Frågor och svar om användning av vitlistor på Trustpilot

Vad är en vitlista?

En vitlista är en lista eller ett register över enheter (t.ex. IP-adresser eller e-mailadresser) som blivit tilldelade särskilda rättigheter, tjänster, tillträden eller erkännanden. En vitlista med e-mailadresser eller domännamn tillåter t.ex. de listade enheterna att komma runt e-mailblockeringsprogram och spamfilter.

Kan jag lägga till Trustpilot på min servers vitlista?

Nej, det är tekniskt sett inte möjligt att lägga till NÅGON Trustpilot-tjänst på en vitlista. Vi använder nämligen ett molnbaserat system där IP-adresser och intervaller ändras dynamiskt hela tiden.

Detta innebär att någonting som fungerar just nu inte nödvändigtvis fungerar imorgon eller ens om en timme.

Hur kan jag använda vitlistning för Trustpilot?

Om du använder AFS för att skicka ut inbjudningar till dina kunder kan du skapa en vitlista med avsändardomäner som anger vilka domäner som tillåts utlösa inbjudningar. På så sätt vet Trustpilot vilka e-mail som tillåts utlösa inbjudningar till dina kunder. Dessa kan konfigureras på ditt Företagskonto: gå till Inbjudningar > Automatisk Feedback Service och skapa en vitlista med utlösardomäner under Inställningar.