​Guide: BigCommerce-appen

BigCommerce är en av apparna vi byggt för att kunna erbjuda företag ett smidigt sätt att bjuda in sina kunder till Trustpilot för att lämna omdömen. BigCommerce-appen ger Trustpilot tillgång till all nödvändig data från din webbutik och som den sedan skickar direkt till våra inbjudningstjänster.

Några saker som är viktiga att känna till om BigCommerce-appen:

• Appen använder BigCommerces webhook-events. För att kunna skicka ut omdömesinbjudningar behöver appen få tillåtelse att:
    • Se beställningar
    • Se produkter
    • Se allmän butiksinformation
    • Se viss kundinformation (namn, e-mail)
    • Se och modifiera viss butiksinformation (Denna information kommer endast att användas till att bjuda in dina kunder att lämna omdömen om dig på Trustpilot.)
  • Appen skickar ut Trustpilot-inbjudningar varje gång en ny order skapas i din BigCommerce-webbutik. Kom ihåg att det går att:
    • Ställa in en inbjudningsfördröjning på upp till 3 månader
    • Samla in produktomdömen vid sidan av företagsomdömena
  • Du kan bjuda in tidigare kunder (upp till ett år tillbaka)
  • Vi rekommenderar att du stänger av AFS under tiden du implementerar BigCommerce-appen

Såhär installerar du BigCommerce-appen steg för steg:

ANSLUTNING

1. Gå till Integreringar > Appar på ditt Företagskonto, välj BigCommerce och klicka på Anslut nu
  2. Du kommer att omdirigeras och uppmanas att logga in på ditt Företagskonto om du inte redan är inloggad.
  3. Installera Trustpilot Reviews-appen genom att klicka på Install-knappen.
  4. Bekräfta installationen genom att klicka på Confirm-knappen.

Genom att installera Trustpilot Reviews ger ditt företag Trustpilot tillåtelse att:

• Se beställningar
  • Se produkter
  • Se allmän butiksinformation
  • Se viss kundinformation (namn, e-mail)
  • Se och modifiera viss butiksinformation
  1. Välj vilken webbutik du vill integrera med Trustpilot Reviews-appen.

Obs: det här steget tillämpas bara om du har mer än en webbsida registrerad hos Trustpilot.

INSTÄLLNINGAR

1. När du anslutit din webbsida till Trustpilot Reviews-appen blir du omdirigerad till Inställningssidan, där du kan konfigurera dina inbjudningsinställningar:
  • Avsändarnamn och Avsändar-e-mail: Avsändarinformationen som syns i kundens inkorg när denne tar emot omdömesinbjudningen (obs: för närvarande är Avsändar-e-mail alltid den förvalda Trustpilot-e-mailen "noreply.invitation").
  • Svars-e-mail: E-mailadressen du vill att dina kunder ska använda för att besvara din inbjudan. (Svars-e-mail kan läggas till och verifieras via Automatisk Feedback Service-sidan.)
  • Trustpilot-webbsida: Den Trustpilot-sida du vill att dina kunder ska skickas till för att skriva sina omdömen.
  • Inbjudningsutlösare: Den aktivitet i BigCommerce som ska utlösa en ny omdömesinbjudan till Trustpilot. För närvarande stödjer vi aktiviteten Order Skapad.
  • Fördröjning av utskick: Antalet dagar mellan den utlösande aktiviteten och utskicket av inbjudan (max 3 månader).
  • Bjud in tidigare kunder: Tillåter dig att bjuda in kunder som du (mellan 7 dagar och ett år) tidigare gjort affärer med. (Obs: Om detta alternativ saknas har du redan gått igenom inställningarna en gång. Frånkoppla integrationen och börja om från början för att få tillgång till det igen).

E-MAIL-MALL

1. Välj vilken mall du vill skicka ut till dina kunder. Mallarna i rullgardinsmenyn kommer från mallbiblioteket i dina manuella omdömesinbjudningar. Du kan komma åt och redigera mallarna för dina manuella omdömesinbjudningar under Redigera din mall-fliken på ditt företagskonto. Läs mer här.

Förhandsgranska inbjudan genom att skicka ett test-e-mail till dig själv (endast för företagsomdömen). Slutför inställningarna genom att klicka på Fortsätt-knappen.

BEKRÄFTELSE

1. Dina inställningar ska nu vara slutförda och dina omdömesinbjudningar kommer inom kort att skickas ut till dina kunder. Härifrån kan du gå tillbaka och redigera dina inbjudningsinställningar i BigCommerce-appen.

Tips: Nu när du har kommit igång med att samla in omdömen kan du lära dig hur du visar upp dem med en TrustBox

FRÅNKOPPLING

Om du vill avbryta förbindelsen med appen rekommenderar vi att du gör det direkt från BigCommerce. Om du frånkopplar appen via Trustpilots Dashboard efter det att installationen är slutförd, kommer den inte att avinstalleras helt i BigCommerce, och du kommer att få ett felmeddelande om du försöker öppna appen.

Kända problem

Om du avbryter installationen måste appen avinstalleras från BigCommerce-sidan, och installationsprocessen påbörjas på nytt.

Om du under installationens gång klickar på Tillbaka eller Uppdatera i din browser kommer processen att avbrytas. Appen måste då avinstalleras via BigCommerce-sidan och installationsprocessen påbörjas på nytt.