Få Rich Snippets med TrustBoxar för produktomdömen

Denna funktion ingår i tilläggsmodulen Product Reviews.

Skaffa modulen

Vill du veta hur du kan få Rich Snippet-stjärnor i sökmotorresultat? Våra SEO-optimerade TrustBoxar kan hjälpa dig komma igång så att du kan uppnå Rich Snippet-stjärnor i organiska sökresultat.

Vi har två TrustBoxar som kan användas för att få Rich Snippets: Product Reviews SEO och Product Reviews MultiSource SEO.

Vad är en omdömes-snippet?

Omdömes-snippet är en sorts Rich Snippet. När sökmotorer upptäcker ett omdöme eller betygsuppmärkning (som de i vår produktomdömes-TrustBoxar) visar sökmotorn en Rich Snippet som inkluderar stjärnor och annan information från omdömen eller betyg.

Det är viktigt att komma ihåg att det är Google som avgör om du får Rich Snippets. Även om du uppfyller Googles kriterier för detta är det ingen garanti för att få Rich Snippets. Om du vill lära dig om hur du använder Trustpilot och Google tillsammans kan du läsa mer om det i dessa artiklar.

Så kontrollerar du att du implementerat din TrustBox korrekt

När du har installerat din TrustBox för produktomdöme (ta reda på hur du gör det här om du behöver hjälp) är det första som du ska göra för att kunna ta emot Rich Snippets att säkerställa att din implementation är korrekt utförd. Här är några tips:

Se till att alla besökare kan se din SEO-TrustBox

Ge din TrustBox en framträdande plats på dina produktsidor, Användare ska inte behöva scrolla för att se den. Tänk också på att du kanske inte får Rich Snippets av Google om din TrustBox är dold bakom flikar eller "visa mer"-länkar.

Se till att din produktkatalog är korrekt

Säkerställ att din produktkatalog är korrekt, uppdaterad och matchar produktflödet du skickar till Google. Här är ett tips: Om dina produkter inte har en GTIN eller MPN rekommenderar vi att du lägger till ditt företagsnamn som varumärke och produkternas SKU som MPN. Om du gör detta är det mycket viktigt att dessa identifierare matchar och är samma i både flödet du skickar till Google och produktkatalogen som du skickar till oss.

Kontrollera att Schema-uppmärkningen har lästs in korrekt

Säkerställ att din webbsida läser in rätt data i Schema-uppmärkningen genom att inkludera fälten med produkt-SKU och produkttitel.

1. Gå till din webbsida och hitta åt TrustBoxen för produktomdöme. Du högerklickar på den och klickar därefter på Inspect.

Obs: Beroende på vilken webbläsare du använder ser detta kommando olika ut. Använd Inspect i Chrome och Inspect Element i Safari.

1. Se till att HTML-elementet innehåller de rätta fälten för data-sku och datanamn.
  2. Scrolla till sidans <head>-element för att hitta json-ld-elementet. Du kan också söka efter aggregateRating. Kontrollera att fältets namn och SKU stämmer.

Kodexempel som markerar var aggregateRating kan hittas

Dina TrustBoxar inkluderar olika schema-typer, beroende på hur de är installerade:

• TrustBoxar som är installerade med en e-handelsintegration märks upp med produkt, beskrivning, bild och varumärke.
  • TrustBoxar som är installerade utan en e-handelsintegration märks endast upp med produkt.

Vi rekommenderar inte att du lägger till din egen uppmärkning av samma schema-typ utöver de som är inkluderade i våra SEO-optimerade TrustBoxar för produktomdömen. Duplicerad uppmärkning kan ha negativ inverkan på din SEO.

Kontrollera att din SEO-TrustBox är kvalificerad för Review Snippets

Du kan enkelt testa att dina produktsidor med SEO-TrustBoxar är optimerade och kvalificerar sig för Rich Snippets. Kopiera webbadressen till din produktsida som har SEO-TrustBoxen och klistra in den i Googles Rich Results Test. Produktsidan hämtas och analyseras varpå en testrapport skapas. Testrapporten uppmärksammar dig på eventuella problem och/eller varningar.

Be Google att genomsöka och indexera dina produktsidor

När du implementerat din SEO-TrustBox korrekt, är det dags att be Google att genomsöka dina sidor, för att försäkra dig om att Google har indexerat ditt omdömesinnehåll. Om du säljer tusentals produkter på din webbsida rekommenderar vi att du i första hand ber Google att genomsöka dina mest populära produkter. Så här gör du:

1. Logga in på din Google Search Console och välj din webbsida.
  2. Ange webbadressen för sidan som innehåller TrustBoxen i fältet Granska en webbadress på [din webbsidas namn].
  3. När URL-informationen har hämtats klickar du på Begär indexering.
  4. Upprepa denna process för alla webbadresser som innehåller samma TrustBox.

Exempel på resultat av en URL-inspektion i Google Search Console

Om du får ett meddelande som säger "Webbadressen finns inte på Google", testa då att klicka på Testa den aktiva webbadressen för att ta reda på varför Google inte kan genomsöka din sida.

När dina omdömen har indexerats av Google bör dina omdömes-snippets börja dyka upp i Googles sökresultat.

Obs: Om din webbsida har låg auktoritet, dvs. inte genomsöks av Google särskilt ofta, och du inte heller ber Google att hämta ditt nya innehåll, kan det ta över tre månader innan Google genomsöker dina produktsidor.