Så här importerar du produktomdömen från tredje part till Trustpilot

Denna funktion ingår i tilläggsmodulen Product Reviews.

Skaffa modulen

Om du har samlat in produktomdömen via andra källor eller omdömesplattformar och vill samla dessa på en och samma plats, kan du importera dessa till Trustpilot.

Integrerade omdömen från andra källor kan inkluderas i ditt stjärnbetyg. Du kan också använda Google Ads för att framhäva specifika sökresultat, så att dina produkters stjärnbetyg visas i organiska sökningar. Så här gör du:

Skapa en fil med dina produktomdömen

Det första du behöver göra är att skapa en fil som innehåller de omdömen som du vill integrera. Skapa ett kalkylblad och ange uppgifterna i följande ordning:

1. Kundnamn
  2. Produktnamn
  3. SKU:er – Säkerställ att dina SKU:er matchar de SKU:er som du använder för dina produktomdömen på Trustpilot.
  4. Omdömets innehåll
  5. Stjärnbetyg (1 till 5 utan decimaler)
  6. Datum och tidpunkt – formatera datum och tidpunkt enligt ISO 8601 (t.ex. 2015-11-21T01:51:17+00:00).

Obs: Du behöver inte inkludera dessa fält som kolumnrubriker i ditt kalkylblad.

Spara din fil iCSV-format (separerad med semikolon). Informationen i filen ska formateras så här:

"Erik";"Produktnamn 1";"sku1";"Bra produkt!";"5";"2015-11-21T01:51:17+00:00"
  "Anna";"Produktnamn 2";"sku2";"Dålig produkt :-(";"1";"2015-11-21T01:51:17+00:00"
  "Maria";"Produktnamn 3";"sku3";"Produkten är okej…";"3";"2015-11-21T01:51:17+00:00"

Att tänka på när du formaterar din fil:

• Datumet är valfritt. Om du väljer att inte inkludera ett datum, kommer vårt system att ange det datum då filen laddades upp.
  • Tänk på att separera alla fält med semikolon och inte kommatecken. Detta kan du göra genom att spara din fil i CSV-format med semikolon som skiljetecken.
  • Alla inkluderade individuella data måste anges med dubbla citattecken.
  • Om dina omdömen innehåller dubbla citattecken, kan du ersätta dem med enkla citattecken. Exempel kan "Jag älskar min "nya" kamera!" ändras till "Jag älskar min 'nya' kamera!". Funktionen Hitta och ersätt kan hjälpa dig genomföra dessa ändringar i ditt kalkylblad.

Importera dina produktomdömen

När du har lagt till alla omdömesdata och din fil har sparats i .CSV-format, kan denna importeras till Trustpilot.

1. Gå in på ditt företagskonto > Produktomdömen > Tredjepartsomdömen. Klicka på Importera omdömen.
  1. En ruta kommer att dyka upp. Acceptera villkoren och klicka på Fortsätt.
  1. Dra dina CSV-filer in på filpanelen.
  1. Titta igenom innehållet i filen och klicka på Bekräfta för att slutföra importen av dina omdömen.

Obs: Om du får ett felmeddelande kan detta bero på att obligatoriska fält saknas eller inkorrekt formattering. Klicka på Visa fel för mer information.

När dina omdömen har importerats kan du visa upp dem på din webbsida med hjälp av vår Product Reviews MultiSource SEO TrustBox. Denna TrustBox gör det möjligt för sökmotorer att indexera innehållet och kan användas för att visa Rich Snippets i sökresultat på Google.

Viktig information gällande Google Shopping

Notera att dina importerade omdömen från tredje part inte visas i Google Shopping. De räknas med i ditt samlade stjärnbetyg för den specifika produkten och Rich Snippets, men skickas inte till Google Shopping.