70/100 är ett bra värde att sträva efter.

Ytterligare varningar och sätt att hjälpa Google att förstå din webbsida

Denna sektion tar upp diverse problem som vi har stött på på våra kunders sajter.

Undvik duplicerat innehåll

Sökmotorer kan enkelt upptäcka duplicerat innehåll. Detta kan resultera i att färre sidor på din sajt genomsöks. I extrema fall kan det även resultera i att sökmotorn blockerar din sajt eller ger dig en lägre ranking.

Ibland stöter vi på webbsidor som är tillgängliga i både http och https. Detta förvillar Google och kan resultera i problem med duplicerat innehåll. Vi rekommenderar dig att ta itu med alla former av duplicering som du har kontroll över. Gällande webbsidor som är tillgängliga i både http och https rekommenderar vi att du skapar en permanent 301-omdirigering från http till motsvarande https. Detta hjälper Google att förstå din webbplats bättre.

Undvik uppmärkningar med spam-struktur

Om du använder andra tekniker än vad som tas upp i Googles riktlinjer för strukturerad data och t.ex. märker upp innehåll som inte är synligt för besökare, märker upp irrelevant eller vilseledande innehåll och/eller använder dig av annat manipulativt beteende, finns det risk för att Google förhindrar att din webbsida får Rich Snippets.

Relaterade länkar: