Har du en fråga? Låt oss hitta svaret.

​Inbjudningshistoriken

Inbjudningshistoriken ger en överblick över alla skickade inbjudningar oavsett leveransstatus, och du kan hålla utkik här efter eventuella fel i dina inbjudningsinställningar.

Välj filter

Du kan filtrera dina e-mail för att få en bättre överblick över vilka som har skickats, vilka som inte har kunnat levereras och vilka som fortfarande står i kö för leverans.

1. Under Inbjudningar klickar du på rullgardinsmenyn Välj filter och väljer därefter vilket filter du vill använda. Du kan filtrera efter e-mail eller referensnummer, metod, status eller datum.
  2. Välj eller ange begränsningarna för din filtrering, till exempel datumintervall, leveransmetod eller referensnummer, och klicka därefter på Filtrera.

Obs: Inbjudningar som skickats via unika länkar, Business Generated Links, integrerade omdömesformulär eller grundläggande länkar visas inte i din Inbjudningshistorik, då de inte skickats via Trustpilots system.

Exportera dina inbjudningar

Du kan exportera dina inbjudningar till en .csv-fil, till exempel om du vill importera inbjudningarna till ditt eget system eller hämta misslyckade inbjudningar för att skicka dem igen.

1. Under Inbjudningar klickar du på Exportera längst upp till höger på sidan.
  2. I fönstret Exportera inbjudningar till en .csv-fil väljer du om du vill att datan ska separeras med komman (,) eller semikolon (;).
  3. Klicka på Exportera för att ladda ner filen.

Obs: Den nerladdade filen innehåller de senaste 1 000 inbjudningarna i inbjudningshistoriken. Filter kan inte användas för att påverka den exporterade listan.

Avbryt inbjudningar

Om du vill avbryta alla dina köade inbjudningar klickar du på den röda knappen Avbryt inbjudningar längst upp till höger på sidan.

Det går inte att avbryta enskilda inbjudningar, och du kan inte återaktivera inbjudningar som avbrutits.

Kolumnerna i inbjudningshistoriken

Din inbjudningshistorik innehåller följande kolumner:

• Kundens e-mail – E-mailadressen till kunden som ska ta emot inbjudan.
  • Status – Visar statusen på varje inbjudan och ändras automatiskt beroende på var i utskicksprocessen inbjudan befinner sig.
  • Upprättad – Datumet då inbjudan skapades. För inbjudningar som skickats via vår Automatiska Feedback Service visas datumet då Trustpilot tog emot det utlösande e-mailet.
  • Skickad – Datumet då inbjudan skickades till mottagaren.
  • Referensnummer – Det unika ID som du angav när du skapade inbjudan.

Om du har problem med misslyckade leveranser som du inte själv kan lösa får du gärna höra av dig till vårt supportteam.

Inbjudningsdetaljer

När du klickar på en inbjudan visas fler detaljer om den. Dessa innehåller följande information:

• Namn: Mottagarens namn. Du kan ändra detta fram till dess att inbjudan levereras. Om det inte finns något kundnamn används standardnamnet "kund", vilket översätts till språket du ställt in i mallinställningarna.
  • E-mail: Mottagarens e-mailadress. Detta fält är obligatoriskt för skapandet av en inbjudan och kan ej konfigureras. Om ingen e-mailadress anges kan inbjudan inte skickas.
  • Referensnummer: Det unika ID:t för köp- eller serviceupplevelsen.
  • Upprättad: Tiden och datumet då inbjudan skapades.
  • Status: Inbjudans aktuella status.
  • Skickad: Tiden och datumet då inbjudan skickades.
  • Inbjudningspåminnelse: Ett statusfält som visar huruvida inbjudningspåminnelsen är aktiverad, schemalagd eller skickad.
  • Metod: Den inbjudningsmetod du använder.
  • Avsändarnamn: Det namn som visas i e-mailets avsändarfält.
  • Avsändar-e-mail: Den e-mailadress som visas i e-mailets avsändarfält.
  • Svars-e-mail: Den e-mailadress som mottagaren svarar till om denne klickar på Svara i sin inkorg.
  • Land: Kundens land och målsidans språkkod, t.ex. sv-SE för svenska (Sverige).