​​Guide: Integrering av Zendesk

Genom att integrera Zendesk med Trustpilot kan du effektivisera din kundservice och hantera dina kundomdömen på ett smidigt sätt. Du får möjlighet att hantera alla dina omdömen från ett och samma ställe, vilket innebär att dina medarbetare kan interagera med dina företagsomdömen utan att behöva logga in på ditt Trustpilot-konto eller ens byta workflow.

Så fungerar integreringen mellan Zendesk och Trustpilot

En mer detaljerad förklaring

När Zendesk-integreringen väl upprättats kommer Zendesk automatiskt att skapa en ny ticket för varje nytt företagsomdöme som publiceras på Trustpilot. Zendesk letar efter nya omdömen och uppdaterar sig med bara några få minuters mellanrum (denna timing kontrolleras helt och hållet av Zendesk).

Alla offentliga svar på kundomdömen som skickas via Zendesk läggs till/uppdateras direkt i din kunds företagsomdöme utan fördröjning (caching kan dock förekomma), dvs. på precis samma sätt som om svaret hade skickats direkt från ditt Trustpilot-konto. Således blir alla offentliga svar synliga på Trustpilot, och om du skriver ett andra svar på samma omdöme kommer det senare att ersätta det tidigare.

Om en av dina kunder vid något tillfälle skulle ändra sitt företagsomdöme kommer det uppdaterade innehållet automatiskt att läggas till på samma ticket i Zendesk.

Funktioner som inte integreras

Tagging, rapportering och delning är funktioner som inte är tillgängliga från Zendesk-integreringen. Däremot finns det i varje ticket en länk till Trustpilot. Klicka på denna för att öppna företagsomdömet i fråga på ditt företagskonto på Trustpilot - här har du tillgång till tagging-, rapporterings- och delningsfunktionerna.

Så här ställer du in Trustpilots Zendesk-integrering

1. Gå till Zendesk och välj Admin-hjulet i hörnet längst ner till vänster. Gå till Channel Integrations och sedan Zendesk App Marketplace. (Alternativt kan du gå till Admin-hjulet, välja Marketplace och sedan Trustpilot Reviews app).
  2. Klicka på Free och välj i rullgardinsmenyn vilket Zendesk-konto appen ska kopplas till. Klicka därefter på Install.
  3. Välj en Title till appen och kryssa i rutan Channel Integrations terms. Klicka på Install.
    Observera att du kan ställa in rättigheterna för rollen (role permissions) så att du kan komma åt appen även från denna sida.
  4. När installationen är slutförd klickar du på Channel Integrations och väljer appen.
  5. Välj Accounts-fliken högst upp på sidan.
  6. Klicka på Add account så dyker ett popup-fönster upp där du ombeds logga in på Trustpilot.
  7. När du loggat in kan du välja vilken webbsida du vill importera omdömen från. (Detta gäller endast om du har tillgång till mer än en webbsida på Trustpilot).
  8. När du har gjort detta är installationen klar och dina omdömen kommer att börja synas i Zendesk.

OBS: Om du vill ändra rättigheterna till rollen kan du välja appen under Admin i Zendesk och klicka på fliken Manage. Från samma ställe kan du även avinstallera appen.