Uppgradera från Automatisk Feedback Service (AFS) 1.0 till 2.0

Att uppgradera sitt Trustpilot-konto från Automatisk Feedback Service (AFS) 1.0 till 2.0 är helt gratis. Beroende på vilken konfigurering du har behöver du gå igenom ett antal steg. I denna artikel hittar du en guide till aktivering av AFS 2.0 på ditt konto, uppdatering av ditt e-mail-alias och ersättande av TP-codes med Structured Data Snippets, samt våra rekommendationer och testalternativ.

Aktivera AFS 2.0 på ditt konto

Du kan aktivera AFS 2.0 genom att gå till Automatisk Feedback Service på ditt företagskonto och klicka på Uppgradera kostnadsfritt till AFS 2.0. När du fullföljt alla steg i guiden kommer inställningssidan för Automatisk Feedback Service att uppdateras så att den visar de nya inställningarna för AFS 2.0.

Skicka BCC-kopior till ditt nya AFS-e-mail-alias

För att vi ska kunna behandla dina beställningsbekräftelser med AFS 2.0 måste du uppdatera e-mail-aliaset med vilket du skickar BCC-kopior till Trustpilot. Denna guide vägleder dig genom stegen.

Ersätt eventuella TP codes med Structured Data Snippets

Om du använder särskilda TP-codes från AFS 1.0 i dina beställningsbekräftelser måste du gå över till att använda våra nya Structured Data Snippets i stället. Dessa strukturerade data-avsnitt förser vårt system med specialinformation på ett mycket mer effektivt sätt än TP-codes, eftersom de tillför fler funktioner till AFS. De gör det t.ex. möjligt att specificera tidpunkten för inbjudningsutskick, samt att bjuda in dina kunder till att lämna produktomdömen och serviceomdömen via samma inbjudan. Observera att du kan behöva uppgradera till ett annat paket för att få tillgång till vissa av de här funktionerna.

Läs mer om Structured Data Snippets för Automatisk Feedback Service (AFS)

AFS 2.0 förser vårt system med dina kunders namn och referensnummer med hjälp av Structured Data Snippets.

<script type="application/json+trustpilot">
{
  "recipientName": "Sven Svensson",
  "referenceId": "1234abcd",
  "recipientEmail": "kund@email.com"
}
</script>

Om du vill testa AFS 2.0

Ditt gamla e-mail-alias för AFS 1.0 kommer fortsätta att fungera i bakgrunden tills du byter ut din BCC-funktion till det nya e-mail-aliaset för AFS 2.0. Du kan således testa AFS 2.0 genom att manuellt skicka exempel på dina e-mail till ditt nya alias. Dessa e-mail bör struktureras likadant som de riktiga kund-e-mail du senare kommer att vidarebefordra.

Kompletta guider till AFS 2.0

Läs mer om AFS 2.0 i dessa guider: