Så använder du Automatisk Feedback Service (AFS)

Kom igång nu

Automatisk Feedback Service är en inbjudningsmetod som du kan använda för att automatisera din insamling av produkt- och företagsomdömen.

I den här artikeln går vi stegvis igenom hur du använder Automatisk Feedback Service (AFS) för att kunna bjuda in dina kunder automatiskt.

Vad är AFS?

AFS skickar automatiskt ut e-mailinbjudningar till dina kunder efter att de haft köp- eller serviceupplevelser. När en kund genomför ett köp hos ditt företag, får kunden en beställningsbekräftelse via e-mail. Om du skickar en BCC-kopia av beställningsbekräftelsen till Trustpilot aktiveras AFS, och en omdömesinbjudan skickas till kunden i fråga.

Så ställer du in AFS

1. Gå in på ditt företagskonto > Samla in omdömen > Automatisk Feedback Service.
  2. På sidan hittar du din unika Trustpilot-mailadress, som du kan kopiera genom att klicka på Kopiera e-mailadress.
  3. Lägg till denna e-mailadress som BCC-mottagare på de beställningsbekräftelser du skickar till dina kunder. Det här gör du i inställningarna för ditt e-handels-, CRM- eller faktureringssystem.

Obs: BCC står för "Blind Carbon Copy", och används för att skicka e-mail till andra utan huvudmottagarens kännedom.

När du skickar en beställningsbekräftelse till en kund, kommer en omdömesinbjudan automatiskt schemaläggas för utskick.

För att kontrollera att automatiseringen fungerar som den ska kan du gå igenom din Inbjudningshistorik, där du ser dina schemalagda och skickade omdömesinbjudningar.

Även om du inte kan lägga till Trustpilot som BCC-mottagare i dina e-mail till kunderna, kan du fortfarande använda AFS. Du behöver då använda en Structured Data Snippet för att inkludera din unika Trustpilot-mailadress i mallen för dina beställningsbekräftelser. Du kan läsa om hur lägger du till en Structured Data Snippet för Automatisk Feedback Service (AFS) här.

Obs: Om du använder en äldre version av AFS, rekommenderar vi att du uppgraderar till den senaste versionen. Om du behöver hjälp med att uppgradera, eller vill veta vilken version du använder, kan du kolla in den här artikeln.