Magento MultiStore Följ

OBS: Vi stödjer endast Magento CE 1.8.x till 1.9.x - Magento EE stöds EJ.

Om du har flera webbsidor som delar samma Magento-installation och önskar samla in omdömen separat för dessa, måste du slutföra följande anslutningsprocess för samtliga av dem.

Innan du börjar behöver du:

1. Ha klart för dig hur din Magento MultiStore är inställd. Läs Grunderna i hanteringen av Magento MultiStore för mer information.
  2. Ha tillgång till din Magento Admin-panel, eller till en utvecklare som har tillgång till din Magento Admin-panel eller till din Magento-databas.

Vilket butik ska jag välja?

Beroende på din Magento MultiStore-installation kan du välja att samla in omdömen för en eller flera butiker separat. Om du vill skicka inbjudningar för en hel Website väljer du ALL Stores (Store Groups) som är skapade under denna Website.

Store Views stöds inte av Trustpilots Magento-app. Alla e-mail skickas på samma språk och enligt den mall du valde vid installationen.

Som du kan se i exemplet nedan ska du välja både Store Group 1 och Store Group 2 i Multiple store-anslutningsfönstret om du vill skicka inbjudningar för alla beställningar som görs på SecondWebsite.com.

Hur hittar jag mitt Website ID och Store ID (Store Group ID)?

Gå till System > Manage Stores din Magento Admin-panel och för muspekaren över webbsidans/butikens hyperlänk i listorna under Website Name och Store Name, så dyker ditt ID upp som pop-up-text.

Om pop-up-texten inte dyker upp när du för muspekaren över en specifik butik i din version av Magento, kan du också klicka på butikens länk och titta i adressfältet där du kan se parametern group_id. Detta är ditt Store Name ID.

Steg-för-steg-instruktioner: Så ansluter du flera Magento-butiker

Anslut din första butik, t.ex. MainWebsite.com

1. Logga in på ditt företagskonto på Trustpilot och se till att du valt rätt webbsida, t.ex. MainWebsite.com
  2. Gå till fliken Integrationer i menyn till vänster och klicka på Gå till Apps-sidan
  3. Klicka på Magento
  4. Följ instruktionerna i installationsguiden till Magento-appen
  5. När du uppmanas välja en eller flera butiker, välj ENDAST det Store IDs (Store Group IDs) som tillhör den relevanta webbsidan, t.ex. MainWebsite.com
  6. På sista sidan klickar du på Trustpilot Dashboard för att återgå till kontrollpanelen på ditt företagskonto

Anslut nästa butik, t.ex. SecondWebsite.com

1. Byt webbsida högst upp på sidan i kontrollpanelen på ditt företagskonto - välj den du vill ansluta härnäst, t.ex. SecondWebsite.com
  2. Gå till fliken Integrationer och klicka på Gå till Apps-sidan
  3. Klicka på Magento
  4. Följ instruktionerna i installationsguiden till Magento-appen
  5. När du uppmanas välja en eller flera butiker, välj ENDAST det Store IDs (Store Group IDs) som tillhör webbsidan du nu önskar ansluta, t.ex. SecondWebsite.com
  6. Klicka på Trustpilot Dashboard för att återgå till kontrollpanelen på ditt företagskonto

För att ansluta ytterligare butiker repeterar du helt enkelt stegen under Anslut nästa butik.

Grunderna i hanteringen av Magento MultiStore

Magento MultiSource-konceptet är enkelt. Magento spänner över 4 hierarkiska nivåer: Global, Website, Store och Store View. Var och en av dessa har sin egen roll.

Global är den högsta nivån och syftar på hela Magento-installationen. Den inkluderar standardinställningar, lagerstatus och annan information som används i Stores (Store Groups) och Store Views.

Website är den näst högsta nivån och omfattar en eller flera butiker. Om du planerar att ha olika domännamn så hör de hemma på denna nivå. Ett domännamn - en webbsida. Prissättning, skatt, standardvaluta, betalning, frakt, produkter, kunder och beställningar hanteras också här.

Store (även kallat Store Group) är den näst lägsta nivån och en samling av Store Views. Den är en del av Website-nivån och används till att hantera kategorier och hur de visas i front-end. Multiple Stores kan dela kundvagnar, användarsessions, betalningsportaler osv., men var och en har sin egen katalogstruktur.

Store View är hierarkins lägsta nivå och den visuella representationen av butiken. Som regel används Store Views till att representera butiken genom olika språk, valutor (standardvaluta ställs in på Website-nivån) och designmallar.

Varje Magento-sida har alltid minst en Website, en Store och en Store View. När det kommer till MultiStore finns det flera olika varianter av hierarkier.

Exempel: Flera butiker - fler än en butik per webbsida

Exempel: Flera butiker - en butik per webbsida

Exempel i denna artikel:

I exemplet ovan innehåller MainWebsite.com 1 Store (Store Group) representerad på 3 olika språk - Engelska, Franska och Tyska. Den enda skillnaden mellan dessa olika Stores är språket; designen och funktionerna är desamma.

SecondWebsite.com har 2 konfigurerade Stores (Store Groups) och flera olika Store Views.