Hur hanterar vi missbruk av vår Meddela Compliance-funktion?

Hur fungerar Trustpilots Meddela Compliance-funktion?

Trustpilot-användare kan upplysa oss om omdömen som strider mot våra användarriktlinjer med hjälp av vår Meddela Compliance-process. Klicka helt enkelt på flaggikonen under ett omdöme.

När du klickar på flaggikonen dyker det upp ett popup-fönster där du ombeds förklara problemet. Använd detta fönster till att förklara överträdelsen i detalj, och på så sätt hjälpa oss i vår utredning.

Vem kontrollerar Meddela Compliance-funktionen?

Trustpilot har ett manstarkt Compliance-team som skyddar vår plattform och säkrar att de tjänster vi erbjuder ständigt håller toppklass. De utreder vartenda flaggat omdöme.

Dock bör våra användare vara medvetna om att vi inte alltid kan tillhandahålla detaljerade uppgifter om utredningsprocessen eller resultatet för enskilda omdömen, även om vi såklart är tacksamma för all hjälp vi får när det kommer till att följa upp uppseendeväckande aktiviteter på vår plattform. Detta beror på att vi måste förhålla oss till vissa integritetsregler.

Vi ber dock användarna i fråga att redigera sina omdömen om de strider mot våra användarriktlinjer. I de fall omdömena inte går att redigera så att de håller sig inom vårt regelverk, tar vi bort dem från vår plattform och förvarar dem offline.

Vad räknas som missbruk av Meddela Compliance-funktionen?

Vår Meddela Compliance-funktion ska endast användas när en användare verkligen anser att ett omdöme strider mot våra användarriktlinjer. Missbruk av denna funktion innefattar (men är inte begränsat till) följande:

Meddelande av äkta omdömen som följer våra riktlinjer i syfte att få dem borttagna

Exempel: Trustpilot-användaren Sven flaggar 15 av Företag B:s omdömen, eftersom han har haft en dålig upplevelse med företaget och inte tycker att de förtjänar en bra TrustScore. Sven kan inte specificera på vilket sätt omdömena strider mot våra användarriktlinjer - han gillar bara inte Företag B.

Meddelande av samma omdöme igen, efter att vårt Compliance-team har verifierat att omdömet inte strider mot våra användarriktlinjer

Exempel: Trustpilot-användaren Sven ser att ett av de 5-stjärniga omdömena på Företag B:s profil som han flaggade förra månaden ligger kvar på Trustpilot. Efter att Sven flaggade omdömet utreddes det av Trustpilots Compliance-team, som kom fram till att det inte strider mot våra användarriktlinjer. Därför är omdömet återinsatt. Sven gillar inte Företag B, så han flaggar omdömet igen.

Meddelande av en konkurrerande domäns positiva omdömen

Exempel: En anställd hos Företag D hittar sin huvudkonkurrents domän på Trustpilot. Hen flaggar alla 4- och 5-stjärniga omdömen i syfte att skada konkurrentens rykte.

Vad händer om vi misstänker missbruk?

Om vårt Compliance-team upptäcker misstänkt missbruk av Meddela Compliance-funktionen utreder de och följer upp saken direkt med användaren i fråga.

Vilka åtgärder vidtar vi när vi upptäcker missbruk av Meddela Compliance-funktionen?

Användarbeteendet vi beskriver ovan anser vi vara ett brott mot våra användarriktlinjer. Alla som har registrerat sig på Trustpilot har godkänt dessa riktlinjer. Vidare är det ett grovt brott mot våra villkor. Vi tar dessa överträdelser och brott på stort allvar.

Om vi kan dokumentera att en användare har missbrukat våra tjänster, så skickar vi normalt en varning för att informera om problemet och be användaren att sluta med det. Om användaren ändå fortsätter, eller om missbruket är särskilt allvarligt, kan Compliance-teamet komma att blockera användarens tillgång till sitt konto.

Obs: Trustpilot har även en whistleblower-funktion. Här kan du läsa mer om hur den fungerar.