Guide: Implementering av Trustpilot Reviews-appen i Hootsuite

Med vår Trustpilot Reviews App till Hootsuite kan du enkelt använda dina omdömen som en del av din marknadsstrategi för sociala medier. Med hjälp av appen kan du antingen dela dina omdömen direkt på ett eller flera sociala nätverk eller schemalägga dem så att de publiceras vid ett senare tillfälle. Dessutom kan du använda appen till att övervaka din kundfeedback och snabbt besvara omdömen via Hootsuite.

Så här installerar och konfigurerar du din Trustpilot Reviews App i Hootsuite

1. Gå till kontrollpanelen i Hootsuite och klicka på App Directory i startmenyn
  2. Sök på "Trustpilot Reviews" i popup-fönstret och klicka därefter på Install App

Nu när du har installerat din Trustpilot Reviews App kan du skapa en eller flera streams innehållande dina Trustpilot-omdömen.

Du kan läsa mer om Streams i Hootsuite Help Center.

Så här skapar du en stream med dina Trustpilot-omdömen

Observera att du måste logga in på ditt företagskonto på Trustpilot innan du kan skapa en stream med dina Trustpilot-omdömen.

1. Logga in på ditt företagskonto på Trustpilot via Trustpilot Reviews App genom att klicka på knappen Logga in på ditt företagskonto.

OBS: Om du har tillgång till flera webbsidor via ditt företagskonto på Trustpilot kommer följande skärmbild att visas:

Här väljer du vilken webbsidas omdömen du vill visa i din stream. Välj en webbsida från rullgardinsmenyn och klicka på Spara och visa.

Du kan endast visa omdömen från en webbsida per stream. Om du vill se omdömen från flera webbsidor kan du lägga till flera streams i Hootsuite.

1. När du loggar in kommer omdömena att visas i din stream.

Så här delar du omdömen via Hootsuite

1. Om du vill dela ett omdöme via Hootsuite för du muspekaren över omdömet i streamen och klickar på ikonen Dela omdöme som dyker upp i hörnet längst upp till höger (se skärmdump nedan). Klicka på denna ikon för att påbörja delningen.
  2. Nu visas ett Hootsuite-fönster med ett förifyllt (men redigerbart) citat från omdömet, samt en länk till omdömet på Trustpilot. Här kan du välja om du vill dela omdömet direkt i ett eller flera av dina sociala nätverk, eller om du vill schemalägga det för delning vid ett senare tillfälle.

Så här kan det se ut när du delar ett omdöme på Twitter:

Så här besvarar du ett omdöme via Hootsuite

1. Om du vill besvara ett omdöme för du muspekaren över omdömet i streamen och klickar på ikonen Besvara omdöme som dyker upp i hörnet längst upp till höger. Skriv ditt svar och klicka på Svara. Efter att ditt omdöme publicerats kan du alltid gå tillbaka och redigera eller radera det. Detta kan du göra direkt i Hootsuite.

Övriga inställningar: filtrera, uppdatera, radera och logga ut

Filtrera:

Om du vill övervaka omdömen med ett visst stjärnbetyg klickar du på trattikonen. Här kan du filtrera dina omdömen efter stjärnbetyg och/eller svarsstatus.

OBS: Det går att ha flera parallella streams innehållande omdömen från samma webbsida. Du kan t.ex. ha en stream som visar 1-, 2- och 3-stjärniga omdömen, och en annan som visar 4- och 5-stjärniga omdömen.

Uppdatera:

Nya omdömen kommer att läggas till i din stream baserat på dina Auto Refresh-inställningar. Du kan ändra dessa inställningar genom att klicka på nedåtpilen i hörnet längst upp till vänster. Du kan också uppdatera manuellt genom att klicka på cirkelpilen längst upp till höger i din stream.

Radera:

Om du vill radera en stream klickar du på ikonen med de lodräta prickarna i hörnet längst upp till höger i streamen, och därefter på Delete Stream i rullgardinsmenyn.

Logga ut:

Om du vill logga ut från din Trustpilot Reviews App klickar du på kugghjulet i hörnet längst upp till höger i appen, och därefter på Log out i rullgardinsmenyn.