Har du en fråga? Låt oss hitta svaret.

Kom igång med Trustpilots API:er

Få ut mesta möjliga av Trustpilots verktyg genom att ansluta dina system och applikationer till Trustpilot med våra API:er.

Vad är ett API?

Ett API (Application Programming Interface) är ett gränssnitt mellan programvaror. API:er gör det möjligt för olika programvarusystem att interagera utan att användaren behöver göra något. Uppgifter automatiseras för att du ska kunna spara tid och energi på olika arbetsprocesser, t.ex. utskick av e-mail med omdömesinbjudningar till dina kunder.

Vad kan du göra med Trustpilots API:er?

• Exportera och visa omdömen på din webbsida eller i dina marknadsföringskampanjer
  • Integrera omdömen i ditt CRM-system
  • Importera omdömen till dina supportsystem och besvara dem direkt därifrån
  • Integrera företags- och/eller produktomdömen i dina egna e-mailkampanjer

Hur använder du Trustpilots API:er på rätt sätt?

Trustpilots API:er erbjuder stor flexibilitet, förutsatt att våra företagsanvändare följer våra riktlinjer för integration och vår stilguide samt att de visar upp omdömen på ett meningsfullt, transparent och icke-vilseledande sätt.

Så här skapar och hanterar du API:er

Vår API-dokumentation ger utvecklare riktlinjer för hur Trustpilots API:er kan integreras med din lösning.

Skapa en applikation

1. Logga in på ditt företagskonto och gå till fliken Integrationer.
  2. Klicka på Gå till API-sidan under API:er.
  3. Namnge din applikation.
  4. Ange de domäner du vill använda som omdirigerings-URI:er (separera domänerna med ny linje).
  5. Klicka på Skapa applikation.
  6. Du hittar din nya applikation under Dina applikationer.

Hantera dina applikationer

Du kan hantera dina applikationer via ditt Trustpilot-konto. Klicka på pilen under Dina applikationer för att öppna översikten.

• Klicka på on/off-knappen för att aktivera eller inaktivera dina applikationer
  • Klicka på ögonikonerna för att se din API-nyckel och din hemliga nyckel
  • Klicka på kopieringsikonen för att kopiera din API-nyckel och din hemliga nyckel till dina urklipp
  • Klicka på Ta bort applikation för att radera applikationen

Obs: Dela aldrig API-nyckeln eller den hemliga nyckeln med tredjeparter.

Mer information on våra API:er hittar du i vår Trustpilot API-guide.