Google Search

Funktionen Google Search visar övergripande data om Google-sökningar, t.ex.: antalet visningar av din Trustpilot-profil, antalet klick till din Trustpilot-profil, genomsnittlig klickfrekvens samt genomsnittlig placering i sökresultat.

Logga in på ditt företagskonto och klicka på Statistik i menyn till vänster för att komma åt Google Search-funktionen. Klicka på fliken Google Search högst upp på sidan.

Impressions (visningar): Här kan du se hur många gånger din Trustpilot-profil dykt upp i organiska sökningar på Google.

Så här fungerar impressions: en URL-länk som t.ex. https://www.trustpilot.com/review/[COMPANYNAME] registrerar en visning när den dyker upp på en sökresultatssida.

Om sökresultats-URL:en dyker upp i form av ett enkelt sökresultat, som i exemplet ovan, registrerar URL:en en visning även om resultatet inte scrollas fram i rutan. Detta är Googles standardregel för impressions.

Om sökresultats-URL:en dyker upp i en Google Carousel måste resultatet scrollas fram i rutan för att en impression ska registreras.

Om sökresultats-URL:en dyker upp i en Featured Snippet eller i ett Rich Card tillämpas standardreglerna för impressions.

Clicks: Här kan du se hur många gånger folk har klickat sig vidare till din Trustpilot-profil från Googles sökresultat.

Average CTR % (click-through rate): Här kan du se din klickfrekvens, uträknat som (klick ÷ visningar) x 100

Average position:Här kan du se den genomsnittliga sidplaceringen ditt företag har haft i Googles sökresultat under en specifik tidsperiod. När du till exempel söker på ditt företag eller dina företagsomdömen på Google kan du se företagsprofilens position med omdömen och betyg från Trustpilot.

Search queries (sökfrågor): De sökfrågor som genererat impressions och clicks i Googles sökresultat. (Sökfrågor är de termer som använts för att hitta ditt företag och ditt företags omdömen på Google)

Raw data: Här kan du se data över antalet visningar, antalet klick, den genomsnittliga klickfrekvensen och den genomsnittliga placeringen för en specifik dag.