Trustpilots Zendesk-integration

Integrera Zendesk med Trustpilot för att effektivisera din kundservice. Med denna integration kan du hantera alla dina omdömen via Zendesk, utan att behöva logga in på Trustpilot eller ändra ditt arbetsflöde.

Läs och besvara omdömen i Zendesk

När du väl upprättat integrationen kan du läsa och besvara omdömen direkt via Zendesk.

Zendesk kontrollerar automatiskt ditt företags Trustpilot-profil med några minuters mellanrum. När du får ett nytt omdöme skapas det en ticket i Zendesk. Integrationen påverkar inte dina macros eller triggers, men om du vill kan du automatisera dina uppgifter genom att skapa nya macros och triggers.

När du besvarar ett omdöme via Zendesk publiceras svaret på Trustpilot. På grund av cachelagring kan det dröja några minuter innan svaret är online. Kom ihåg att Trustpilot endast visar ett svar per omdöme - om du skriver mer än ett svar i Zendesk är det bara det senaste som kommer att visas.

Om en omdömeslämnare redigerar sitt omdöme, uppdateras motsvarande befintliga ticket i Zendesk.

Obs: Trustpilot rekommenderar att ha supportmedarbetare som besvarar ditt företags omdömen. Konsumenter uppskattar oftast inte automatiska svar.

Tagga, rapportera och dela dina omdömen

För tillfället tillåter inte integrationen att du taggar, rapporterar eller delar dina omdömen via Zendesk. För att utföra någon av dessa åtgärder måste du klicka på Trustpilot Business-länken i den ticket det gäller och gå direkt till fliken Företagsomdömen.

När du klickar på Trustpilot Business-länken öppnas omdömet på Företagsomdömessidan.

Tips! Om du förhandstaggar dina e-mailinbjudningar kan du aktivera alternativet Include pre-tags from your reviews on the Zendesk tickets. Dina förhandstaggar visas då på dina support-tickets i form av Zendesks standardtaggar. Du kan alltid ändra dina inställningar.

Så här ställer du in Trustpilots Zendesk-integrering

Om du använder en automatisk inbjudningsmetod, avaktivera den när du implementerar din integration. På så sätt säkerställer du att den inte skickar dubbla inbjudningar.

Följ stegen nedan för att integrera Zendesk med Trustpilot:

1. Zendesk behöver följande information från ditt Trustpilot-konto:
    • E-mail och lösenord till ditt Trustpilot Business-konto. (*Av säkerhetsskäl tillåter inte integrationen inloggning via Google.)
    • Tillgång till de företagswebbsidor du vill integrera med Zendesk
  2. Detta steg är valfritt, men rekommenderas: Upprätta integrationen med hjälp av en allmän e-mailadress, t.ex. info@trustpilot.com. Då förstörs nämligen inte integrationen om den användare som upprättade den skulle lämna företaget.
  3. Gå till Zendesk och välj Admin-hjulet i hörnet längst ner till vänster. Gå till Channel Integrations och sedan Zendesk Apps Marketplace. Alternativt kan du gå till Admin-hjulet, välja Marketplace och sedan Trustpilot Reviews app.
  4. Klicka på Free och välj i rullgardinsmenyn vilket Zendesk-konto appen ska kopplas till. Klicka därefter på Install.
  5. Välj en Title till appen och kryssa i rutan Channel Integrations terms. Klicka på Install. På denna sida kan du också ställa in användarrättigheterna för att styra vem som har tillgång till appen.
  1. När installationen är slutförd klickar du på Channel Integrations och väljer appen.
  2. Välj Accounts-fliken högst upp på sidan.
  3. Klicka på Add account så dyker ett popup-fönster upp där du ombeds logga in på Trustpilot.
  4. När du väl har loggat in, välj vilka webbsidor du vill integrera med Zendesk. Om du förhandstaggar dina e-mailinbjudningar kan du aktivera alternativet Include pre-tags from your reviews on the Zendesk tickets.
  5. Nu är installationen klar och dina omdömen kommer att börja synas i Zendesk.

Om du vill ändra rättigheterna till rollen kan du välja appen under Admin i Zendesk och klicka på fliken Manage. Från samma ställe kan du även avinstallera appen.

Trustpilot ansvarar inte för några tredjepartslänkar i denna artikel, inklusive innehållet på andra webbsidor som artikeln länkar till.