Trustpilots BigCommerce-integration

Kom igång nu

Med vår BigCommerce-integration kan du automatisera din insamling av företags- och produktomdömen, lägga till flera TrustBox-widgets, och bjuda in kunder till att skriva omdömen. I denna artikel visar vi hur du kommer igång.

Obs: Vi har för närvarande ingen testmiljö tillgänglig. Och denna integration är inte kompatibel med Internet Explorer.

Installera integrationen

1. Gå in på ditt företagskonto och navigera till Integrationer > E-handel > BigCommerce. Klicka på Anslut.
  2. Du kommer att omdirigeras till Trustpilot Reviews-sidan på ditt BigCommerce-konto. Därifrån klickar du på Install.
  3. Granska villkoren och kryssa i rutan för att acceptera. Klicka sedan på Confirm.
  4. Välj din Business-Unit från rullgardinsmenyn. Välj kryssrutan för att godkänna villkoren. Klicka på Confirm.

Konfigurera integrationen

När du har installerat integrationen visas Trustpilot Reviews-fliken på din administratörspanel för BigCommerce. Du hittar den under Apps på den vänstra panelen. Härifrån kan du ändra dina inställningar.

Konfigurera dina inbjudningar

En beställning från din BigCommerce-webbutik utlöser automatiskt ett e-mail till kunden med en inbjudan till att skriva ett omdöme om ditt företag på Trustpilot. Så här ställer du in inbjudningar:

1. Från din administratörssida på BigCommerce navigerar du till Apps > Trustpilot Reviews.
  2. Under Invitations konfigurerar du inbjudningsutlösaren Invitation trigger genom att välja mellan två alternativ. Välj Order confirmed om du vill att inbjudningar ska skickas till dina kunder när deras beställning bearbetas. Välj Order completed om du vill att inbjudningar ska skickas till dina kunder först när beställningen är avklarad.
  3. Du kan också anpassa ytterligare inställningar under Sender name, Reply-to email, Trustpilot website, Send delay, Language of email template, och Email template.
  4. Klicka på Save changes.

Inkludera produktomdömesinbjudningar

Om du använder dig av Trustpilots produktomdömen för ditt företag kan du slå på alternativet att inkludera dem i dina e-mailinbjudningar.

1. Från din administratörssida på BigCommerce navigerar du till Apps > Trustpilot Reviews. Klicka på Product Reviews
  2. Använd on/off-knappen Enable to start getting product reviews under Turn product review invitations on för att aktivera produktomdömesinbjudningar.
  3. Fyll i SKU (Stock Keeping Unit), GTIN (Global Trade Item Number) och MPN (Manufacturer Part Number). Dessa fält är valfria.
  4. Klicka på Save changes.

Bjud in kunder

Du kan bjuda in kunder från den senaste veckan upp till de senaste 6 månaderna.

1. Från din administratörssida på BigCommerce navigerar du till Apps > Trustpilot Reviews. Klicka på Past Orders.
  2. Välj önskad tidsperiod under Select all your orders from the past.
  3. Klicka på Sync up orders för att spara.

Lägg till eller radera en TrustBox

Du kan lägga till flera TrustBox-widgets på din webbsida med din BigCommerce-integration.

1. Från din administratörssida på BigCommerce navigerar du till Apps > Trustpilot Reviews. Klicka på TrustBox.
  2. Klicka på Try it out. Välj den Trustbox som du vill använda.
  3. Välj vilken sida du vill placera Trustboxen på. Du kan sedan förhandsgranska TrustBoxen genom att dra och släppa den på din webbsida.
  4. Om du är nöjd med positioneringen och konfigurationen av din TrustBox klickar du på Publish changes.
  5. Om du vill ta bort en TrustBox från din webbsida, för du muspekaren över TrustBoxen och klickar på papperskorgen. Klicka på Publish changes.

Koppla från integrationen

Du kan koppla från integrationen när du vill. Följ bara dessa steg:

1. Från din administratörssida på BigCommerce navigerar du till Apps > Trustpilot Reviews.
  2. Klicka på Clear the Integration Key under Settings. Klicka därefter på Save changes.

Om du vill ta bort integrationen:

1. Från din administratörssida på BigCommerce navigerar du till Apps > My Apps.
  2. Hitta Trustpilot Reviews och klicka sedan på Uninstall.

Obs: Trustpilot ansvarar inte för några tredjepartslänkar i denna artikel, inklusive innehållet på andra webbsidor som artikeln länkar till.