Trustpilots kostnadsfria BigCommerce-app: så laddar du ner, installerar och konfigurerar den

När dina befintliga kunder pratar om ditt företag lyssnar dina potentiella kunder.

Börja samla in omdömen redan idag!

Med Trustpilots kostnadsfria BigCommerce-app kan du automatisera din insamling av företags- och produktomdömen. Med denna app kan du också lägga till flera TrustBox-widgets och bjuda in tidigare kunder till att lämna omdömen.

I denna artikel kan du läsa om hur du ansluter Trustpilot till BigCommerce.

Obs: Denna integration är utvecklad för företag som använder BigCommerces e-handelsplattform. Använder du en annan plattform? Här hittar du våra andra integrationer. Tänk på att om du använder andra automatiska inbjudningsmetoder, behöver du inaktivera dem för att undvika att skicka dubbla inbjudningar till dina kunder.

Fördelar med BigCommerce-appen

• Automatisera dina omdömesinbjudningar: Varje ny beställning utlöser ett e-mail till kunden med en inbjudan till att lämna ett omdöme om ditt företag på Trustpilot.
  • Skicka omdömesinbjudningar till dina tidigare kunder.
  • Lägg till flera TrustBox-widgets i din webbutik.

Anslut till BigCommerce-appen

Så ansluter du Trustpilot till BigCommerce:

1. Gå till ditt företagskonto > integrationer > e-handelsintegrationer > BigCommerce och klicka på Anslut.
  2. Logga in på ditt BigCommerce-konto när du blir ombedd.
  3. Klicka på Install under Trustpilot Reviews.
  4. Läs villkoren för åtkomstbehörighet och klicka på Confirm.
  5. Om du blir ombedd: logga in med uppgifterna till ditt företagskonto på Trustpilot.
  6. Läs de juridiska villkoren och bekräfta genom att klicka på kryssrutan för I understand and accept the above och klicka sedan på Confirm.

När du har installerat appen, kan du:

• Ändra dina inställningar för omdömesinbjudningar och välja din inbjudningsutlösare.
  • Aktivera produktomdömesinbjudningar, om du använder Trustpilots produktomdömen.
  • Bjuda in tidigare kunder till att lämna omdömen.
  • Lägga till flera TrustBox-widgets.

Konfigurera inbjudningsutlösaren

1. Under General kan du konfigurera vad som ska utlösa utskick av omdömesinbjudningar till dina kunder.
  2. Välj din Inbjudningsutlösare i rullgardinsmenyn.
    • Välj Order confirmed om du vill bjuda in dina kunder när status på din BigCommerce-order är "Awaiting Fulfillment", "Awaiting Shipment" eller "Awaiting Pickup".
    • Välj Order completed om du vill bjuda in dina kunder när status på din BigCommerce-order är "Shipped" eller "Completed".
  3. Klicka på Save changes.

Uppdatera dina inbjudningsinställningar

Du kan uppdatera dina inbjudningsinställningar under Invitations. Här kan du anpassa:

• Sender Name: Den avsändarinformation som visas i kundernas inkorgar när de tar emot dina omdömesinbjudningar. För närvarande är avsändarens e-mail som standard Trustpilots e-mailadress noreply.invitations.
  • Reply-to Email: Den e-mailadress du vill att dina kunder ska använda om de vill svara på dina e-mail.
  • Trustpilot website: Den målsida på Trustpilot som du vill att dina kunder ska skickas till för att skriva sina omdömen, till exempel www.trustpilot.com eller se.trustpilot.com.
  • Send Delay: Antalet dagar som du vill avvakta innan din omdömesinbjudan skickas till din kund. Den maximala fördröjningen är 90 dagar.

Skicka produktomdömesinbjudningar

Med BigCommerce-appen kan du skicka produktomdömesinbjudningar om du använder Trustpilots produktomdömesfunktion.

1. Klicka på Product Reviews och använd on/off-knappen för att aktivera Product review invitations.
  2. Under SKU (Stock Keeping Unit), välj ett SKU-fält i rullgardinsmenyn för att ange var dina SKU:er sparas. Du måste välja ett alternativ om du vill kunna skicka produktomdömesinbjudningar.
    • Klicka på länken Check that all your products have SKUs för att säkerställa att alla dina produkter har sparade SKU:er. Om det saknas data, kan du gå tillbaka till Admin products och uppdatera fältet med den saknade SKU-informationen.
  3. Du kan också välja GTIN- och MPN-fälten i rullgardinsmenyn, men dessa är valfria.
  4. När du är klar klickar du på Save changes.

Bjud in tidigare kunder till att lämna omdömen

Med BigCommerce-appen kan du bjuda in kunder från de senaste 7 dagarna upp till de senaste 6 månaderna.

1. Välj önskat tidsintervall i Past Orders och klicka på Sync up orders.
  2. Om en order inte synkroniserades korrekt, kan du försöka skicka inbjudan igen genom att klicka på Re-sync.

Lägg till en TrustBox med BigCommerce-appen

Du kan lägga till flera TrustBox-widgets på dina webbsidor med BigCommerce-appen.

1. Gå till BigCommerce Admin > Trustpilot App och välj Try it out under fliken TrustBox. Här hittar du en lista över tillgängliga TrustBoxar och en förhandsgranskning av din webbutik.
  2. Dra och släpp en TrustBox på förhandsgranskningen av din webbsida. Du kan placera TrustBoxar på din målsida, kategorisida eller produktsida.
    • För att placera din TrustBox på en annan sida, klicka på Add a new page och ange den specifika webbadressen.
  3. Konfigurera din TrustBox genom att föra markören över den och klicka på Customize. Du kan anpassa placeringen, färgtemat, bredden, höjden, språket samt välja om TrustBoxen ska placeras vertikalt eller horisontellt.
  4. För att publicera TrustBoxen på din webbsida klickar du på Publish Changes.
    • Om du använder temat Legacy BigCommerce Blueprint, ska du kopiera TrustBox-skriptet och sätta in det i <HEAD>-sektionen på din webbsida. Du hittar mer information i vår implementeringsguide.

Obs: Om du väljer en Trustbox med produktomdömen, uppdateras attributen data-sku automatiskt. Kom ihåg att lägga till den på din produktsida.

Obs: Vi har för närvarande ingen testmiljö tillgänglig.

Trustpilot ansvarar inte för några tredjepartslänkar i denna artikel, inklusive innehållet på andra webbsidor som artikeln länkar till.