Hur hanterar vi användares missbruk av Meddela Compliance-funktionen? Följ

Hur fungerar Trustpilots 'Meddela Compliance'-funktion?

Trustpilot-användare kan upplysa oss om omdömen som strider mot våra Riktlinjer för användare med hjälp av vår 'Meddela Compliance'-process. Denna sätts igång när du klickar på flaggikonen under ett omdöme.

När du klickar på flaggikonen dyker det upp ett popup-fönster där du ombeds förklara problemet. Använd detta fönster till att förklara överträdelsen i detalj, och på så sätt hjälpa oss i vår utredning.

Vem kontrollerar 'Meddela Compliance'-funktionen?

Trustpilot har ett manstarkt Compliance-team som skyddar vår plattform och säkrar att de tjänster vi erbjuder ständigt håller toppklass. De utreder vartenda flaggat omdöme.

Dock bör våra användare vara medvetna om att vi inte alltid kan tillhandahålla detaljerade uppgifter om enskilda omdömens utredningsprocess eller resultat, även om vi såklart är tacksamma för all hjälp vi får när det kommer till att följa upp uppseendeväckande aktiviteter på vår plattform. Detta beror på att vi måste förhålla oss till vissa integritetsregler.

Vi ber dock användarna i fråga att redigera sina omdömen om de strider mot våra Riktlinjer för användare. I de fall omdömena inte går att redigera så att de håller sig inom vårt regelverk tar vi bort dem från vår plattform och lägger dem offline.

Vad räknas som missbruk av vår 'Meddela Compliance'-funktion?

Vår 'Meddela Compliance'-funktion skall endast användas när en användare verkligen anser att ett omdöme strider mot våra Riktlinjer för användare. Missbruk av denna funktion innefattar (men är inte begränsat till) följande:

Meddelande av äkta omdömen som följer våra riktlinjer i avsikt att få dem borttagna

Exempel: Trustpilot-användaren Sven flaggar 15 av Företag B:s omdömen, eftersom han har haft en dålig upplevelse med företaget och inte tycker att det förtjänar en bra TrustScore. Sven kan inte specificera hur omdömena strider mot våra Riktlinjer för användare - han gillar bara inte Företag B.

Meddelande av samma omdöme igen, efter att vårt Compliance-team har verifierat att omdömet är i linje med våra Riktlinjer för användare

Exempel: Trustpilot-användaren Sven ser att ett av de 5-stjärniga omdömena på Företag B:s profil som han flaggade förra månaden ligger kvar på Trustpilot. Efter att Sven flaggade omdömet utreddes det av Trustpilots Compliance-team som kom fram till att det inte strider mot våra Riktlinjer för användare. Därför är omdömet återinsatt. Sven gillar inte Företag B, så han flaggar omdömet igen.

Meddelande av en konkurrerande domäns positiva omdömen

Exempel: En anställd hos Företag D hittar sin huvudkonkurrents domän på Trustpilot och flaggar alla dennes 4- och 5-stjärniga omdömen. Den anställda på Företag D försöker skada konkurrentens rykte.

Vad händer om vi misstänker missbruk?

Om vårt Compliance-team upptäcker möjligt missbruk av 'Meddela Compliance'-funktionen utreder de och följer upp det direkt med användaren i fråga.

Vilka åtgärder vidtar vi när vi upptäcker missbruk av vår 'Meddela Compliance'-funktion?

Användarbeteendet vi beskriver ovan anser vi vara ett brott mot våra Riktlinjer för användare. Alla som har registrerat sig på Trustpilot har godkänt dessa riktlinjer. Vidare är det ett grovt brott mot våra Villkor. Detta ser vi allvarligt på.

Om vi kan dokumentera missbruk av våra tjänster skickar vi vanligtvis en varning till användaren i fråga där vi informerar denne om problemet/problemen och begär att det/de upphör. Om användaren ändå fortsätter med beteendet kan Compliance-teamet komma att blockera dennes tillgång till sitt konto.

OBS: Trustpilot har även en whistleblower-funktion. Här kan du läsa om den.